![clock-img](https://www.ringaraja.net/m/images/icons/clock.png)
29.11.2005, 10:40
![pencil-img](https://www.ringaraja.net/m/images/icons/pencil-pink.png)
44
Sestavine
500 g špagetov
2 pločevinki paradižnika po 425 g
60 g razkoščičenih črnih oliv
3 sardelni fileti
1 žlica kaper
2 žlici olivnega olja
50 g parmezana
sol
črni poper v zrnu
3 stroki česna
1 manjši šopek peteršilja
1 čili
Predpriprava
- V posodi pristavimo vodo za kuhanje testenin.
- Pločevinki odpremo, potem pa paradižnik kar v njiju grobo sesekljamo z nožem.
- Česen olupimo in stremo. Peteršilj drobno sesekljamo. Čili očistimo in drobno sesekljamo.
- V globlji posodi segrejemo olivno olje. Dodamo strt česen, približno 2 žlici sesekljanega peteršilja in sesekljan čili. Med mešanjem pri srednji temperaturi pražimo 1 minuto.
- V ponev prilijemo sesekljan paradižnik, zavremo, pokrijemo in kuhamo 5 minut.
- Krop za kuhanje testenin solimo, potem pa vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
- Medtem sardelne filete tanko narežemo, olive pa razpolovimo. Oboje skupaj s kaprami stresemo v paradižnikovo omako. Med mešanjem vse skupaj kuhamo 5 minut.
- Omako začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
- Kuhane testenine odcedimo in stresemo v omako. Med nežnim mešanjem vse skupaj počasi kuhamo še dobro minuto, da se omaka oprime testenin.
Serviranje
Testenine nemudoma razdelimo v segrete krožnike. Ponudimo jih s parmezanom, ki naj si ga vsak nariba po okusu