cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

TESTENINE

clock-img

28.11.2005, 22:17

clock-img

Barči78

pencil-img

1763

Ali je to res, da od testenin lahko ješ samo špagete? V čem je fora?

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

clock-img

28.11.2005, 22:23

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

V čem pa je fora? Jaz ne vem, ker jemo vse testenie povprek in kar nam srce poželi

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

29.11.2005, 06:03

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Od kod pa tebi ta informacija???
Jaz jem vse testenine. Je pa najbrž fajn, če si kdaj privoščiš tudi drugačne npr. iz polnozrnate moke, graham...

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

29.11.2005, 07:17

clock-img

Anonimen

Saj itak naj bi take, polnozrnate, sojine, graham...mo, jaz sem jih zadnji mesec prej pa tudi ne. Pa so kar dobri, zdaj sem se navadila in ne jem več navadnih belih špagetov.

clock-img

29.11.2005, 10:40

clock-img

mojchka x

pencil-img

44

Pa še en recept (tudi če vržeš ven parmezan in fileje, je MMMMMM, mislim, da je podobno Al bininemu receptu:
Špageti po lahkoživkino

Klasične, sočne in hitro pripravljene testenine.
Sestavine

500 g špagetov
2 pločevinki paradižnika po 425 g
60 g razkoščičenih črnih oliv
3 sardelni fileti
1 žlica kaper
2 žlici olivnega olja
50 g parmezana
sol
črni poper v zrnu
3 stroki česna
1 manjši šopek peteršilja
1 čili

Predpriprava

- V posodi pristavimo vodo za kuhanje testenin.
- Pločevinki odpremo, potem pa paradižnik kar v njiju grobo sesekljamo z nožem.
- Česen olupimo in stremo. Peteršilj drobno sesekljamo. Čili očistimo in drobno sesekljamo.
 
 
Priprava

- V globlji posodi segrejemo olivno olje. Dodamo strt česen, približno 2 žlici sesekljanega peteršilja in sesekljan čili. Med mešanjem pri srednji temperaturi pražimo 1 minuto.
- V ponev prilijemo sesekljan paradižnik, zavremo, pokrijemo in kuhamo 5 minut.
- Krop za kuhanje testenin solimo, potem pa vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
- Medtem sardelne filete tanko narežemo, olive pa razpolovimo. Oboje skupaj s kaprami stresemo v paradižnikovo omako. Med mešanjem vse skupaj kuhamo 5 minut.
- Omako začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
- Kuhane testenine odcedimo in stresemo v omako. Med nežnim mešanjem vse skupaj počasi kuhamo še dobro minuto, da se omaka oprime testenin.

Serviranje

Testenine nemudoma razdelimo v segrete krožnike. Ponudimo jih s parmezanom, ki naj si ga vsak nariba po okusu

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem