cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Strah pred spanjem

clock-img

10.08.2007, 20:11

clock-img

suzanamai

pencil-img

1215

pozdravljene,

imam tezavo z mojim devetletnikom, do sedaj nismo imeli nobenih tezav s spanjem, enostavno je dal ljubcka za lahko noc in odsel v svojo sobo. Sedaj pa se ze dva meseca borimo z okostnjaki ipd., ki ga preganjajo ko se spusti tema. Nikakor noce vec spati v svoji sobi, ce ze zaspi, mora nekdo lezati z njim, a po parih urah ze prileze v najino posteljo.
Poskusila sem ze vse mogoce a ne gre. Dejansko ga je strah. Ima katera predlog? Aja pa se to; smo v pricakovanju novega clana, mogoce...

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 13.8.2007 9:29:53 >

clock-img

10.08.2007, 20:49

clock-img

facka

pencil-img

789

mogoče išče samo več pozornosti, sedaj ko pričakujete dojenčka

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

clock-img

10.08.2007, 20:52

clock-img

suzanamai

pencil-img

1215

Tudi na to sem ze pomislila, a me nekako ne preprica. dejansko ga je hudo strah

clock-img

10.08.2007, 21:00

clock-img

Anonimen

pogovori se z njim. od kod mu ti okostnjaki - je gledal kak film s tako tematiko, ne vem videoigrice, risanke,.. mene so ful more tlačile ampak sem bla še ful manjša kot tvoj. sanjal se mi je pa o moji takrat ninici nekem levčku pliškotu ki se je v mori spremenil v leva in se tepel z drugimi levi pa kr neki v glavnem. a ma kake okostnjake kot igrači, sliko? bi bolje spal če bi iml prižgano nočno lučko? al pa prov tavelko luč? v glavnem mislim da je že tako velik da se lahko pogovorita pa da ti pomagaodkrit zakaj je do tega pršlo.

clock-img

10.08.2007, 21:56

clock-img

Anonimen

Verjetno se zaveda minljivosti in to ni ravno prijeten občutek. Kar stisni ga k sebi in mu dovoli biti pri vaju, vsaj jaz bi. Se še spomnim obdobja, ko se je meni to zdelo res fuuuul grozljivo.

clock-img

10.08.2007, 22:52

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Mogoče bi mu res pustila kakšno lučko prižgano, predvsem pa poizkušaj ugotoviti, od kod mu ti okostnjakiuser posted image  SE mi zdi nekako čudno, da tako majhen otrok tako močno obučuti strah...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

11.08.2007, 00:48

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Jst se spomnim, da sem pri enih sedmih letih imela ful hude nočne more z okostnjaki in hudički in me je blo potem takoooooooo strah, da me je še podnevi morala en mesec mama spremljat na wc, ker me je bilo strah, da ne bodo kje za vrati (sem pol še nekej časa preverjala...user posted image )
Tako da je možno, da je kaj sanjal al pa da je kaj takšnega gledal po TV...Vprašaj ga malo...

Drugače je pa Splišni po moje tut pametno rekla...Mislim, da se v nekem določenem obdobju začnemo zavedat svoje minljivosti in da imamo potem ful nekih strahov, ki se kažejo na takšen ali drugačen način...(sploh pa v otroštvu) Naša podzavest je res ful zanimiva zadeva...Ko se začneš enkrat poglabljat v to, potem šele vidiš, da je 3/4 našega življenja nezavednega...(od tukej nam ponavadi to, da nam ni nič jasno, zakaj se nam določene stvari dogajajo)

clock-img

11.08.2007, 22:11

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

jaz sem tud bolj prestrašen človek. spomnim se celo enega filma, ki sem ga gledala, ko sem bila mala. v bistvu ni bil grozen, bolj akcija, ampak sem se tresla še dolgo časa v vsaki temi.

pa sem edinka, če ti to kaj pove. najbolj pomirjeno/varno sem se pa počutila, ko sem se preselila k svojemu možu. ponoči grem lahko brez luči na wc od takrat. mogoče potrebuje več vajine pozornosti, več varnosti. predvsem pa manj tv

iz malega zraste veliko

clock-img

12.08.2007, 20:30

clock-img

suzanamai

pencil-img

1215

hvala vsem za odgovore, smo se že prej pogovorjali in ugotovili, da je gledal neko risanko v nedeljo zjutraj, ko imava midva navado malo poležati. Ker drugače pač ne gre, je eden od naju z njim v sobi dokler ne zaspi. Luč smo probali pa ne pomaga, v vsakem primeru se ponoci zbudi in pride k nama v posteljo. Sva se pač navadila na gužvo pa je. Upam da bo kaj bolje, ko se bo pričela šola in z njo ustaljena rutina.

clock-img

27.09.2007, 17:31

clock-img

suzanamai

pencil-img

1215

No da se pohvalim. Danes je že 4 dan prespal celo noč v svoji sobi. Izgleda res pomaga ustaljena rutina.

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem