cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Stare originalne klasične pravljice ...

clock-img

12.11.2009, 14:39

clock-img

Anonimen

kot so Rdeča kapica, Pepelka, Sneguljčica, Žabji kralj ....?
Kje jih kupiti? Povsod iščem, pa imajo vse založbe neke "priredbe"?  Od založbe Grahovac so odlično zamišljene, kot puzzli v knjigi, ampak kaj, ko je zgodba oskubljena na minimum. Ni mi fora, no. To ni to.
Pri Mladinski knjigi so celo dejali, da RK trenutno ni na zalogi in da bo šla v ponatis, ko bo dovolj povraševanja zanjo. Halooo, a ni to stalno aktualno?
 
Dokler pravljic nisem potrebovala za svojo malčico, sem naivno mislila, da je določena "evergreen" pravljica ena sama, taka kot je billa, ko sem bila jaz otrok. Zdaj pa ne vem, a sem jaz malo čudna ali kaj? user posted image   Doma imamo tri Rdeče kapice (darila, da ne bi katera mislila, da jih zbiram user posted image ) in zdaj je hči kar malo zmedena, ker je vsaka drugačna. 
Da ne govorim o DVD-ju, ki je čisto prirejen, na koncu se volk in RK lovita po hiši in skozi gozd, babico pa RK na koncu najde zvezano v omari. Jasno, da so potem padala vprašanja kot: zakaj ju pa ni požrl, kje je pa lovec, pa zakaj mu ni kamnov v trebuh dal ...?user posted image   

clock-img

12.11.2009, 15:56

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

Založba Grahovec ima vse naštete pravljice v N-različicah - torej ne samo kot puzle, ampak lahko dobiš tudi celo pravljico v eni knjigi s sličicami.
Mi imamo sicer eno debelejšo - Zlata knjiga pravljic od user posted image tudi Grahovca. Noter so pa Grdi raček, Rdeča kapica, Janko in Metka, Ostržek, Zlatolaska in trije medvedi, Pepelka, Trije prašički, Mala morska deklica, Peter Pan, Obuti maček, Sneguljčica in Alica v čudežni deželi. Kupila sem jo pa v Mercator centru v Šiški.
K.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

13.11.2009, 11:49

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

HB, mi imamo še dobro staro klasiko, ki sem jo jaz kot otrok prebirala, zdaj pa to dela moja hči. Čuvamo te knjigice od MK kot zaklad. Žal res ne vem, kje bi se to dobilo.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

clock-img

13.11.2009, 11:58

clock-img

Anonimen

Tudi sama imam se stare izvedbe-moje.Na zalost vse niso vec tako lepo ohranjene-posebej od Wall Disneya zbirka stirih knjig:rdeca,modra,zelena in oranzna, je ze zelo zdelana.Te bi pa jaz z veseljem kupila.Mogoce katera ve,ce se jih se da dobiti?

clock-img

28.11.2009, 14:45

clock-img

maya2

pencil-img

1957

Ja te popolnoma razumem.,... tudi sama vsskozi iščem tiste originalne... prav težim povsod user posted image , zdaj gremo kar lepo v knjižnico, oz. v Svetu knjige jih kupim.

_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem