IZVIRNO SPOROČILO: Nancy3
Zanima me, kakšna je razlika, če midva z njegovimi starši prijaviva skupno ali ločeno gospodinjstvo? Da ne bo kdo narobe, razumel, nočeva se midva prijaviti ločeno. Avgusta pa dobiva še otroka.
Najbolj me zanima, če so kakšne razlike za lastnika nepremičnine (v tem primeru je to moj tast), so kakšni podvojeni stroški, v primeru, da prijaviva ločeno?
In kako je potem v obeh primerih z otroškim dodatkom? Verjetno bova morala dokazati, da živiva v podnajemniškem stanovanju in nimava nobene zveze z njunimi prihodki?
Ni razlike;
sedaj se lahko prijaviš skupaj z njegovo družino v eno gospodinjstvo, lahko pa že v ločeno.
Ko bosta dobila otroka, pa bodo na UE verjetno predlagali, da se za mladi družini določi samostojno gospodinjstvo.
Za lastnika nepremičnine načeloma ni razlik, razen če občina kakšne komunalne zadeve obračunava po gospodinjstvu, ne po številu prijavljenih oseb.
Poštarji pa delijo reklamne prospekte po številu gospodinjstev -> boste verjetno prejemali dvojne reklame.
OD - ne, ne boste rabili dokazovat glede prihodkov starih staršev, ker se v obračun tako ali tako štejejo samo vajini prihodki.
Preverita pa, kako je glede stroška vrtca v občini, kjer dejansko bivata; mnoge občine imajo namreč za svoje občane nižje cene vrtcev kot za ostale.
In ali še iz kakšnega drugega razloga ne bi bilo smiselno prebivališča prijaviti tam, kjer dejansko bivata.