Tule je en forum o spontanih splavih, mogoče ti malo pomaga, da boš videla, da je to zelo pogosta reč...
Sama sem imela kar lepo število spontanih splavov, pa vendar ima tudi 3 zdrave otročičke, dve sta celo zelo skupaj in čeprav so bile vse tri nosečnosti grozne in grozno rizične, so mali zdaj super:). Sama sem precej optimistično bitja in ker sem vedela, da lahko zanosim, se nisem preveč sekirala. Bilo mi je žal, jokala sem prvi mesec, potem sem se pa potolažila in mi nikoli ni bilo žal za to, kar se je zgodilo.
Ne obupat, to je šele prvi poskus - tako vsaj vesta, da sta pripravljena... Tako sem sama to jemala. Imela sem srečo, da sem vedno zelo hitro zanosila in se nisem bala, da ne bi mogla imet otrok, ker sema bila že prej zmenjena z vsemi svojimi fanti, da če ne bi mogla imet svojih, ko bi se za to odločila, bi jih posvojila - meni je bilo važno, da imam otroka, dna mi ni bil nikoli tako važen. Ker ima mami dvorogljato maternico (delno pregrajeno), so me poslali že po 1. ss na pregled, kjer so ugotovili, da je moja pa normalna in vse super. Tako se nisem nič preveč sekirala in ko so rekli, da lahko spet poskusiva, sva in zdaj imam eno zasanjano tretješolko:). Po naslednjih dveh splavih je prišel naš mali princ in ti rečem, da ne zamenjam, pa če bi bili tisti geniji;).
Vem, da ti je zdaj težko in normalno, da ti ni vseeno in normalno, da si žalostna. Pusti si jokat, povej vsem, ki misliš, da bojo vsaj malo razumevajoči in predvsem se zjokaj na partnerju. Meni je pomagalo, da sem si rekla, da je ss po svoje dober, ker:
- veš, da lahko zanosiš
- je šel stran bolan otroček, zato da bosta lahko imela zdravega
- ker sva oba razočarana, da ga ni, vsaj veva, da si ga res želiva - nekaj, česar ne moreš prej sprobat, mi pa imamo to možnost:)
Lahko da tebi to ne bo pomagalo, vendar punca, lahko si zanosila zdaj in boš spet, samo da boš dobila čisto zdravega otročička namesto tega, ki je bil bolan. To je dobro, ne? In vseeno je lažje, če je čim prej... Izgubit otročka, ko ti že brca v trebuščku, je verjetno še težje, čeprav vsak po svoje žaluje in je vsem lahko zelo težko... Ampak veš, da tega otročka BOŠ imela! Pa kaj, če ne bo imel čisto istega dna-ja, če je bilo nekaj narobe, je tako boljše, da ima majčkeno drugačnega, ne?;) Če obstajajo dušice, se je mogoče malo ustrašila, mogoče ji še ni bil čas, mogoče je mela še kake opravke, mogoče je hotela videt, če si je res zelo želita, ker je taka dušica, ki rabi res za ziher vedet, da je zelo zaželjena:). Tak nežen otroček, taka je moja taprva, recimo;).
Predvsem pa ti OBLJUBLJAM, da ko boš rodila naslednjega otročička, NE BI NIKOLI ZAMENJALA ZA TEGA! In bo imel ss smisel - ker brez njega ne bi bilo tistega novega bitjeca, ki bo nastalo za tem. Če je dušica, je pa lahko notri ista;). Če je pa ni, pa itak nima veze, kakšen je dna. Če je nekje bog, pojma nimam, kaj misli, ker 30% nosečnosti se konča kot ss (večinoma še pred m. in sploh ne veš, da si bila noseča), to se morajo verni zmenit z njim. Sama sem gledala biološko in zato nisem imela tako velikih problemov z ssi: ker sem vedela, da bom željenega otročka imela, samo pač kak mesec ali dva kasneje, to ni bila tako huda reč, da je ne bi bila pripravljena dat za to, da bo ta otroček zdrav. Vendar je to moje gledanje, ti mogoče gledaš drugače in ti je zato težje. Vseeno pa boš dobila točno to, kar si želiš: svoje detece, kakorkoli že, ok?
Včasih moramo malo počakat, včasih se moramo za svoje otroke malo namatrat, ampak meni se zdi, da nam je zato lažje, ko težijo kasneje;). Vsaj meni je bilo v p. vedno veliko lažje kot ostalim, ker sem enostavno vedela, da je čudež, da je vse ok po vsem, kar se je dogajalo in me ni tako zelo motilo, če so ves čas hoteli pozornost ali nisem mogla nič spat. Lažje sem to prenašala. To je tudi plus ssov in groznih nosečnosti. Skoraj vsaka slaba stvar ima svoje pluse, samo včasih jih je v žalosti težko videt... Ampak se da, počasi...