cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Spontani splav

clock-img

30.08.2007, 09:07

clock-img

Anonimen

Drage bralke mene me pa zanima, kaj se zgodi če imaš ss. Ko greš k ginekologinji na pregled, kaj ona vidi kaj reče, kolk časa potem ni dobro delat na otroku.
Meni se mi je zgodil spontani splav ko sem bla noseča komaj 4 tedne, sklepam da je blo narobe tudi zaradi letala, mogoče zaradi pritiska.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 30.8.2007 11:22:46 >

clock-img

30.08.2007, 09:19

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

hm...zaradi letala dvomim, da je lahko kaj narobe....pritisk mislim, da nima veze....pri 4t se mi zdi, da pride normalno M...tko da dvomim, da je šlo za ss....pa tudi G ne vem, če bo kaj videla....pa naj vama čimprej uspe...srečno

clock-img

30.08.2007, 09:23

clock-img

Anonimen

Test mi je pokazal pozitivno in menstruacija mi je zamujala 14 dni! Tko, da noseča sem bla delala pa sem clear blu. Sej pravite, da je ta ta boljši. Po mojih izračunih sem bla 4 tedne, po rr pa 6 tednov

clock-img

30.08.2007, 09:30

clock-img

TinkiBinki

pencil-img

409

Pojdi na pregled, da pogledajo, če se je vse sčistilo in če je vse ok. Potem pa veselo na delo! user posted image  Srečno!

clock-img

30.08.2007, 09:32

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

aha, če ti je M zamujala 14 potem si bila pa noseča 6 t, ja, ker računa se od prvega dne zadnje M....ne od takrat ko naj bi zanosila...pojdi pa k G da preveri, če se je vse ok spucalo ja...pa srečno za naprej

clock-img

30.08.2007, 09:42

clock-img

Anonimen

Hvala za odgovore,mam danes pregled in bomo vidli kaj bo rekla!

clock-img

30.08.2007, 09:45

clock-img

afnica mala

pencil-img

1296

Jaz sem bila obakrat ob ss 6 tednov. Ker je krvavitev prišla na vikend sem šla na genikološko urgenco v LJ. Zato sem šla po treh dneh na ponovni odvzem krvi prav tako na genikološko in ne k svojemu zdravniku. Da so preverili višino noseč. hormona.  Prvič sploh nisem šla na pregled k svojem g., drugič pa sem šla, ker bi imela 4 dni po ss redni pregled. Pregledala me je in mi dala Dabroston. Mislim da je rekla naj kakšen teden oz. 10 dni ne user posted image .  Mislim, da je za ponovno user posted image  potrebno čakat samo mesec dni, oz. do prve naslednje user posted image . Midva sva drugič čakala kar malo več časa, da se mi je uredila psiha. To je to.

clock-img

30.08.2007, 09:56

clock-img

Anonimen

Afnica mala kako pa ti izmerijo višino nosečniškega hormona.

clock-img

30.08.2007, 09:59

clock-img

Anonimen

Kaj pa je  ta Dabroston, kaj ni to za vzdrževanje nosečnosti?

clock-img

30.08.2007, 09:59

clock-img

afnica mala

pencil-img

1296

S odvzemom krvi. Mislim da se reče bthcg. Ali nekaj podobnega. Punce tukaj gor bodo vedele. Meni so kri pregledali ob krvavitvi in potem 3 oz 4 dni kasneje. Preverijo, če je slučajno im. nosečnost.  Hvala bogu, vsaj to ni bilo. 

clock-img

30.08.2007, 10:03

clock-img

mojcapr

pencil-img

457

Jaz sem imela ss pri 7 tednih - prva nosečnost. Potem mi je osebni zdravnik predlagal da naj počakam vsaj 6 mesecev, da se ti uredi psiha in vse drugo. Sedaj pa imam že 3 otročičke. Mogoče je res fajn mal počakat, saj psiha ti takrat dela 100 na uro user posted image , no vsaj meni je. Potem pa veselo na .

clock-img

30.08.2007, 10:06

clock-img

afnica mala

pencil-img

1296

Nisem ziher zakaj mi je dala Dabroston. Pred dopusti sem bila pri g., ker mi ga je zmanjkalo oz. na zadnji tablici mi jih je še 10 ostalo. Je rekla, naj jih ne jem več, ampak, da se moram takoj prvi dan izostanka user posted image  testirat, in, če je pozitiven naj začnem z Dabrostonom in se takoj naročim. Še  je rekla, da nimam problemov, da kljub temu, da se trudiva več kot leto, sem vmes 2 x uspela zanosit, zato do novega leta ne bo nobenih preiskav..... Mi je na koncu rekla se itak vidiva še do konca leta, ker bom noseča. Lepo, a ne?

clock-img

30.08.2007, 10:09

clock-img

Anonimen

Itak ja to je pa lepo. da ti je tko rekla!!!!!! Itak , da bomo noseče še pred koncem leta!

clock-img

30.08.2007, 10:11

clock-img

Anonimen

Preverijo, če je slučajno im. nosečnost.

MA si mislila izvenmaterična nosečnost, joj kaka nevednica sem

clock-img

30.08.2007, 10:11

clock-img

afnica mala

pencil-img

1296

mojcapr- res je najboljš počakat, ampak sem že čez 30, mož pa blizu 40, pa se ne upam dolgih pavz delat. Po 2 ss sva čakala 3 mesece, pa je bilo lažje, pri prvem ss sem bila kakšne 3 mesece totalno preč, večino dni sem prejokala in preležala.  V čakalnici pri zdravniku sem po kakšenm mesecu po prvem ss videla nosečniso in sem se zjokala in tako dalje.

clock-img

30.08.2007, 11:58

clock-img

marjana.r

pencil-img

343

meni je g. zdaj tudi predpisal dabroston, da ga začnem pit takoj ko bom na testu vidla +. tudi pri meni se je zgodil ss v 5-6 tednu. ko sem zjutraj dobila rjav izcedek sem takoj šla v ginekološko ambulanto, kjer me je dežurni zdravnik takoj pregledal in je takoj povedal, da ploda v maternici ni pa tudi izvenmaternična ni. zato me je poslal na odvzem krvi. takoj mi je rekel, da če bo vrednost manj kot 10 nosečnosti ni več. no pa je bla vrednost 8. sama sem se ščistla, tako da ni blo potrebno it na čiščenje. na naslednjem pregledu me je g. dobro pregledal, da je videl, če je res vse čisto pa je res blo. itak pa je rekel, da če se ne bi prav očistlo, da bi me bolel trebuh. no zdaj moramo čakat na novi + in takoj dabroston. user posted image

clock-img

30.08.2007, 14:36

clock-img

varci

pencil-img

194

Marjana.r. mogoče je bilo že kaj napisanega o tem, pa vseeno. Tudi jaz sem imela zažetek julija ss v 9. tednu. Pa zdaj oktobra začnem ponovno delat na user posted image  in me zanima kdaj in zakaj ti G. predpiše Dabroston:

Hvala user posted image

clock-img

30.08.2007, 15:02

clock-img

lusa8

pencil-img

44

Jaz sem dobila dabroston, ker sem imela krvavitve med nosečnostjo, na žalost izvenmaternično.
Kolko sem prebrala dabroston uravnava menstruacijo in tudi krvavitve med nosečnostjo.
Lp,

clock-img

30.08.2007, 18:44

clock-img

marjana.r

pencil-img

343

ja meni je reku g. da naj bi zdaj jemala dabroston, da obdržimo pikico v maternici user posted image

clock-img

30.08.2007, 21:10

clock-img

Anonimen

Naloga Dabrostona je, da pomaga pri vgnezditvi oz. da se jajčece čim globlje in "sigurno" vsidra.

clock-img

31.08.2007, 09:41

clock-img

marjana.r

pencil-img

343

no urskaj je dala bolj strokovno razlago o dabrostonu user posted image

clock-img

31.08.2007, 10:43

clock-img

kodrana

pencil-img

1773

dobroston je hormon, ki omogoča vzdrževanje nosečnosti. pomaga pa samo 1% nosečnicam. tistim, ki ta hormon v telesu fali.  gre pa za progesteron, ki ga izloča rumeno telesce. največkrat gre za splav zaradi kromosomske napake zarodka. to naj bi bil slučaj in naj se ss ne bi ponavljali. tako da punce brez skrbi. delat na bebici, dabostončke papcat, tiste ki ga morte pa bo.
za mano so 3. ciklusi po ss s čiščenjem. in sedaj greva čist zares v akcijo. delat user posted image . user posted image . tokrat upam, da bo vse ok.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

clock-img

31.08.2007, 12:39

clock-img

Anonimen

Se strinjam s Kodrano. Aja, pa še nekaj: Dabroston ne more nič pomagati, če gre za kromosomske napake ploda, ker ga telo naravno izloči in hvalabogu, da je tako. Dabroston pomaga, če je vse ok, le da primanjkuje hormona, kot je povedala Kodrana, ta pa omogoča varno vgnezdenje v maternico.

Srečno, in da kmalu vse zagledamo user posted image user posted image !

clock-img

31.08.2007, 13:04

clock-img

kodrana

pencil-img

1773

točno tako urskaj. sem mislila tako napisat..pa vidim, da sem se mal zaštrikala.. dabroston je učinkovit samo pri 1%.. ostalo so kromosomske napake in pride do ss. hvala bogu pa se običajno zgodi v prvem tromesečju, tako da ta ss, ne vpliva na naslednje nosečnosti.. razen, če je vzrok za splav pregrada, vnetja..
tudi jaz vam želim user posted image user posted image .. tudi tebi urskaj.. in vsem vam, nam..

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

clock-img

31.08.2007, 15:08

clock-img

Anonimen

Hvala enako tebi in vsem, Kodrana.

Srečno iz srca!user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem