cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Spolno nadlegovanje?

clock-img

20.11.2007, 22:31

clock-img

Jurca

pencil-img

11

Prijateljičin 8 letni sin se poljublja z mojo 4 letnico. Pa ne kar tako, kot bi se meni zdelo sprejemljivo. Izkoristi vsak trenutek, ko sta sama. Naučil jo je, da ga mora poljubiti z odprtimi usti... Je to normalno. Eno drugo deklico pa je menda tudi že slačil. Seveda pa prijateljica meni, da je njen sin idealen, tako da ji ničesar ne upam rečt. Kaj naj naredim? Svetujte, prosim.

clock-img

20.11.2007, 23:01

clock-img

Anonimen

Tu nimas kaj za govorit, da je njen sin idealen. Pac poves kar te muci.

Sosedove tamaledve sta se slacile in se igrale zdravnike - potem sta se igrali pod nadzorom baby phona in se predtem so imeli starsi z vsako resen pogovor.

clock-img

20.11.2007, 23:38

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

no, tole se pa meni ne bi zdelo nedolžno in bi takoj ukrepala. pa naj si prijateljica misli kar hoče. tako obnašanje ni v mejah normale. vsaj zame ne.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

21.11.2007, 06:18

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

no, tole se pa meni ne bi zdelo nedolžno in bi takoj ukrepala. pa naj si prijateljica misli kar hoče. tako obnašanje ni v mejah normale. vsaj zame ne.

Se podpišem. Tudi zame to ni normalno obnašanje otroka in ne bi bila tiho.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

21.11.2007, 07:30

clock-img

muha1

pencil-img

666

Danes so nekateri 8letniki že v puberteti. Spomnim se dogodka, ko je 7letni fant na silo slekel 5letno deklico in se spravil na njo, pa še to pred blokom. Svojo hči nadzoruj in jo nikakor ne puščaj same z njim. Z fantkovo mamico pa se pošteno pogovori!!

clock-img

21.11.2007, 08:00

clock-img

Anonimen

Jaz bi vsekakor to povedala mami od dečka. Otroka ne bi nikoli pustila sama v prostoru in če bi to počel pred mano bi mu jasno in glasno povedala, da nima kaj to početi.

Globoko v sebi pa sem prepričana, da ga verjetno ne bi niti pustila v stanovanje oziroma ne bi iskala stika z njimi.  Vsekakor bi pa povedala. Ne vem od kje otroku to, mogoče je kaj v ozadju.

clock-img

21.11.2007, 10:02

clock-img

TinkiBinki

pencil-img

409

Hm, tole je občutljiva tema. Verjetno bo mama od tega sinka reagirala neprimerno ali stvar celo zamerila, a poišči pravi trenutek in način za ta pogovor. Lahko da je fantek to kje videl, ali pa je mamica tista, ki mu je to pokazala. Veliko je primerov spolnih zlorab v družini, tako da bodi pripravljena tudi na hudo reakcijo. Vsekakor pa ukrepaj in daj navodila svoji deklici.

clock-img

21.11.2007, 10:59

clock-img

saratanja

pencil-img

203

to je res občutljiva tema.

Ne vem, kako reagirati v tej situaciji. Me je pa to spomnilo na nekaj drugega, kar mene vedno moti v odnosu odraslih z otroci. Velikokrat slišim odrasle ljudi, kako sprašujejo mojega fantiča, če ima punco v vrtcu....hmm, pa kaj jim jeuser posted image   saj jih ima 3, 5. Šele dobro se je začel zavedati, da smo na svetu punce in fantje. Ima pač prijatelje, to so fantje in dekleta, pa tudi njegove igrače. Na srečo moj mali vedno odgovori, da ja, da imajo v vrtcu veliko punceuser posted image

Hočem reči, da velikokrat odrasli prenašamo in spodbujamo početje odraslega sveta pri otrocih in s tem tudi že spolnost oziroma obnašanje, ki se povezuje s spolnostjo. Mogoče oni mali sploh nič takega v resnici ne misli ampak samo poskuša ugajati odraslim, ki so mu pred tem vsi veselo ploskali, kako že tako majhen osvaja deklice?

Te pa čisto razumem, da nisi srečan. Tudi jaz bi poskusila zaščititi svojo deklico pred takimi igrami. Če drugega ne, bi se poskusila več pogovarjati z mojo malo in ji pomagati razumeti, kaj je kaj.

clock-img

21.11.2007, 11:02

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

jao mamice pa en pretiravat. otroci spoznavajo svoj spol. in to ni nič prej, kot je bilo pri nas, ko smo bili mali.

za 8 letnike je to precej normalno, 4-letnica je še precej majhna, ampak vseeno bo prišla do tega

je pa fantu treba dati malo omejitev, ne pa prepovedi, ker to še bolj podžiga. ne skrbi, kmalu se bosta skregala, pa bo konec.

iz malega zraste veliko

clock-img

21.11.2007, 11:18

clock-img

smigli

pencil-img

1088

IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

Se strinjam

clock-img

21.11.2007, 12:32

clock-img

MojcaG

pencil-img

710

Seveda pa prijateljica meni, da je njen sin idealen, tako da ji ničesar ne upam rečt. Kaj naj naredim?

bi me kaj malo brigalo, kaj misli prijateljica o svojem idealnem sinu. dejstvo je, da ta sin počne nekaj, kar se ti zdi neprimerno in je po vsej verjetnosti tudi tvoji hčerki neprijetno! a se ti ne zdi to dovolj tehten razlog, da stvar ustaviš?

kaj je zdaj pomembnejše? user posted image

clock-img

21.11.2007, 13:06

clock-img

marelicaa

pencil-img

201

Mislim, da je najboljši nadzor obeh. Torej igra pod budnim očesom staršev.

clock-img

21.11.2007, 13:09

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Jurca
Seveda pa prijateljica meni, da je njen sin idealen, tako da ji ničesar ne upam rečt.

Uf, pa ji moraš. Mora vedet, ker ona bo morala ukrepat. Jaz bi tudi hotela, da bi kdo pove, če bi moj otrok take zganjal.

clock-img

02.12.2007, 10:48

clock-img

karmy

pencil-img

2530

to moraš pod nujno povedat prijateljici pa četudi se ji zdi njen sin angelček, če ne bo poslušala, pa mulca nauči, kaj pomeni starševska jezauser posted image če bi bila jzt na tvojem mestu bi ga na križ prbila, tak da si ne bi upal približat

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

clock-img

02.12.2007, 13:23

clock-img

Gina

pencil-img

12402

To ni normalno za 8-letne otroke. Niti ni normalno, da se tvoji prijateljici to zdi ok. Nujno, nujno, nujno ji moraš povedat. Ne, tvoj ji mora povedat, oz. povedat obema staršema, pa še tvoj se mora pogovorit s ta malim 8-letnikom kot dec z decem, če kdaj še stopi k vam seveda, na štiri oči, baš te brigajo njegovi starši v tem primeru, šel je čez vse meje, svojega otroka pa si dolžna zaščitit. Matr, kaj šele bo, če že pri teh letih take zganja. Pa nikdar več ne pusti svojega otroka z njenim brez nadzora.

clock-img

03.12.2007, 11:30

clock-img

Jurca

pencil-img

11

Punce, hvala za vaša mnenja. Sedaj vem, da nisem jaz "čudna", ker se mi to ne zdi sprejemljivo. Zame to pač ni več nedolžna otroška igra. Tega fanta v svoji hiši seveda ne pustim s svojo punco brez nadzora, a kaj, ko je izkoristil čas, ko sta bila slučajno oba na obisku pri istih ljudeh, jaz pa tega sploh nisem vedela. Tamala pa mi je potem vse povedala.  Ta fant je pa tudi že kot 5-letnik, če ne že prej, rad gledal druge fantke (na deželi pač fantki lulajo tudi kar zunaj) ali pa jim kazal svojega. Njegova mamica je za to vedela, pa je vedno rekla, da so drugi fantje začel, da ni njen. Zato se mi sedaj zdi, da sploh nima smisla zgubljat besed, ker bo itak spet moja kriva.
Baje je res in čisto normalno, da otroci radi raziskujejo svoje telo in tudi pri drugih ugotavljajo, če so isti. Samo tukaj pa se mi zdi, da to ni več le radovednost.

clock-img

03.12.2007, 13:27

clock-img

Anonimen

Od moje prijateljice sin (star 3 leta) je to delal njej, hotel se je francosko poljubljati. Pa me vpraša prijateljica, pa kaj je mojemu sinu?  Samo čukasto sem jo gledala, kajti z možem se v tem nista brzdala pred otroci. Da ne omenjam še ostalih intimnih stvari, besed...Ampak njej je bilo vseskozi čudno, kje otrok to pobira? Lahko je  kaj takega, vendar tudi jaz tega ne bi pustila na mojem otroku. Dobro reši zadevo. Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem