cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Spolna vzgoja za triletnike

clock-img

08.10.2007, 17:48

clock-img

Raho

pencil-img

4143

Evo, pri nas se je že začelo - ati ima lulija, mama ima luliko, jaz imam lulija - kaj ima Winnie Pooh? Mama, kako je prišla Živa v tvoj trebuh, kako bo prišla ven...

Punce, dajte mi malo pomagat, predvsem tiste, ki imate večje otroke in ste to že dale čez... Kako naj mu razložim na najbolj razumljivi način?

clock-img

08.10.2007, 17:59

clock-img

taška30

pencil-img

2758

user posted image  Mi smo nekak tkole razložili 2-2,5 letnici. Ati je dal v trebuh malo pikico Julijo, potem je ta pikica rastla in ko je bila dovolj velika, je šla mami k zdravniku, da jo je vzel ven.
Saj verjetno bi jaz malo drugače zastavila, ampak je tolk eksplicitno spraševala, kdo jo je dal noter, da sva pač mogla povedat.user posted image

Lulike in lulčke smo pa že tud obdelali, ve kdo ima kaj, za celo žlahto.user posted image

clock-img

08.10.2007, 18:17

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Bogec da dojenčka v trebuh user posted image .

ne, to sem enkrat prebrala v Oni, ko so anketirali10-letnike, se mi zdi.....

Nekak podobno kot pravi Taška. Očka ima luleka in mamica luliko. Ker se imata rada se močno stiskata in ljubita, pa potem da očka iz luleka semenčece v mamin trebušček user posted image  iz katerega zraste dojenček.
Na srečo ni spraševala naprej...je bilo čisto dovolj user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

08.10.2007, 18:18

clock-img

muki1

pencil-img

7193

...aja, pa punčka Črtomir je Črtomirka user posted image . To modro misel je izdavila, ko je njena najljubša vzgojiteljica povila fantka z tem imenom.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

08.10.2007, 19:20

clock-img

glen

pencil-img

1870

Ko sem jaz pred kratkim mojo triletnico vprašala če ve kako pride dojenček,mi je odgovorila:
Ja tati ga da not!
Jaz:Ja kaj da not?
Ja pikico da tati mami v trebuh in ta pikica raste in raste dokler mamici nezraste veeeeelik trebuh in pol gre rodit dojenčkauser posted image

clock-img

08.10.2007, 19:37

clock-img

Anonimen

Jaz sme pa ravno zadnjič Tiborju na opodobno vprašanje odgovorila, da da očka lulčka v mamino luliko in tako po lulčku iz mod pride v mamin trebuh mali dojenček.
Aha, bilo je to takrat, ko je spraševal, zakaj ima moda in mi je že prej enkrat rekel, da se tam notri zbira lulanje.  Ko sme mu rekla, da se lulanje zbira v trebuščku in pokazala, kje, je potem vprašal zakaj ima pa potem moda. No, in tako smo prišli do dojenčka.
Kako ven pride, smo pa tudi že jemali in sicer pač lepo skozi luliko.

clock-img

08.10.2007, 21:41

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

naša je bila fascinirana z lulikami in predvsem lulčki že dalj časa. zdaj jo je pa zanimal dojenček v mojem trebuhu. in sem ji na podoben (zgoraj opisan) način pojasnila. ati da dojenčka v trebuh... no pol me je pa vprašala kako pa ven pride? a iz lulike? od kje je to pobrala nimam pojma - mogoče od tete, babice user posted image  in nadalje jo je zanimalo, če mi lulika ne bo nič počila, ko bo dojenček šel ven user posted image user posted image  sem ostala brez besed.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

09.10.2007, 08:33

clock-img

caillou

pencil-img

1854

Takole sem jima jaz razložila. Enostavno se imata mami in očka zelo rada in se odločita da bosta imela še enega dojenčka. Očka da mamici lubčka, mamica da očku in tako čez devet mesecev skozi mamino pišo pride dojenček.

Nekoč sem punčki razlagala da pride dojenček skozi luknjico v piši ven in potem mi je mala gladko rekla, da naj se neham hecat, ker je tam prostora samo za lulico.

Teorija mojega sineta: mami, ti bi mogla več jest, da ti bo zrasel trebuh tako kot dediju in potem bi lahko dojenčka kar pokakala.

Preveč direktni tukaj nismo, ker bi jim potem na njihove zakajčke in zatojčke, sigurno mogla razložiti še vse od ovulacije, oploditve, vgnezditve,...

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

clock-img

09.10.2007, 08:44

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
in nadalje jo je zanimalo, če mi lulika ne bo nič počila, ko bo dojenček šel ven user posted image user posted image  

user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: caillou
Teorija mojega sineta: mami, ti bi mogla več jest, da ti bo zrasel trebuh tako kot dediju in potem bi lahko dojenčka kar pokakala.

Hehehehe, carskouser posted image .

Lulčki in lulike so pri nas že dolgo na sporedu, obenem tudi delitev na moške in ženske z raznimi varijacijami ("Mami, a si ti ŽENSKI? Jaz sem pa MOŠKA"user posted image ). Se je zgodilo, da se je drl za mano po stanovanju: "Mami, pokaži mi, kje maš luliko", mož pa veselo za njim s peklenskim nasmeškom na ksihtu: "No dej, pokaži"user posted image user posted image .

Da je dojenček v trebuhu, mu je jasno, ni pa še vprašal, kako pride tja. Ko bo, mu bom razložila v stilu zgornjih odgovorov. Kako pride ven, sva pa gledala prejšnji teden na Mein Baby. Najprej je bil na sporedu carski rez, potem še vaginalni porod, tako da zdaj ve, da nekateri dojenčki pridejo ven skozi trebušček, drugi pa skozi luliko. Od vsega pa se mu je zdela največja fora to, da je ati pri porodu hecno oblečenuser posted image .

clock-img

09.10.2007, 10:22

clock-img

Pikca

pencil-img

1988

user posted image  naša je bila stara skoraj 2 in pol leti, ko je začela to spraševat, ampak pri naši ne prideš kar tako do konca - pa kako je oči dal pikico v trebušček, pa kako je iz lulčka prišla, a se je polulaluser posted image ...in tko  naprej, dokler ji nisva pač precej podrobno (še vedno enostavno) razložila, in potem je vsakemu razlagala, da bomo dobili dojenčka, ker je oči špricnil semenček v mamino lulikouser posted image user posted image

clock-img

09.10.2007, 11:29

clock-img

Bejba

pencil-img

1791

Pri nas je vsako jutro na sporedu: mami lej kok mam velikega lulija. uf, zdej je pa spet majhen. K bom velik bom mel pa tok velikega k ati, a ne user posted image ? In ko mami to potrdi se usta razlezejo do ušes user posted image .

Čisto vsako jutro isti dialog (no, monolog user posted image ) ko gre dol iz kahlice.

Kar se tiče dojenčkov v trebuščku in kako pridejo tja me še ni vprašal. Ko sem bila drugič noseča je bil še premajhen, da bi ga to zanimalo, sedaj pa ni nobene okoli, ki bi imela velik trebuh, tako da nas to še čaka.

LP; Bejba

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

clock-img

09.10.2007, 11:32

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Pikca
in potem je vsakemu razlagala, da bomo dobili dojenčka, ker je oči špricnil semenček v mamino lulikouser posted image user posted image

user posted image

clock-img

09.10.2007, 11:47

clock-img

mika

pencil-img

6485

uuuuuuuu sem se nasmejalauser posted image user posted image user posted image user posted image

naša še nič ne sprašuje, verjetno zato ne ker ni nobene user posted image  v naši bližini.

lani ko smo bili na morju (stara 1.5let) je prvič videla nagega fantka njene starosti. stopila je k njemu, počepnila in čisto od blizu gledala. vprašala ga je, zakaj ima  takšno žabico (luliko). jo hočem potegnit malo vstran, ker je fantku bilo čudno, zakaj se naša čudi njegovemu lulčku. povem ji, da fanki imajo lulčke, punčke pa lulike ....lep čas smo smo se pogovarjali ..ni se ga mogla nagledat in ko smo odhajali, je jokala, da bi vidla lulčka.. cela plaža je bila v smehu.

clock-img

09.10.2007, 11:55

clock-img

purple

pencil-img

1897

Ko sem bila petič noseča mi je štiriletni fant z veseljem razložil, da da ati mamici luleka v luliko, pol se mučkata, polpa je mami noseča. Tako sem bila šokirana, da nisem vedela kako naj odreagiram. user posted image user posted image

Smo pa veliko brali knjigo Lukec dobi sestrico in tam je vse lepo napisano- včasih še preveč nazorno.user posted image

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

clock-img

09.10.2007, 13:53

clock-img

honey

pencil-img

2567

Mi še nismo na tem, ker še nisem v drugo noseča, ampak ko bom, pa bo najbrž tudi na sporedu. Še najboljša mi je varianta, ki jo je opisala Splišni - resnična, pa še vseeno enostavna, da jo otrok razume. Sploh si ne predstavljam, da bi mu zdaj ne vem kaj lagala in se izmikala, ko bo šel pa recimo v 1. razred, bo pa izpadel totalni butelj user posted image

clock-img

09.10.2007, 14:44

clock-img

dory

pencil-img

8852

Mene je moj mali enkrat napadu, da jst pa nimam dinkota,kot ga on poimenuje,ker nisem bla pridna in so mi ga odrezal??? in to trdi tko suvereno,da ga ne morm prepricat,da je pa tle mal drgac :)...bo ze k bo cajt...

clock-img

09.10.2007, 17:10

clock-img

Raho

pencil-img

4143

IZVIRNO SPOROČILO: purple

Smo pa veliko brali knjigo Lukec dobi sestrico in tam je vse lepo napisano- včasih še preveč nazorno.user posted image

To knjigico imamo tudi mi in ja, tudi meni je malce preveč nazorna za 2,5 letnika. Smo pa potem nabavili drugo: Dobili bomo dojenčka.

Današnji jutranji pogovor: Mami, zakaj ti nimaš lulija.
Jaz: Zato, ker sem deklica.
Moj sin: A potem bom tudi jaz deklica, če mi luli odpadeuser posted image
Jaz: Ne, luli ne more odpasti. Vedno boš ga imel.
Sin: Mami, zakaj pa ima ati večjega lulija kot jaz?
Jaz: Zato, ker je velik.
Končna ugotovitev: Aha, zato ima tudi moda večja. Jaz bom tudi takšna imel?

In tako v nedogled...

clock-img

09.10.2007, 19:29

clock-img

mami_miki

pencil-img

1723

ta je ful luštkana varianta....jaz bi oz. bom točno tako razložila...user posted image

clock-img

09.10.2007, 20:48

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

IZVIRNO SPOROČILO: teja.

Mene je moj mali enkrat napadu, da jst pa nimam dinkota,kot ga on poimenuje,ker nisem bla pridna in so mi ga odrezal??? in to trdi tko suvereno,da ga ne morm prepricat,da je pa tle mal drgac :)...bo ze k bo cajt...

tole me pa na Freuda spominja user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

14.10.2007, 22:28

clock-img

TaRe*

pencil-img

1401

No,mi smo naši taveliki povedali tudi precej zgodaj,kako in kaj,ker je pač spraševala.Kako pride dojenček ven ,je bil pa pri nas problem.Ko sem ji enkrat omenila,da skozi lulo,se je smejala in rekla,da naj se neham hecat in pri tem je ostalo.
Jaz sem na to čisto pozabila.Potem pa sem,ko je bila stara 7 let jaz drugič rodila.Seveda prideta z atijem pogledat sestrco,vsa navdušena,pol pa stopi mala k meni,pa prav"mami a mi pokažeš popek?"
Jaz pa seveda.Pokažem tamali popek ,ona čudno gleda in je tiho.Ta njen pogled mi je ostal prav v spominu in šele zvečer,ko sem bila sama,sem se spomnla,kaj je mislila ona...seveda ,moji teoriji ni verjela,zdaj pa se ji je podrla njena teorija,...potem pa ni več spraševala..

............ja,takle mamo..;)

clock-img

17.10.2007, 09:03

clock-img

c7

pencil-img

50

A ve ste vse rodile nad luliko? Jaz jima pa pravim, da je zraven lulike še ena luknjica, ki je sicer tudi zelo majhna, ampak ko je čas, da se dojenček rodi, se tako zelo odpre, da lahko pride ven, pa potem spet zapre. Ne vem, no, če že govorimo tako kot je, potem naj bo to točno, ne približno.

clock-img

20.10.2007, 13:49

clock-img

mamuška

pencil-img

758

IZVIRNO SPOROČILO: c7

A ve ste vse rodile nad luliko? Jaz jima pa pravim, da je zraven lulike še ena luknjica, ki je sicer tudi zelo majhna, ampak ko je čas, da se dojenček rodi, se tako zelo odpre, da lahko pride ven, pa potem spet zapre. Ne vem, no, če že govorimo tako kot je, potem naj bo to točno, ne približno.

Ja, tako sem tudi jaz povedali. zraven luknjice, kjer hodimo punce lulat, j eše ena luknjica in skozno se dojenček rodi.  Teoretično.  Ampak jaz sem obakrat rodila s CR, tako da so sledila nadaljna pojasnila. Komentar je bil " a tko odprejo trebuh, kot lovec volku v Rdeči kapici?"user posted image user posted image

Do tega, kako dojenčej pride not, pri as še nismo prišli, jaz se držim pravila, da odgoarjam natanko na tisto, kar točno vpraša. Kako se rodi dojenček - skozi luknjico, ki se ji reče nožnica. Nič več in nič manj. Od knjigic smo tudi mi imeli "Pričakujem dojenčka", Lukec je za malo starejše, tam 6, 7, let, vsaj za moje pojme. Drugače pa pri nas odvsega začetka odgovarjamo brez pravljic in olepšav, tako, kot tudi je.

clock-img

29.10.2007, 09:11

clock-img

afrika

pencil-img

283

Še ena zelo zelo luštna knjiga, ki na tak prisrčen način govori o tej stvari je:

MAMA JE ZNESLA JAJCE - Babette Cole - založba KMečki glas LJ, 1994

clock-img

04.11.2007, 21:37

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

Lukec dobi sestrico-dobra idejauser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem