IZVIRNO SPOROČILO: mama54
IZVIRNO SPOROČILO: uršika***
Ma starejše je težko razumet, ker so včasih še 100let za medvedom in ne morejo sprejet dejstva, da lahko mladi znamo več od njih in da nam ni treba vedno delat po nihovih navodilih in tako, kot so oni to delal pred 120 leti.
Hočejo imet v vsem prav, čeprav nekak ne sledijo modernizaciji in tehniki. Potem so pa užaljeni, če ne delaš tako, kot to oni delajo že nevemkakodolgo
Večina ja, niso pa vsi takšni.
Moji sosedi iz otroštva sta imeli zivega pradedka. Ni mogel vec hoditi in si je "prisluzil" eno vlazno sobico v kleti domače hiše. Njegovi pravnukinji sta me enkrat poklicali, da grem z njima do pradedka, ker im je babica zabicala, da mu neseta vodo. Drezali sta ga tako nesramno, govorili sta z njim tako nesramno, ena ga je celo z njegovo palico drezala pod rebra ko je poskusal vstati.
Spomnim se, da mi je bilo tako nerodno, da sem pobegnila domov. Se danes me je sram, da sem tam sploh bila in se bolj me je sram, da nisem vsaki pritisnila eno krepko okoli uses.
Vedno pa se, ko beseda tece o spostovanju starejsih, spomnim te scene. To nespostovanje starejsih ni noben novodoben pojav. Vsaka generacija ima isto - ko smo mi bili mladi....
Ce gledam v generacijski perspektivi se trudim s starejsimi ravnat tako, kot bi si sama zelela, da bi z mano ravnali, ko bom (ce bom dozivela) v njihovih letih.