cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Splav in downov sindrom

clock-img

12.06.2023, 18:56

clock-img

Anonimen

Zdravo!
Glede na število preiskav, ki so možne za odkrivanje Downovega in drugih sindromov se mi poraja vprašanje, na katerega nisem zasledila točnega odgovora.

Torej - če pri otroku npr. v 11 tednu nosečnosti odkrijejo veliko možnost prisotnosti Downovega sindroma, ali še vedno obstaja možnost splava, če se ženska za to odloči?
Vem, da je splav možen do 10. tedna nosečnosti brez prisotnosti komisije, ter da je zanj nato potrebna odobritev komisije.

Nisem v takšni dilemi (trkam) vendar sem glede informacij malo zmedena. user posted image

Hvala za odgovor :)

clock-img

12.06.2023, 20:52

clock-img

Anonimen

Zdravo,
Sicer tudi nisem bila v taki situaciji, ampak glede na informacije, ki jih vem, bi rekla, da je tako, da v primeru velike možnosti za downov sindrom, naredijo amniocentezo, ki je 100%. Torej zagotovo ves, ali otrok ima downov sindrom ali ne in v tem primeru  das prosnjo za splav na komisijo, kar pa je razlog za odobritev.

clock-img

13.06.2023, 15:24

clock-img

Čvekačica

pencil-img

104

Lahko. Mi je pred kratkim potrdila ginekoginja, ki je rekla "zato pa delamo te teste"user posted image . Ampak kot omenjeno je potrebna diganoza na amniocentezi ali biopsiji hormonskih resic. Tako da sigurno mine še kakšen teden, dva ali celo več.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem