cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Spet imena!

clock-img

04.09.2005, 17:46

clock-img

Edna

pencil-img

21

Drage punce!

Vem, da jih je kar veliko, ki so v veliki dilemi kako poimenovati svojega novorojenčka. Pa se obrnejo na vas in jim je verjetno malo lažje. Vem tudi to, da se na koncu pa vendarle odločiš sam, ampak vsak nasvet je le dobrodošel!

Zato bi se sedaj tudi jaz rada obrnila na vas. Pri izbiri imena smo imeli probleme že pri prvem fantku, čez dobre 4 tedne pa pričakujemo že drugega in še vedno brez imena. Za punčko pa imamo ime izbrano že leta.

Prosila bi vas za kakršenkoli nasvet. Mogoče pa se bomo le lažje odločili - verjetno bo počasi tud že čas - tudi glede na to, da bom spet rodila s carskim in to pred PDP!

Hvala punce za vaše nasvete!

Lp (pišem se na -nik, tudi to je verjetno pomembno!)

clock-img

04.09.2005, 17:59

clock-img

urška

pencil-img

3136

david
tilen
lenart
dan
filip
tole je nekaj imen od otročkov mojih priateljic (ja david je pa moj ), ki so mi všeč. med drugim tudi zato, ker nimajo pomanjšanih oblik

clock-img

04.09.2005, 18:12

clock-img

sašaš

pencil-img

1113

Bor, Jaka, Lan, Nejc, Lenart...

clock-img

04.09.2005, 18:28

clock-img

corfu

pencil-img

3829

Domen, Patrik, Mark, Gašper, Anej, Tjaž, Liam, Anžej, Ožbej, Vasja, Klemen, Tibor, Jakob...

clock-img

04.09.2005, 19:50

clock-img

tweety

pencil-img

5

Domen Nejc Matej Tomi Anžej

clock-img

04.09.2005, 21:29

clock-img

petrac

pencil-img

1

kaj pa menite o imenu Lan?

clock-img

04.09.2005, 22:21

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.09.2005, 22:29

clock-img

Anonimen

Odvisno od priimka. Tudi tja mora pasat. Pa k imenu bratca tudi. Ne moreta biti npr. Matevž in Aleksander.

clock-img

04.09.2005, 22:32

clock-img

urška

pencil-img

3136

lan...iz kje naj bi ta ime izhajal, mislim iz katerga imena? men je faj da ime nekaj pomeni

clock-img

04.09.2005, 22:34

clock-img

mojčca

pencil-img

2260

Žak, Ožbej, Jaka

clock-img

04.09.2005, 23:29

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Mi smo dali našima otrokoma imena, ki nista "moderna" in ne prepogosta. Mi smo se odločali tudi za slovenska imena, ker imam občutek, da najbolj pašejo k našim priimkom, pa še dosti je takšnih, ki so lepa in redka. Vedno se zgražam če opazim imena kot so: Tiffany Mrdavsl ali kaj podobnega. Meni zveni to bedasto.
Mi smo pazili tudi, da imena ne vsebujejo šumnikov in sičnikov, ker nikoli ne veš, če bo otrok kdaj zašel v tujino, ker potem nastane velik problem z izgovorjavo in pisanjem (govorim iz lastnih izkušenj).
Torej so moji "favoriti": Bor, Brin-moja sinova, Svit
Če bi rada vedela pogostost imena, ki ga boš izbrala-si lahko to ogledaš na Statističnem uradi RS
www.stat.si

clock-img

05.09.2005, 01:47

clock-img

polona2

pencil-img

2144

Če bo Hana kdaj dobila bratca, mu bo ime Svit ali Arne, ali pa Sven, če bo sestrica, bo pa Ronja (vztrajam!!!)...

clock-img

05.09.2005, 07:02

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Gregor, Gašper, Matic, Jure, Tomi...

clock-img

05.09.2005, 07:33

clock-img

Anonimen

urška je napisal/a:

lan...iz kje naj bi ta ime izhajal, mislim iz katerga imena? men je faj da ime nekaj pomeni

lan je lepo ime..men ful všeč sam mojmu ni. izhaja..recimo ime za vrsto blaga kot bombaž

mi že mamo tiso in ne vem če ne vi mel zdej bora al pa brina

clock-img

05.09.2005, 08:20

clock-img

jota

pencil-img

52

Ožbej, Aljaž, Filip, Ažbe,

clock-img

05.09.2005, 08:30

clock-img

Anonimen

Martin

clock-img

05.09.2005, 09:35

clock-img

Andy13

pencil-img

589

Edna, če je priimek na -nik daljši, bi, vsaj po moje no , pasalo: Rok, Tim, Miha, Lan, Maj

clock-img

05.09.2005, 09:43

clock-img

lory05

pencil-img

283

Edna.
Jaz imam pa eno vprašanje zate.
Ker praviš, da boš spet rodila s carskim, predvidevam, da si tudi prvič.
Kako si tako prepričana, da boš spet rodila s carskim?
A ti je G zagotovil? Zakaj pa boš rodila pred PDP?
zanima me, ker sem tudi jaz na istem. Prvič sem rodila s carskim in sedaj ko delava na drugem otroku mi je zadnjič G rekel, da je sigurno 100 %, da bom spet imela carski.
hvala za odgovor, ampak me res zanima, ker nisem več rosno mlada in ne bi rada tvegala, ker prvič sem imela velike probleme.

clock-img

05.09.2005, 10:07

clock-img

kepica81

pencil-img

51

David, Blaž, Uroš, Maj, Žiga ....

clock-img

05.09.2005, 13:34

clock-img

mala važička

pencil-img

146

Maj, Jon, Lan, Aljaž

clock-img

05.09.2005, 13:40

clock-img

kimi

pencil-img

3836

Meni je Tian zelo lepo

clock-img

05.09.2005, 15:25

clock-img

mucica1

pencil-img

225

Meni so všeč pa slovenska imena: Dane, Tine, Lovro, Fran, Voranc....

Za fantka sva se z dragim že odločila za ime Lovro, za punčko pa (zaenkrat) nimava idej

clock-img

05.09.2005, 15:30

clock-img

tweety

pencil-img

5

Tudi meni je všeč Ronja. Kako se vam sliši v kombinaciji z Andrejem?
A se tudi vam dogaja, da vam postane všeč ime, ki vam mogoče še pred meseci sploh ni bilo ?
Dekleta, toliko novih idej ste mi dale, da bova spet težko odločila.

clock-img

05.09.2005, 23:10

clock-img

Edna

pencil-img

21

Hvala vsem za nasvete! Z možem sva ravnokar naredila ožji spisek, tako da res hvala - bilo je dosti lažje!

Lory05: Glej, mislim, da ti s svojim odgovorom ne bom nič kaj prida pomagala. S carskim sem v prvo in bom prav tako tudi v drugo rodila zato, ker imam bolj redek primer dvojne maternice. To pomeni, da se zarodek razvija v dobri polovici maternice, ki jo ima normalna ženska. Tako moj malček tudi nima vseh normalnih pogojev, da bi lahko postal "velikan". Zaradi tega bom tudi po vsej verjetnosti rodila prej, kajti že zdaj je moj sonček manjši za dva tedna, od normalne velikosti. Tudi prvi otrok je dosegel le 2.5 kg. Potem pa se je čisto normalno razvijal in je zdaj pri 2. letih eden največjih med vrstniki. Zanimivo pa je to, da si moja malčka sploh nista prava bratca (če smo malo za hec!) , saj se je prvi razvijal v drugi maternici, kakor pa tale zdaj!

Zato imam 100% carski ter verjetnost rojstva pred PDP. Kolikor pa sem zasledila na forumih, pa je dosti takih, ki so v prvo rodila s carskim, pa je bilo tako tudi v drugo. Pozabila pa sem točno zakaj. Mogoče bi bilo dobro, če odpreš temo in boš dobila dosti odgovorov!

Zakaj pa se bojiš carskega? Zakaj pa imaš tudi ti 100% carskega tudi v drugo? (ni nujno, da odgovoriš, če ne želiš!)

Lp 36 3/7

clock-img

06.09.2005, 07:23

clock-img

polonca_g

pencil-img

4

ojla

tale imena nam pa res parajo živce a ne?

meni recimo je všeč ime gabriel, anže, jakob, gašper, ROŽLE,

no pa lepo nosečnost še naprej...........

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem