V porodnisnici ni fajn iz vec razlogov. Otroci ne spijo in veliko jokajo - vsaj moji so bili taki in "sosedovi" tudi. Ponoci ni nikoli miru (v Ljubljani)- ce ne joka tvoj, pa joka sosedov, ce ne joka nobeden, se dojita vidva, sicer pa soseda in njen, ce se ne dojita, je tvoja cisca prehuda in moras na stranisce, sicer mora iti ena od sosed, ce ni to, potem te samo tisci na WC ali pa si moras stisniti mleko, ker te tako vse boli....in potem se spet zbudi en otrok, soseda prizge luc...Potem pride dan (ura je 5 zjutraj), ko se zacne po porodnisnici dogajati - pridejo in ti izmerijo temperaturo, pa si ravno uspavala otroka, ampak ga dvignejo, ker ga morajo previt, pa zajtrk, vmes se cistilka, pa zracenje. Potem se grebes za brisaco, ce bos uspel dobiti 2 in upas, da bo tvoj otrok spal, medtem ko se gres stusirat. Malo zadremas nazaj, ko pride vizita. Se dojis, komaj uspavas otroka (vmes te vse boli zgoraj in spodaj), ko pride pediatrinja in spet dvigne otroka..... in tako do vecera. Ce nimas tezav z dojenjem, ne dozivis nobenih nadiranj, sicer pa obstaja tudi ta moznost. Ce ima tvoj otrok 4 kg in nimas dovolj mleka, potem sele (v ljubljanski porodnisnici) nastane problem, ker mu ne dajo mleka, dokler se vsaj en dan ne dere kot zmesan od lakote, saj je to dojencku prijazna porodnisnica. Je pa res, da marsikdo ne ve, da tudi v Ljubljani lahko prosis za to, da ti otroka ponoci odpeljejo. Sicer so meni takrat (po tezkem porodu, zelo utrujena in zeloooo zasita, otrok pa je jokal in sem jo neposredno po porodu, sivanju in nobeni zauziti hrani ze vec kot en dan, nosila vec kot tri ure - povedali, kaksna mati pa sem, da jih prosim, da jo odpeljejo - ampak odpeljali so jo pa.
Nocem te strasit, nimajo vse tako slabih izkusenj kot jaz, ampak ce mislis iti v Ljubljano moras vedeti, da je to sicer najvecja in menda otroku prijazna porodnisnica, vsem mamicam pa prav gotovo ni. Sama sem sla tretjic rodit v Postojno in ni nobene primerjave. Tam ne zgleda tako, kot sem zgoraj opisala, pa so ravno tako 3 v sobi.LP:)