IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Je pa rok enega leta zame predolg in nesprejemljiv. Mati ki je noseča ima čas o tem kaj bo naredila s svojim nerojenim otrokom celih 8 mesecev in ko ga rodi ima pravico še celo leto razmišljat kaj bo z njim naredila, kako mu bo ukrojila usodo in tudi živi z tem da pač ima eno leto PRAVICO da otroka dobi nazaj.
Ali se vam zdi normalno, da se biološka mati za otroka ne zmeni 11 mesecev, ko pa pride čas da je treba podpisat odločbo o dokončni posvojitvi pa je ne želi in kar naenkrat ugotovi da pa ima otroka tako rada, da ne more živeti z mislijo da bi bil nekje drugje in ga želi nazaj.
Predvidevam, da še nisi rodila.....
Po porodu je ženska nabita z enim konkretnim koktejlom hormonov. Pri nekaterih traja kratko, pri drugih dlje. In takrat se z njo dogaja marsikaj.
Jaz sem nosečnost preživela brez stresov, z veliko ljubezni in veselja od pričakovanja
. Ko sem pa rodila, to nisem bila več jaz...res ne. Panični strah, da se bo pupi kaj zgodilo, da ne bom opazila če je kaj narobe, da mi ne bi padla iz rok ipd...
Na živce so mi šli vsi moževi sorodniki, posebej tast. Nisem hotela da bi čuval pupo, ampak tega nikoli nisem pokazala in sem mu jo s teškim srcem dala. Zavedala sem se da moja čustva nio ravno normalna in sem se brzdala.
In če se ne motim je trajalo eno leto, da sem se takšnih čustev znebila...počasi so izzvenela in sem spet lahko normalno funkcionirala, da me niso motile več tako nesmiselne stvari, zaradi katerih me je od jeze, strahu, dvomov skoraj razneslo.
Imela sem 100% podporo moža in moje mame, ki je takoj opazila, da se z mano nekaj dogaja.
Kaj se dogaja z žensko, ki nosi otroka v stresnih okoliščinah, po možnosti brez partnerja,mogoče psihično, fizično zlorabljena - je verjetno moje poporodno počutje x min 10.
kdo njej stoji ob strani? A je sploh izvedela po kakšno pomoč in kam se naj obrne. Mogoče vse to ve, pa jo je še vedno strah...
Pomoči, predvsem psihološke, ne moreš dobit čez noč, ampak žal traja