cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Slabokrvnost

clock-img

11.09.2008, 21:01

clock-img

VRTNICA84

pencil-img

728

Pri zdravniku so mi rekli, da sem slabokrvna in so mi dali sirup z železom.
Mene pa zanima če mi lahko katera pove kako naj nadomestim železo razen z sirupom?

Hvala za odgovore.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 14.9.2008 20:38:02 >

clock-img

11.09.2008, 21:06

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

Jej rdeče meso, suhe slive, špinačo, sok rdeče pese.....saj je že veliko o tem napisanega malo prebrskaj

clock-img

11.09.2008, 21:07

clock-img

tanci29

pencil-img

4970

imaš ga v suhih slivah in rdečem mesu pa najbrž še kje to mi je zdele padlo na pamet

clock-img

11.09.2008, 21:23

clock-img

Anonimen

v nosečnosti ti itak nič ne bo pomagalo zato raje kr legofer pij...jetrca so tud baje fajna za kri...jst sem delala vse živo,jedla vse živo,pa ni blo učinkauser posted image

clock-img

11.09.2008, 21:59

clock-img

Noel

pencil-img

344

Jaz sem tudi bila slabokrvna v nosečnosti. Po jemanju Formule IV v kombinaciji z vitaminom C (GNLD International) se mi je stanje zelo izboljšalo. Priporočam.

clock-img

12.09.2008, 02:07

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Pri vsaki hrani bogati z železom in pri vseh železovih preparatih je treba vedno upoštevati dejstvo, da se jih nikoli ne jemlje ali je skupaj s kalcijem oz mlečnimi izdelki (vsaj 1-2 uri razlike) in da se zraven hrane ali preparata spije vitamin C oz sveži pomamarnčni sok.  Če se tega ne držiš, je absorbija zelo nizka in zato ne pomaga. 

clock-img

12.09.2008, 09:03

clock-img

jajula

pencil-img

1191

legofer je meni zelo pomagal, drugače pa je dobro jesti rdeče meso (rdeča pesa naj niti ne bi tolk pomagala), pa vitamin c za boljšo absorbcijo železa. no so mi pa takrat tud rekl da jetrc ni dobr jest med nosečnostjo, pa se ne spomnim že zakaj, mogoče zarad toksoplazmoze.. 

clock-img

12.09.2008, 09:10

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Če ti predpišejo sirup, si že tako slabokrvna, da samo s prehrano več ne gre. Seveda pa je dobro poleg vitaminov jesti tudi hrano z železom, za pomoč sirupu. user posted image Že tako pravijo, da je železo dobro pojesti v kombinaciji s C vitaminom. Jaz sem imela zadnja dva meseca tablete železa in ko sem jo popila, sem zraven pojedla kakšno mandarino ali pomarančo.
Lahko si delaš tudi sveže stisnjen sok pomaranče + rdeče pese.

< Sporočilo je popravil Naja30 -- 12.9.2008 9:12:05 >

clock-img

12.09.2008, 09:36

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: jajula

no so mi pa takrat tud rekl da jetrc ni dobr jest med nosečnostjo, pa se ne spomnim že zakaj, mogoče zarad toksoplazmoze.. 

Jetrca imajo veliko vitamina A, ki se kopiči v telesu in slabo vpliva na razvoj ploda. Ampak to v primeru, da bi dlje časa in velik jetrc pojedu, al pa da bi jedu še zraven vitaminske pripravke iz vitamina A (ne v obliki beta karotena, ker ta se izloča).

clock-img

12.09.2008, 09:44

clock-img

s.

pencil-img

639

rdeča pesa, Nahrinov naravni borovničev sirup + dodatek c vitamina zaradi boljše absorbcije železa. Ne pomaga, če dodatno uživaš dovolj železa, če se ne veže, če ni dovolj c vitamina.
Torej obvezno z železom še c vitamni.

clock-img

12.09.2008, 10:24

clock-img

jajula

pencil-img

1191

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: jajula

no so mi pa takrat tud rekl da jetrc ni dobr jest med nosečnostjo, pa se ne spomnim že zakaj, mogoče zarad toksoplazmoze.. 

Jetrca imajo veliko vitamina A, ki se kopiči v telesu in slabo vpliva na razvoj ploda. Ampak to v primeru, da bi dlje časa in velik jetrc pojedu, al pa da bi jedu še zraven vitaminske pripravke iz vitamina A (ne v obliki beta karotena, ker ta se izloča).

ker ne maram jetrc sm si sam zapomnila da jih ni dobr jestuser posted image

clock-img

12.09.2008, 12:07

clock-img

Piruri

pencil-img

1105

Meni je sestra zrihtala ene naravne tablete z okusom višnje ali gozdnih sadežev z železom, ker sem bila pred prvo nosečnostjo 10 let vegetarjanka in z hemoglobinom na meji...sicer sem med nosečnostjo pričela jesti meso in te tabletke...tako, da je bila raven mojega hemoglobina čez celo nosečnost cca 140, po porodu pa 127...
Pravijo, da tudi 1/2 kozarčka terana ne škodi user posted image ...ampak tako le pravijo...jaz nisem poizkusila...

www.by-ab.si

clock-img

01.12.2008, 10:02

clock-img

.soncek.

pencil-img

43

Glede železa vse lepo in prav, ampak jaz sem zamenjala že troje različne tablete železa, četrta stvar je pa sirup in nobenega od tega ne prenašam, ker mi je tako zelo slabo, da samo bruham in ne vem kaj naj naredim, jem rdečo peso, meso itd...pa se železo ne poštima.

clock-img

01.12.2008, 10:10

clock-img

Anonimen

.soncek. mogoce pa bi poskusila z avstrijskimi zeliscnimi kapljicami aktiferin

clock-img

01.12.2008, 13:20

clock-img

.soncek.

pencil-img

43

hvala za nasvet, probam pa javim če je kaj pomagalo. Upam da bo!

clock-img

01.12.2008, 14:43

clock-img

titi3

pencil-img

328

- peteršilj (največ od vse hrane)
-  majaron
- rdeča pesa ali sok rdeče pese
- rdeče meso
- pršuuuuuuuuuuuuut (njam)
- kalamari (mi je reku ribar in ne vem ali res pomaga)
- temna čokolada oziroma kakav
- drobovina
- školjke
- rakci
- timjan
- curry
- oveseni kosmiči
- cimet
- rožmarin
- paprika

"A man can be destroyed but not defeated."

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem