cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Skrivnost

clock-img

05.10.2006, 09:38

clock-img

KBM

pencil-img

4744

Skrivnost je v proteinih

Da vas pri hujšanju nikoli več ne bo premagala volčja lakota
Odkrijte skrivnost boja proti lakoti – še posebej priporočamo v branje vsem, ki ste nepoboljšljivi sladkosnedci!
Do sedaj ste verjetno že vsi odkrili, da je zaužitje vlaknin koristno, saj nas ohranijo site čez praktično cel dan in se tako izognemo napadom lakote. Če boste zaužili dovolj proteinov vas bo to odvrnilo tudi od poseganja po sladkarijah.
Kakšne hrane se izogibati?
Zmotno je mišljenje, da se boste najedli od hrane kakršna je pečen krompirček, čips, krofi in podobno. Resda lahko krof izgleda obilen, je posladkan, ima veliko maščobe ter še sladko marmelado. Vendar pa na žalost takšna hrana ne nasiti in kmalu boste spet postali lačni in če se ne boste odpravili bo nov obrok boste vsaj nekaj hitro prigriznili. In tukaj je ena polovica težave z prekomerno telesno težo – neuravnovešena prehrana in uživanje napačne vrste hrane. Težava obdelanih ogljikovih hidratov in sladkorjev je tudi, da vas za kratek čas nabijejo z energijo, vendar pa bo ta naboj kmalu popustil in potem boste spet utrujeni, zaspani in pa seveda… lačni.
user posted image Proteini nasitijo
Lešniki, piščanec, jajca… takšna hrana vsebuje proteine. Trik takšne hrane je da vas bo dolgotrajno nasitila in vam dajala občutek sitosti dalj kot vse druge vrste hrane. To pomeni, da boste lahko brez težav zdržali do naslednjega obroka in vmes ne boste posegali po dodatni hrani, prigrizkih ali sladkarijah. Poleg tega so proteini tudi pomembni gradniki mišičnega tkiva, kosti in kože.
Celosten pristop je najpomembnejši
Ne naredite napake in ne pričnite častiti proteinov in jih uporabljati kot edini vir svoje prehrane. Če boste pojedli tri piščančje zrezke in 15 jajc na dan to ne pomeni, da boste čudežno shujšali ali da boste vzgojili dodatno mišično tkivo. Proteini so lahko zgolj pripomoček, ki zmanjša količino hrane, ki jo pojeste dnevno. Še vedno je pomembno, da zaužijete vse vrste hrane in da je vaša dieta zdrava, seveda pa ne smete pozabiti na gibanje – najbolj učinkovito sredstvo za kurjenje maščobnega tkiva.

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

clock-img

05.10.2006, 09:41

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.10.2006, 09:53

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Saj problem debelih ljudi sploh ni lakota,ampak požrešnost,mogoče že kar zasvojenost.Če bi vsak jedel le takrat,ko je lačen,ne bi bil nihče debel.



user posted image user posted image user posted image user posted image

Smešno, pa vendar resnično.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

05.10.2006, 09:53

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Uh, uh, da nebi katera... nasedla slučajn. Na živce mi gredo take "enostranske" razlage, ki se fajn slišijo, sam da bi se knjige prodajale.

Prva stvar, ki jo naj povem. OH predstavlja vir energije za telo, ki jo telo skladišči v zaloge, če se ne porabijo sproti, pri B pa je malo drugače, ker sodelujejo v številnih procesih v telesu, ampak če jih je preveč, se tud nalagajo. Še ena škodljiva stvar beljakovin pa je, da odvajajo velik vode iz telesa, pri čemer trpijo ledvice. Je potrebno popit veliko vode zraven. Telo ne potrebuje takih enormnih količin B, več jih potrebujejo športniki, da mišice delujejo, enostavno rečeno- hrana za mišice. Kdor ne miga bo ob beljakovinski hrani shujšal, tudi in predvsem na račun vode, ki se izloči, je pa to zelo nezdrava stvar in zredili se boste nazaj. Poleg tega- mislim, ta je tud dobra, ja... pojest 15 jajc na dan z vsem tistim holesterolom not??? Pomislite mal dolgoročno- na vse presnovne bolezni, ki prežijo na vas in pejte raj migat, pa se uravnoteženo prehranjujte.

Naj povem za primer, moja mami je zelo suha že celo življenje, mogoče celo preveč. Pri 158 cm ima od 43 kg do 46 največ. Celo življenje je samo meso, prav zgrize vsako kost do konca, vse vrste klobas, itd. Pri 50tih sicer zgleda ful dobro, mlajša kot v resnici, ampak zdravnik ji je pa ugotovil začetke osteoporoze, sladkorne, ateroskleroze, visok pritisk... ne rečem, da ne smeš jest mesa- ne narobe razumet- ampak pusto meso, pa velik zelenjave, vse čim bolj naravno, olja ne segrevat, kake testenine, riž in to pa tud ne škodi tu in tam.

clock-img

05.10.2006, 20:37

clock-img

katis

pencil-img

975

Proteini - da, vsekakor bolj in za dlje nasitijo kot druge zadevce. Ampak samo oz. pretežno na beljakovinah tudi ni OK.

Sama sem se pred leti zaradi podobnih informacij in po prebiranju knjige odločila za Atkinsonovo metodo - torej skoraj same beljakovine ter živila z zelo nizkim gligemičnim indeksom (le še malo bolj strogo kot Montignac). sem brez problema zdržala kake dva meseca. Počutila sem se čist OK. Vendar mi je padel imunski sistem. Zmanjka ti namreč vitaminov. da bi pa poleg goltala tablete se mi pa pač ni zdelo. Kemija pač ne more biti osnova za zdravje.

Res je - nič nisem bila lačna ampak le žalostna, ker nisem mogla jesti pol stvari, ki jih imam sicer rada. Vidiš meso na mizi, pa bi se skoraj zjokal, da bi lahko pojedel malce zelenjavne rižote...Na tak način si nisem mogla predstavljat sistema svojega prehranjevanja.

Sedaj mi z ločevanjem ter nato vzdrževanjem s sadnimi zajtrki lepo uspeva. Sem namreč človek, ki ne prenaša obilnega zajtrka. Mi je dejansko slabo, če se bi zjutraj najedla toliko, kot berem pri Montijevkah.

Tako jem 'zajtrk' nekje med 10 - 11 uro zjutraj in nato brez problema zdržim do kosila med 16-17 uro.

Kar se pa požrešnosti tiče - jaz nikdar v življenju nisem bila požrešna. Sem si le napačno porazdelila obroke. Sedaj pazim, da imam vsaj en topel obrok dnevno in ne jem kruha (prej sem ga pa tam nekje 1-4 kose, kakor kdaj). In kile padajo. Količinsko jem približno toliko kot prej, le sistem je drug.

Zato prosim, ne govorite, da so debeli ljudje požrešni. Tiste, ki jih osebno poznam in so 'debeli' niso požrešni. Večina pa dela iste napake - jedo npr kruh z nečim za zajtrk. Potem kosilo (beljakovine + škrob + OH) ter za večerjo spet kruh z nečim. Poleg pa sokovi. Ja valjda, da se redijo. Pa sploh ne jedo veliko. JEDO NAPAČNO.

Požrešnost pa je povsem druga kategorija. Poleg tega požrešni ljudje običajno niti ne cenijo prav okusa hrane - njim je važna le količina. Taki pa so zelo redki...

< Sporočilo je popravil katis -- 5.10.2006 20:42:51 >


_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

clock-img

05.10.2006, 21:02

clock-img

Anonimen

skrivnost je v zmernosti.

clock-img

05.10.2006, 21:10

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: caffee

skrivnost je v zmernosti.



user posted image
In potem odpade vsa industrija prehrane in hujšanja. Veš da morajo vsak dan novo teorijo razvit in nove diete prodajat, za denar, se ve.

Z zmernostjo pa nič ne zaslužiš....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem