cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Siroko povijanje

clock-img

05.11.2007, 10:32

clock-img

barni

pencil-img

1096

Zdravo!

Ko sem pred priblizno dvema letoma hodila v MS v LJ, je bilo receno, da se otroka nekaj casa povija na siroko. Zato tudi potrebujemo toliko tetra plenic.

Zdaj pa sem slisala, da tudi v LJ siroko povijanje ni vec aktualno. Ali je to res? Ali sedaj ucijo v MS drugace, kot so se nekaj casa nazaj?

Hvala za info, da ne bom po nepotrebne nosila s seboj toliko tetra plenic.

Pozdrav vsem!

clock-img

05.11.2007, 10:35

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Rodila 2005 v Nm - niti sekunde ni bil široko povit. user posted image  Je pa res, da takoj drugi dan po rojstvu naredijo UZ kolkov.

clock-img

05.11.2007, 10:35

clock-img

ULLA K

pencil-img

116

Nasveti so zelo različni od porodnišnice do porodnišnice, celo med osebjem znotraj iste porodnišnice... pediater in patronažana pa ti bosta tudi svetovala po svoje... odločila pa se boš sama.
Poglej še na formu dojenček - ja pravkar debata na to temo:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2026067

lp u.

clock-img

05.11.2007, 11:52

clock-img

lana38

pencil-img

6327

Če kolki niso razviti, ali da je kaj narobe, moraš na široko povijazi. Če naredijo UZ 2 dan po porodu in je vse OK, potem ni razloga za široko povijanje. Če pa ni v redu, potem pač treba široko povijati.
LP

lana38

clock-img

05.11.2007, 23:01

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

V Lj ni potrebno široko povijanje, če so kolki ok. Na primorskem recimo pa kljub temu, da je s kolki vse ok, svetujejo široko povijanje 3 mesece. Niso enotni, kar je žalostno. Pa ne samo pri širokem povijanju, pri vseh stvareh.

clock-img

06.11.2007, 12:13

clock-img

Anonimen

Tudi v MB porodnišnici svetujejo široko povijanje do 3. mesecev, tudi če so kolki 1A.

clock-img

06.11.2007, 16:07

clock-img

mišk

pencil-img

2527

V brežiški porodnišnici so vsi dojenčki na široko poviti, ko greš domov pa kak hočeš. Jst sem se odločila, da bom našo user posted image  kljub 1a kolkom kak mesec na široko povijala. Sploh zato, ker se mi zdi ful praktično. KOlikokrat pride kaj ( če ne drugega pa vonj ) mimo pleničk, pa enostavno zamenjaš tetra plenico, namesto da bi jo non stop preoblačila. Pa še lažje primeš te micene user posted image , če so mal bol okrogli čez ritko.user posted image  Pa še men je ful lepo videt tisto pajacasto okroglo ritko,...user posted image

clock-img

06.11.2007, 19:57

clock-img

Ilije

pencil-img

945

IZVIRNO SPOROČILO: mišk

V brežiški porodnišnici so vsi dojenčki na široko poviti, ko greš domov pa kak hočeš. Jst sem se odločila, da bom našo user posted image  kljub 1a kolkom kak mesec na široko povijala. Sploh zato, ker se mi zdi ful praktično. KOlikokrat pride kaj ( če ne drugega pa vonj ) mimo pleničk, pa enostavno zamenjaš tetra plenico, namesto da bi jo non stop preoblačila. Pa še lažje primeš te micene user posted image , če so mal bol okrogli čez ritko.user posted image  Pa še men je ful lepo videt tisto pajacasto okroglo ritko,...user posted image

Podobno je v Trbovljah. drugače se pa čist strinjam z mišk, seveda je pa široko previjanje nekoliko bolj praktično za jesenske in zimske novorojenčke, ker jim je tako tudi bolj toplo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem