writing-img

Sim(anti)patije vašega otroka

clock-img

17.05.2007, 16:21

clock-img

Anonimen

Naš fant bo kmalu 4 leta in ugotavljamo, da je zadnje čase strašno nastrojen zoper eno izmed babic, medtem ko drugo obožuje. In tiste prve prav ne prenese zadnje čase. Ugotavljam, da ne mara ljubkovanja, cartanja... Kot bi ne maral prevelike vsiljivosti.

Imate podobne izkkušnje in kako se je razvijalo to pri vas.

clock-img

17.05.2007, 20:59

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz tega pri mojem 6.-letniku ne poznam, je pa res, da tudi on ni maral pretiranega cartanja. SMo pa to tudi spoštovali, čeprav bi ga najraje stisnila k sebi...pa ni hotel... Ne, neke antipatije pri mojem ta starejšem še nisem doživela.

Je pa možno, da tvojega ta druga babica pretirano carta in mu gre to na živce. user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

17.05.2007, 21:02

clock-img

Anonimen

Pri nas je bilo podobno pri moji nečakinji. Ampak to samo zato, ker jo je moja mami vedno bezala, daj mi lupčka, pa a si kaj moja, pa objemala bi jo, ona pa tega ni hotela in jo je kr mal zavračala. Po drugi strani pa je oboževala mene, ker sem se z njo igrala, pela in plesala, lupčke pa mi je dajala kot po tekočem traku. Meni in svojima staršema, pa nobenem drugem. user posted image user posted image

clock-img

18.05.2007, 05:30

clock-img

Anonimen

Hvala za odgovore. Sam menim, da je problem v tem ker je pri komunikaciji babica usmerjena v sebe in ne v otroka. Da pojasnim, pri cartanju pričakuje odziv otroka (kakršnega si je pač ona zamislila), da bi bila sama zadovoljna. Če tega odziva ni, se ohladi, prižge čik in sanjari naprej, kako bi lahko bilo. Zamislite situacijo, otrok se udari, ona prileti k njemu, da ga pocarta, on še bolj v jok, "pusti me", 15 minut kasneje že veselo kosita travo vsak s svojo kosilnico in stvar čudovito funkcionira (komunikacija je direktna, cartanja ni, je pa akcija).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem