cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Sezam res deluje!

clock-img

05.02.2005, 13:06

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Pred kratkim ja tamara4 objavila naravni recept za povečanje mlečnosti (2 žlički sezamovega semena 20 minut vreš v 2 deci vode, spiješ in poješ).

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=27032&idk=88

Takrat še nisem vedela, da mi bi kmalu prišel prav, saj mi je zaradi nove nosečnosti pričelo resno zmanjkovati mleka.

Takoj sem začela piti "čaj" iz sezama. Ne vem, zakaj, ampak zadeva deluje:bravo:. Prvi dan sem ga spila dve skodelici, drugi dan tri, potem pa samo še eno, ker sem imela prsi tako polne, da ni bilo za verjet. Včeraj raje nisem spila nič, ker sem si morala že iztiskati mleko!

Tamara4, hvala!:rozica::rozica::rozica:

clock-img

05.02.2005, 13:12

clock-img

Anonimen

Sicer bi na tem mestu mogoče morala čestitati in skakati do stropa, ampak sem pa pomislila tudi na to, da se pa morda telo pripravlja na nove zahteve otroka, ki raste v tebi. Mogoče ga pa ni dobro takole prelisičiti, telo namreč.

clock-img

05.02.2005, 13:23

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Ja, sem že razmišljala o tem:zmeden2:...pa se mi zdi, da dokler se dobro počutim in ker je to pravzaprav naravno sredstvo, ne bi smelo bit problema. Vsekakor ne bom pretiravala in bom skrbno opazovala, kaj se dogaja. Nekatere doječe nosečke pravijo, da med dojenjem čutijo bolečine v maternici, to verjetno ni dobro. Mene zaenkrat samo bradavice malo bolj bolijo (pa še mali zobatec je ugotovil, da se da tista dva zobka tudi uporabiti:hudicek: ). Zdaj nekaj dni ne bom pila sezama in če bo mleka spet občutno manj, potem bo res bolje, da se ne špilam. Če pa ne, potem pa je možno, da je bilo to samo prehodno obdobje (se mi je že enkrat prej naredilo).

clock-img

05.02.2005, 14:04

clock-img

Anonimen

Ja, to je pa res, da dojenje povzroča krčenje maternice. To so meni že sestre v porodnišnici rekle, da bi bilo tudi zarad CR, ki sem ga imela, dobro, da bi dojila, da bi se maternica nazaj krčila, kar se po CR, ki pač ni narevn porod, nerada in zato dobivaš injekcije. Saj vem, da si pametna punca, samo hotela sem te spomniti, da sedaj dva malčka črpata tvoje telo in da bodi pozorna.

clock-img

05.02.2005, 15:45

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Ja, eden me zajeda od zunaj, eden pa od znotraj, rit pa še kar raste8). Kje je tu pravica:)-.

clock-img

05.02.2005, 16:05

clock-img

zmaga

pencil-img

56

Oj !
V knjigi dojenje - materinstvo iz srca piše, da ni nobenega problema, če dojiš in če si noseča. Tako, da ti kar veselo daj Vasji zizo !:bravo:
Pa še iskrene čestitke :sloncek: za novo pikico, ki raste v tebi 9nebesa !
Lepe pozdravčke !!!!!!!!!!!:rozica:

clock-img

05.02.2005, 16:19

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Zmaga, hvala za čestitke! Iz čisto praktičnih razlogov se trudim malemu poturiti kdaj tudi kakšno flašo adaptiranega mleka ali vode, da bi se naučil pit še kako drugače, pa so bili zaenkrat vsi poskusi zaman. Tako da sem kar vesela, da še takole brez problema dojim. Tudi moj G zaenkrat nima nič proti.

clock-img

05.02.2005, 21:13

clock-img

Anonimen

Veš kaj, zdaj bom pa tudi jaz preizkusila.
Sezam sem kupila že pred dnevi pa še zdaj stoji v predalu...
A misliš, da bo en liter preveč? ;)

clock-img

05.02.2005, 21:23

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Na tvojem mestu bi začela z dva deci - ni glih božanskega okusa:)-. Pa poskusi ga prej malo streti (jaz ga potolčem v možnarju).

clock-img

06.02.2005, 11:11

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jaz se pridružujem Jančiki. Sicer imam ponavadi mleka kar dovolj, le en dan se mi je pa zdelo, da imam dojke bolj prazne. In se sploh niso poštimale en par dni. Potem sem pa tudi jaz začela piti 3x na dan ta sezamov čaj in v parih dneh je bilo mleka ful veliko. Res ni ravno okusen, ampak če pomaga, se da tudi potrpeti, a ne?!
Se zahvaljujem tudi jaz za ta recept!!!

clock-img

06.02.2005, 14:40

clock-img

piškotka

pencil-img

149

Kaj niste to za sezam povedle že takrat, ko sem jaz še dojila in nisem imela že od samega začetka dovolj mleka. Sem morala skos dodajati.:hudicek::hudicek::hudicek:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem