Draga Žiži!
Mislim, da je najbolje, da se enkrat pelješ tja in vidiš cesto. Cesta je full lepa za vozit, pazit moraš skozi kraje kjer je omejitev 50km/h, ker so mene že dvakrat zahaklali na radar in sem plačala kazen.
Nič hudega, ker so koroški policisti prijazni!
Pelješ pa se v smeri proti Dravogradu in samo ravno! Na enem velikem križišču pri mostu nato zaviješ levo (mislim, da je tudi tabla!).Ko pa prideš v SG do semaforiziranih križišč, v drugem zaviješ desno. Sicer pa je tudi tabla, z oznako H, tako da ne moreš zgrešit. Tam se parkiraj v modri coni in kar vprašaj kakšnega lokalca kje je bolnica, ker je čisto v centru.
V najslabšem primeru sem se jaz vozla do SG-ja dobro uro (torej uro in deset max. ko je bil sneg in sami tovornjaki na cesti).
Mislim, da je najbolje, da se dober mesec pred porodom čekiraš v bolnici, torej da te naročijo. Tel. št. je 02-8823447. Mislim, da se moraš naročat po 13.uri!Pokliči in vprašaj.
Vprašuješ koliko časa se čaka na pregled. Misliš na gin. pregled, ko čakaš že tam,v včakalnici,ali na čakalno dobo od enega do drugega pregleda. Torej, jaz imam zdaj, ko sem noseča 35 polnih tednov, preglede na 14 dni, sicer pa so po 37. tednu vsaki teden. Mislim, da je situacija povsod enaka. Vedno moram dati urin in kri so mi vzeli dvakrat, pa gin. pregled mi vedno opravijo, vedno tudi poslušava srček z dr. in UZ sem imela zdaj tretjič. Naslednjič pa greva na oddelek še srček z UZ pregledat.
Po mojem mnenju je boljše, da se pelješ tja na pregled večkrat, ker mora dr. spoznat pacientko. Saj ni hudega!
Sicer pa so vsi full prijazni in sestre doli v ambulanti prave rožice. Moja gin. je tudi zelo fajn, ker se vse da pomenit z njo!
Sicer pa, kot sem že napisala prej, so tudi tukaj v MB bili prijazni kolikor sem jih imela priliko spoznati tekom nosečnosti!
Materinsko šolo sem obiskovala tukaj v MB in potrdilo nesem v SG.
Rešilec iz SG vozi samo do Raven tako da dvomim, da bi prišli do tebe v MB. Tudi tukaj ne pride rešilec, če ni potrebno(npr. mora ti odteči voda ali pa moraš krvavet in je ogroženo tvoje zdravje in zdravje tvojega otroka!)Namreč ko gre za urgentno pomoč je čisto vseeno od kod si, pripelje najbližji rešilec in te odpelje v najbližjo bolnico.
Upam, da sem odgovorila na vsa tvoja vpr.. Kar mirno pokliči in razloži situacijo pa bo! Sporoči kako potekajo dogovori!