cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

SAMOHRANILKA

clock-img

24.09.2004, 11:50

clock-img

TARA in MAJ

pencil-img

2287

Moja soseda je samohranilka s tremi otroci pa me je vprašala če katera morda ve če se lahko zaprosi za denarno pomač bivši ji za otroke plačuje vendar je še vedno vkrizi na socijalni pa so ji rekli da ji nič ne pripada ima dva šoloobvezna otroka eden še majhen ona pa trenutno brez službe. Za vse odgovore bo vesela.

clock-img

24.09.2004, 11:55

clock-img

SIJA

pencil-img

137

Tara, lahko zaprosi za izredno denarno pomoč( razlog ozimnica,KNJIGE, kurjava, neplačane položnice, potrebne stvari s predračunom.
Upam, da ji bodo odobrili.
LP in srečno:angel:

clock-img

24.09.2004, 21:10

clock-img

morskadeklica

pencil-img

891

če je tvoja soseda brez službe (pa ne po svoji krivdi), ji pripada denarna pomoč (ok. 40000), prav tako lahko zaprosi za izredno denarno pomoč, kot je že napisano, in pa za otroški dodatek (v kolikor ga že ne prejema).

clock-img

26.09.2004, 22:31

clock-img

m0jc4

pencil-img

41

Če sem prav seznanjena, ti pripada socialna pomoč, če dohodki družine ne presegajo zneska socialne pomoči. Če pa tvoji dohodki ta znesek presegajo, pa lahko zaprosiš za enkratno pomoč (cca 60.000).
Če je brezposelna pa je prijavlena na zavodu pa sploh dobi pomoč!
LP, mojca

clock-img

27.09.2004, 08:14

clock-img

ronja5

pencil-img

677

OJLA!

Pripada jim denarna pomoč v višini:

45.524.00 sit-prva odrasla oseba
13.657.00 sit-otrok
13.657.00 sit-otrok
13.657.00 sit-dodatek za enostarš. družino
Skupaj torej 86.495,00sit.Če prijateljica živi v najemniškem stanovanju ji pripada še dodatnih 11.381,00 sit.Od navedenega zneska se seveda odštejejo vsi prejemki družine,to je preživnina, nadomestila, in podobno, skratka vse razen otroškega dodatka.Predvidevam,da ima prijateljica višje prejemke,zato so jo verjetno tudi odslovili na CSD. Izračun lahko preveriš na strani CSD-Ljubljana-Šiška. Kljub temu,da presega minimum, pa lahko vloži vlogo za izredno(enkratno) denarno pomoč,ki se dodeli,če se ugotovi da se je družina iz razlogov na katere ni mogla in ne more vplivati,znašla v položaju materialne ogroženosti.
Višina enkratne izredne pomoči v enem koledarskem letu ne more presegati višine dveh njenih minimalnih dohodkov(2x 86.495,00). Običajno pa dodelijo 60.000,00 sit.
Upam,da sem ti pomagala! LP! Ronja

clock-img

27.09.2004, 08:16

clock-img

ronja5

pencil-img

677

SORRY!
Se popravljam, sem spregledala enega otroka! Zneski se torej povišajo za 13.657,00 sit!
Ronja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem