cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Risanje na tekstil

clock-img

18.05.2014, 10:48

clock-img

Avsika

pencil-img

1

Pozdravljeni.
Sem povsem nova na tem forumu, zato upam, da ne bom "usekala" kam mimo.
Že pred leti sem začela risati na tekstil, vendar so se mi barve vedno sprale. Zato sem za nekaj let obupala, vendar sem lansko leto ponovno začela. Vedno sem bila mnenja, da je stvar v barvah - da se pač razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca in da očitno niso dovolj kvalitetne. Prišla pa sem do spoznanja, da temu očitno ni tako. Da najbrž jaz delam nekaj narobe, da se mi barve sperejo. Uporabljala sem barve od Deco textila, pa Textil plus (Marabu) in od Mumina, barve za sitotisk. Barve po nanosu pustim 24 ur ali pa še več, na kar jih fiksiram z likalnikom - poskušala sem preko papirja, preko krpe, tudi z narobne strani. Vendar ko dam tekstil v prvo pranje, ostne samo še delček barv na blagu. Pa me zanima, kakšne izkušnje imate vi s tem oziroma, če lahko dobim kakšen nasvet, kaj delam narobe?
Lp, Avsika

clock-img

27.03.2015, 12:43

clock-img

candysurf

pencil-img

31

Jaz sem po tekstilu vedno risala z akrilnimi barvami in ni bilo težav, kupila sem jih tu http://www.ustvarjalnidotik.si/barve-premazi-prah/akrilne-barve.html, je pa res, da je vedno šlo za tekstil, ki se pere zelo redko. Kako bi bilo z oblačili za vsakdanjo nošnjo pa ne vem.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem