IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE
No, tole bi pa mene tudi zanimalo. Polona, pa sta ga potem tvoja starša posvojila, al kako? Daj povej, kako je potem tole zgledalo, kje se je posvojitev zakomplicirala, če se mu je mama odpovedala?
Ja moja starša sta ga želela posvojiti, vendar...moja starša sta bila ˝samo˝ rejnika in...rejnik je pri odločanju v prid otroka nitko in ništa. Ta fantek je bil zelo bolan in je moral redno uživati zdravila. Ko se je začel postopek posvojitve, je k nam prišel
en par ki naj bi bil najbolj primeren za otroka. Takrat sta bila dva otročka za v posvojitev, eden dojenček in ˝naš˝ fantek. Naš fantek je bil takrat star 5 let. In ta dva sta rekla da dojenčka ne bosta vzela ker je z njim preveč dela...ko smo jima razložili
da je fantek bolan in da zahteva ogromno časa in energije. Imel je psihične motnje in epilepsijo (bil je otrok kroničnih alkoholikov). Nihče ni poslušal mojih staršev...in tako je fantek šel na počitnice k potencialnim staršem, so se ponovno začele zdravstvene težave.
Spet smo ga morali voziti v Lj, ampak takrat ni nihče pomislil da so se težave ponovile zato ker otrok ni dobival zdravil. Ko je stanje stabiliziralo je fantek povedal oz. se je potožil da zakaj pa mora sedaj spet uživati zdravila če jih pri potencialnih starših ni bilo treba.
Da je posvojitelj rekel da ne potrebuje nobenih zdravil (le trdo roko) in je vrgel zdravila v potok. Ko bi bil otrok to takoj povedal, bi se naredile preiskave krvi, ampak...no ko sta starša to povedala socialnim delavkam, sta si to kao izmislila.
Ker ni bilo na CSD nobenega posluha smo se obrnili po pomoč k zdravnikom ki so otroka zdravili. Kjer smo dobili njihovo mnenje da je za otrokovo zdravstveno stanje najbolj primerno da se nahaja v mirnem in stabilnem okolju,
brez čustvenih pretresov in reakcija CSD-eja...en dopoldan so prišli po otroka (en dan pred njegovim roj. dnevom, ko smo se pripravljali na praznovanje) in ga odpeljali. Toliko o tem kako CSD dela v dobro otrok.
Ko smo izrazili željo da bi otroka šli obiskat je CSD prepovedal stike, ko je otroka želela obiskati njegova teta (ki ga je tudi želela posvojiti, ampak jo je CSD gladko ignoriral), jo je posvojitelj nagnal z grožnjo, da če jo še enkrat vidi pred hišo jo bo ustrelil.
Fant je sedaj star 22 let...mi smo mu pisali za vsak roj. dan (voščil tako verjetno ni dobil) in kolikor smo uspelo izvedeti, je posvojitelj večkrat izjavil da on je bil vzgojen s trdo roko in takšne vzgoje se bo tudi sam posluževal.
Fant se podal v alkohol, je brez izobrazbe brez službe...tako da...žalostno.