cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Rada bi se bolj zdravo prehranjevala

clock-img

10.03.2008, 22:22

clock-img

Muca83

pencil-img

1000

Potrebujem kak nasvet. Upam, da mi bo katera znala svetovati. Torej... spet sem v obdobju, ko sem se malo zavedla svoje nezdrave prehrane in življenjskega stila nasploh. Pa bi najprej začela pri hrani, potem pa naprej, če me mine volja user posted image

No, moj problem: Ne jem zelenjave. Nobene. In to odkar pomnim. Pa sem vedno zdrava kot riba, edino zdaj imam probleme, ker mi nekako ne uspe donositi otroka in mi je tudi to dalo misliti.

Torej, vse diete in napotki za zdravo življenje vsebujejo zelenjavo, zelenjavo in zelenjavo. In zato ne vem kaj točno naj jaz jem. Edina stvar, ki jo še spravim vase in spominja na zelenjavo je surov korenček, vložene kumarice in kuhan grah.

Moj dan pa izgleda nekako takole: zjutraj vstanem, grem delat, začnemo ob 7h, ob 9h imamo v službi kavo in rogljiček (ali podobno). Potem imam ob 12h pol ure malice v firmi, skuhati se ne da nič, pogreti tudi ne. In to je prva točka, kjer bi rabila kak nasvet kaj pojesti, da bi bilo čimbolj zdravo, pa ne vsak dan isto. Zdaj ponavadi pojem kak sendvič, ali pa sirovo štručko ali podobno. No, ob 15h grem ponavadi domov, kjer si kaj za jest pripravim. Ampak, ker pripravljam samo zase (moj pride šele okrog 17:30 in ponavadi ne je nič posebnega, ker ima kosilo v službi), se meni pač ne da na dolgo komplicirati in pridejo v poštev hitro pripravljene jedi v stilu testenine s kako omako, ki jo imam zmrznjeno, mlečni riž, šmorn, burek, pomfri, ocvrt sir, včasih celo ocvrt oslič in podobno. Zvečer pa ponavadi ni potrebe po večerji, ker vmes še kako sladkarijo pobašem vase.

Nisem debela, imam precej prevelik odstotek telesne maščobe, pa nimam namena hujšat s kako dieto, ker delam na zanositvi (če bo pa kaj dol šlo pa tudi prav user posted image ). Samo res bi rada bolj zdravo prehrano.

Se opravičujem, če sem bila predolga in upam, da se bo našel kdo s kakim pametnim nasvetom. Tudi če priporočite, da se obrnem kam drugam bom zelo vesela in hvaležna.




_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

clock-img

11.03.2008, 08:05

clock-img

mojamura

pencil-img

5505



svetujem ti, da ko prideš domov si ne delaš nekih ocvrtih stvari, ampak raje kaj kuhanega ali pečenega. pa če ti ne paše zelenjaba, jej pač več sadja. ko prideš domov si pripravi pečenega osliča + kuhan grah (za katerega si rekla da je še ok), ali pa ajdovo kašo z šampinjoni....kaj pa solata - a je tudi ne maraš?
burek, pomfri, pa šmorn - niso nič kaj preveč zdrava prehrana.

v službo si nesi npr: 2 jabolki pa kak jogurt z manj maščobe, ali kakšno konzervo tune v lastnem soku .... vse sorte stvari so...sendvič pa tudi ni ravno najbolj zdrava izbira. občasno si ga kar privošči, ampak naj ne bo to vsak drugi dan.

priporočam ti knjigo: Jem, torej hujšam.

to je v bistvu montignacova metoda, po kateri ni stradanja, nauči te pravilne prehrane, se pravi zdrave prehrane...

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

clock-img

11.03.2008, 08:07

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

pa še to, pij le in izključno vodo, nobenih zero coca col, ali kakih podobnih napitkov. pa čaj pij brez sladkorja, prav tako kavo. sladkorju in kruhu iz bele moke se izogibaj kar se le da.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

clock-img

11.03.2008, 17:09

clock-img

Muca83

pencil-img

1000

Hvala za odgovor, res bom mogla nekaj spremeniti, ker nisem čisto nič zadovoljna s svojimi navadami.

Upam, da mi bo uspelo na daljši rok kaj spremeniti, ker je to pri meni največji problem - vztrajati user posted image


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

clock-img

11.03.2008, 17:38

clock-img

gojska

pencil-img

1128

oprosti, ker ti že naprej povem, da če ne ješ zalenjave, ne vem kako bi ti svetovala.
Edino to, da jo začneš preizkušat.
Zelenjava se lahko naredi na 1001 način. Ni druge hrane na zemlji, ki bi dopuščala toliko svobode in domišljije.  Zadaj si nalogo, da vsak teden sprobaš eno vrsto. Recimo zdaj bo sezona špargljev. Najdi recept, ki ti najbolj odgovarja in si pripravi. Če ti ne bo všeč , v redu.
Potem pride na vrsto nekaj drugega, recimo cvetača ali brokoli. Narediš juho, ali solato ali ocvreš ali polpete. Tisto kar ti potegne.  S špinačo se naredi krasna lazanja.
Jaz  bi na tvojem mestu povečala izbor zelenjave. A ni čar življenja v preizkušanju novega, v odkrivanju.

clock-img

11.03.2008, 22:43

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Vztrajati je res umetnost. In delo.

Še jaz te povabim, da se pridružiš Montignac debati, vsaj glede zdrave prehrane, če ne zaradi hujšanja.

Na kratko kak nasvet:
-namesto štručk v službi kak jogurt, skuta, koruzni kosmiči brez sladkorja ali kak polnozrnati musli (Kelogg)
- ja, ali pa kakšno sadje
- iz bele moke prešaltaj na polnozrnato
- odpiši pohanje (pohan si je ful težka hrana, a ni?), raje si kako ribo speči v foliji z olivnim oljem, limoninim sokom in česnom (my favorite-losos), pa magari krompir zraven, če ga imaš rada (seveda ne pomfrit)
- pa kakšno zelenjavo bi morala začet jest
- pa čim manj sladkarij  (jaz sem ful manijak na čokolado, ampak pri hujšanju, kar se trenutno trudim, odpade vsa mlečna; ne odpovem pa se Lindtovim črnim spicy čokoladamuser posted image )

Sploh. če skušaš zanosit (kar ti iz srca želim, da ti uspe), boš odgovorna tudi za bebico, ki bo rastla v tvojem trebuhu. In kar ti ješ oziroma si do sedaj jedla, ni neka kakovostna naložba, tudi za tvoje zdravje.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

11.03.2008, 23:08

clock-img

Maratonka

pencil-img

32

mogoče ti bo všeč kakšna zelenjava, če si jo spražiš in potem umešaš z jajcem. naprimer najprej na malo olja spražiš papriko - in malo dušiš, da se kolikor toliko zmehča, pa res ne s preveč olja, potem pa umešaš jajce in vliješ poleg, soliš in mešaš, dokler se jajce ne speče. mogoče je to en način, kako lahko vzljubiš vsaj kakšno vrsto zelenjave.
še vedno nisi povedala, če ješ solato?
če imaš rada juhe, se ti sigurno splača poskusiti zelenjavo tudi na tak način - ogroooomno vrst zelenjavnih juhic lahko narediš, ni vrag da ti ne bo vsaj kakšna všeč. lahko pač narediš iz malo bučk pa iz veliko krompirja (saj krompir najbrž ješ?), tako da na začetku ni še veliiiko zelenjave, potem pa naslednjič več, in dodajaš drugo zelenjavo..... mogoče ti pa uspe vzljubiti vsaj kaj....
sendviči niso nujno slabi, samo uporabljaj res polnozrnat kruh, najboljše je, če si ga spečeš sama, če imaš aparat za peko kruha, še toliko bolje - ker je hitro narejeno, če ga nimaš, pa tudi ni slabo, je dober občutek ko prav svoj hlebec spečešuser posted image  pa seveda daš potem v sendvič kakšen manj masten sir (naprimer od zdravo življenje je meni super....) ali pa kakšne salame z malo maščobe, mogoče tuno, pa poskusiš lahko še s kakšno rezino paradižnika, paprike, ali pa listom zelene solateuser posted image
od ostalih stvari pa seveda je pomembno, da ješ dosti sadja - ampak ne pretiravaj, ker je v njem veliko sladkorja (2 sadeža na dan je ravno prav), mlečni izdelki so tudi zdravi, še posebno probiotični jogurti in skuta, ker ima veliko beljakovin ter malo maščob in ogljikovih hidratov....
če bi kakšno jed rada poskusila pa ne veš, kako si jo pripraviti, povej, pa ti bomo svetovale user posted image

je pa veliko že to, da si se odločila nekaj spremeniti!!user posted image
kjer je volja, je tudi potuser posted image

_____________________________

Master your fears and believe in your powers!!

clock-img

11.03.2008, 23:46

clock-img

kovač

pencil-img

679

Pojdi pogledat na kulinarika. net. Tam imaš kup odličnih receptov - 100% se bo kaj našlo tudi za tvoj okus. Pa veliko eksperimentiraj. Bodi vesela, da tvoj je v službi in se ni treba še njemu prilagajati. Bodi ustvarjalna, raziskuj, odkrivaj nove okuse in čare različnih kuhinj. Nekje se boš že našla ni vrag. Pa to prehrano , ki jo že vse življene uživaš daj na pol in kombiniral s polovico novih jedi, ki ti bodo všeč in povečuj ta delež.user posted image
Verjetno imaš rada pire krompir, pa si zraven pripravi pečene buške, ki so podobne kot tiste vložene kisle kumarice. Bučke narežeš na polcentimetrske koleščke jih malo posoliš, namažeš z olivnim oljem in spešek iz obeh strani na ponvi iz tefala, da bodo postale mehke. Boš videla kok je to dobro jest. Isto lahko narediš z melancanami. Namersto, da ješ pohan sir lahko tako spohaš oz. spaniraš bučke in melancane oz. jajčevce narezane na centimeterske ali centimeter debele koleščke. In je res njami.
Pa poskusi vloženi rdečo peso, ker je odlična za tvojo kri.
Pa ne bi bilo slabo če bi poskusila tudi kdaj kakšen okus ima česen. Zelo je dober v tržaški omakci, ko par strokov nasekljaš na drobno in peteršiljeve vejice tudi in v lončku zaliješ z olivnim oljem da je pokrito, premešaš z žlico in malo pogreješ na štedilniku da rahlo zadiši, da dobiš lepo aromo. In imaš kot dodatek bučkam. Pa še zdravo je in zanimivo.
Nauči se malo čarat po kuhinji in uživat v tem.

clock-img

12.03.2008, 16:52

clock-img

Muca83

pencil-img

1000

O, punce ste se razpisale, super, toliko nasvetov user posted image Sem res dobila kako idejo, da mogoče pa bi kaj novega poskusila kdaj.

No, da odgovorim na nekaj podvprašanj... Ne, ne jem solate, ko rečem, da ne jem zelenjave, to pomeni res NOBENE zelenjave. Od solat jem samo francosko, ki pa seveda ni ravno fina za zdravje user posted image

Lahko pa povem, da recimo v kitajski pojem vso zelenjavo zraven jedi, mi je fuuul všeč, edino ogromne kose čebule malo pustim. Če bi znala na podoben način doma pripraviti, bi mogoče kaj več lahko jedla. A katera zna?

Jem tudi zelenjavno juho, če je zelenjava speštana - sestra od mojega kuha eno juho, kjer skuha krompir in por, pa še nekaj druge zelenjave, potem pa na koncu vse s paličnim zmiksa in mi je kar všeč. Mogoče bi še jaz začela kaj takega delat.

Polnozrnat kruh kar velikokrat jem, ker mi je zelo dobrega okusa. Jogurti, siri in vse kar je iz mleka je zame zakon.

Papriko sem probala surovo (ne vloženo) in mi ni bila preveč všeč. Kako bi šlo s pečeno pa ne vem. Mogoče enkrat poskusim. Rdeča pesa mi pa že na daleč ful smrdi, tako da pomoje s tem ne bo nič...

Zdej ste mi dale idejo, da malo pobrskam kulinariko za kake zelenjavne juhice, ponavadi brskam samo za kake sladice user posted image

Rada bi pa še kake ideje kako pripraviti riž, da je dober in zdrav. Kot prilogo in kot samostojno jed.




_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

clock-img

12.03.2008, 17:12

clock-img

Anonimen

Evo recept za bučno juhico, je res zelo dobra, celo moj jo pojeuser posted image .

Na maslu(ne olju, nujno maslo) popečeš nasekljano čebulo, da postekleni, daš tri na koščke narezane bučke(neolupljene) in prepražiš. Soliš in popraš, ter preliješ z vodo toliko da so bučke prekrite. Kuhaš 5 min. Potem zmanjšaš ogenj, pobereš koščke bučk ven in jih spasiraš s paličnim mešalnikom, dodaš nazaj in še 5 min kuhaš. Na koncu dodaš par žlic smetane in premešaš. Meni je to res najboljša juhica na svetuuser posted image .

clock-img

13.03.2008, 16:00

clock-img

kovač

pencil-img

679

Punca svetujem ti, da čimprej zaviješ na kakšno tržnico k branjevkam in si nabaviš znano in neznano sadje in zelenjevo in pokušaj. Ni nujno, da ti pa sedaj ne bo všeč, morda ti samo včasih ni bilo.
Ker, če boš nadaljevala s tako prehrano, kot praviš da jo imaš si na dobri poti, da pristaneš med sladkornimi bolniki. To pa vem, da si ne želiš. Zato le pogumno. Pa čim več svežega pojej, ker so še vsi vitamini in minerali notri. Le pogumno!

clock-img

13.03.2008, 20:10

clock-img

kovač

pencil-img

679

Ej probite še to fenamenalno župco k sem si jo kr čist sama zadnjič zmislla kt to dela Jamie Oliver.

Na maslu ali oljčnem olju prepražiš v loncu na zmernem ognju na koleščke narezan cel por edin na konc kakše par centimetrov vržeš preč tistga ta grdga perja, ker so že mal bogi listki pol pa zaliješ z litrom vode in dodaš eno zelenjavno jušno kocko pa eno ta malo pločevinko graha po želji ni pa nujno, ki ga prej splakneš na cedilu pod vodo, da se spere pa daš še to zraven in pustiš da vre tko na izi okol 15 minutk, dodaš lahko par ščepcev provansalskih začimb, pol pa to župco loh ješ že kar tako, če želiš pa da je kremna juhca pa jo zmiksaš s paličnim mešalnikom, da ni več koščkov. Noter loh daš na koncu, ko že daš iz ognja kako žlico kisle smetance ali pa deci mleka in dodaš po želji zlate kroglice ali kruhove kockice. Je res za poskusit. Men se goveja juhca napram te skrije.user posted image
Probite, pa dober tek!

clock-img

13.03.2008, 23:25

clock-img

birdy

pencil-img

5352

Ko si spraševala za tisto "kitajsko zelenjavo". Jst vem, da prodajajjo že tak miks, seveda je tozmrznjen, sam boljš to kot nič.Pa tud dobrga okusa je, sem že probalauser posted image

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem