Mala mravljica, seveda se da delat pašto z zdrobom, pa še prav dobra je! Lubijeva najlubša ribja lazanja je iz take pašte;). Tam je sicer mešanica moke in zdroba, ker je pač zadeva za na roke naredit, ampak gre gotovo tudi samo iz zdroba, sploh če to strojček zamesi in skozi šobe spusti, potem se tudi zdrob čisto razpusti, kar je na roke težje (seveda odvisno od tega, kako grobo je mlet). Sicer pa naj bi bila originalna italijanska pašta iz durum zdroba (torej grobo mleta pšenica sorte durum, ki je trša in boljša). Samo pri nas durum moko dobit je mal težje - sicer pa - Italija ni daleč, če maš tako mašinco,s e ti pa že splača kak izlet;). Ampak durum zdrob se dobi tudi pri nas - celo od Zlatega polja, če se ne motim, tako da poizkusi, meni je boljši od navadnega, pa še bolj zdrav je:).
Da je ljudem čudno, če delaš sama njoke? Svašta... Ja, vsak po svoje, bogvekaj pa oni delajo, ko midve pojma nimava:).
Uživaj še zame z mašinco in ko si finančno opomoremo, te pocukam za rokav, da mi kak popust zrihtaš pri prijateljih, hehe .
Sem šla potem, ko si napisala, katera firma to je, vse prečekirat na net in jasno čist not padla - ko da bi otroka v slaščičarno spustu . Kateri model pa dobiš? Tam sem videla, da majo 3 ala gospodinjske Luno, PN100 in Emo. Meni je bil všeč PN 100, ker je mal močnejši od obeh, zgleda sicer bolj bikovsko, ampak saj ga ne bi mela zaradi diizajna:D. Pa več nastavkov je zanj kot za Luno. Samo stane pa nov 1600€ pa zraven dobiš samo en nastavek (sem šla takoj preverit, če bi moji od Simaca gor pasali, pa seveda ne pašejo, smrk). Simac bi bil sicer super, če bi delal, je pa plastik fantastik (in to najbolj obremenjen del grejo naredit plastičen! Italijani...), tako mi pa pri vseh mal bolj zahtevnih šobah vse skup ven vrže... Rezance lahko ap tut na ročnega zvaljam, to ni glih nek problem, jaz bi delala pa makarončke... In Haussler ima res noro različnih diskov/šob/nastavkov (kakorkoli že rečeš tem ploščicam)... bi si vsako leto enega zaželela za novo leto, hehe