cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Puranovi zrezki

clock-img

25.10.2005, 11:34

clock-img

Anonimen

v smetanovi omaki bodo danes za kosilo. Kako jih pa vi pripravite? Hvala

clock-img

25.10.2005, 11:34

clock-img

Anonimen

Pa zakaj anonimnost že pri pripravi puranjega zrezka?

A zaradi ptičje gripe al' kaj? user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 25.10.2005 11:35:28 >

clock-img

25.10.2005, 11:38

clock-img

Anonimen

jaz jih popečem na kapljici olja, dokler niso tko zlato rumene barve.. v drugi posodi zmešam gobovo juho, ki jo kupiš v vrečki (sicer v navodilih na juhi piše, da zmešaš z 1 litrom vode, ampak jaz dam raje 8-9 dcl mleka-je velik boljše).. no, to fajn zmešaš, zrezkom dodaš gobice (po želji), pol pa preliješ s to omako.. če je preredka dodaš še kislo smetano..user posted image  user posted image  user posted image

men je ful dobr..user posted image , pa mojem tud..

clock-img

25.10.2005, 11:53

clock-img

petra a

pencil-img

2070

na olju prepražim čebulo in gobe, dodam puranove zrezke, popečem, nato dodam peteršilj in polovico jušne kocke in malo vode, prevrem, na koncu vlijem še deci sladke smetane, v katero vmešam žlico moke in to je to, na hitro

clock-img

25.10.2005, 11:57

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

čak nism tazgorna, ampak vseen me zanima, zakaj vse gobe zravn mešate, če je tema smetanova omaka in ne gobova oz. v smetanovi omaki z gobicami user posted image

mene pa resno zanima, kako zgleda smetanova omaka, ker jst sm jo zadnjič probala narest: prvič mi je ratala, ko sem jo pa še enkrat probala narest, sm pa celo stran vrgla user posted image

clock-img

25.10.2005, 12:13

clock-img

Anonimen

Prepražiš malo moke in zaliješ s sladko smetano (ali pa mleko). Dodaš začimbe po želji, lahko tudi malo kisle smetane.
Sicer pa jaz včasih kar čez popečene puranje zrezke zlijem sladko smetano(nič moke), malo peteršilja, česna in morda popra, pa seveda soliš prej ali pa dodaš kocko in je opravljeno.

clock-img

25.10.2005, 12:15

clock-img

petra a

pencil-img

2070

jaz samo zrezke v smetanovi omaki ne bi jedla in kot take jih tudi ne bi pripravljala, zraven mi najbolj pašejo gobe, zato jih pripravljam na tak način


drugače pa ne moreš sfižiti omake, rabiš nekaj jušne osnove, smetano z moko vliješ na koncu samo za cca. 2 min. ker se hudičevo hitro zgosti, paziti moraš edino da ne vliješ v prevročo ponev

clock-img

25.10.2005, 12:42

clock-img

Anonimen

Ja, smetana mora samo prevreti, ker drugače se naredijo "tropine". To pomeni, da se nekako sesiri, maščoba gre posebej, ostalo pa posebej. Če še nekaj časa kuhaš, se naredijo tropine, to pa je hudičevo dobra zabela (za prilogo), tako da stran v nobenem primeru ni treba metat.user posted image

clock-img

25.10.2005, 12:47

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

no evo te tropine so se men nardila pa nism vedla zakaj ;)

clock-img

05.11.2005, 22:28

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Jaz pa na drobno seseckam česen, ga malce prepražim, da zadiši in sicer na olju ali celo maslu. Potem dam na česen zrezke in zalijem s smetano in še nekaj časa pustim pokrito. Včasih zalijem še z malo mleka in to je to..no, še solim vmes..drugače pa brez kockuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem