cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Puranji zrezki z gobovo omako

clock-img

11.01.2006, 11:58

clock-img

sašaš

pencil-img

1113

Dajmo, kuharce, hitro mi en najbolj enostaven in hiter recept za gobovo omako skup spravte! Oz. za pur. zrezke z gobami.

Prosim, prosim! user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

clock-img

11.01.2006, 12:03

clock-img

Skorpija

pencil-img

1130

Zrezke soliš, popraš, poprašiš z moko in hitro opečeš na obeh straneh. Daš jih iz ponve in na isti maščobi popražiš čebulo in gobe, ko gobe ovenijo dodaš zrezke, zaliješ z vodo in dušiš dokler zrezki niso mehki. Na koncu dodaš še smetano za kuhanje ali pa kislo/sladko smetano in po želji še začiniš. Puran bo hitro fertik, tako da ti bo vse skupaj vzelo nekje pol ure...

Dober tek!

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

clock-img

11.01.2006, 12:22

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Tudi jaz delam podobno samo, da namesto z vodo zalijem z belim vinom.

clock-img

11.01.2006, 12:52

clock-img

artista7

pencil-img

816

aleluja! zrezke nasoliš, povaljaš v moki na eni strani, popečeš na čebuli in olivnem olju, potem dodaš gobe (narezane), paradižnikovo mezgo, papriko v prahu, dosoliš če je potrebno, dodaš še lovorov list, petršilj, jušno osnovo ali z vodo zaliješ, lahko doliješ še kak deci belega vina... kuhaš.. nato dodaš podmet (žlico ali dve moke zmešaš v šalčki z nekaj hladne vode). Na koncu lahko dodaš še žlico kisle smetane.
Priloga: pire + solata

clock-img

11.01.2006, 22:58

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Jaz puranje zrezke posolim, popram in malce potresem z rdečo sladko papriko, nato pa jih na vročem olju popečem z obeh strani, dodam na drobno narezano čebulo ter česen in pokrijem. To potem pečem toliko časa, da se začne malce prijemati dna posode, potem pa zalijem z belim vinom in nastrgam malo limonine lupine, dodam konzervo gobic ter pustim še malo vreti. Od začetka pečenja, pa do konca rabim 1 uro. Ko odstavim, zamešam še eno kislo smetano. Postrežem s pire krompirjem. Njami!

< Sporočilo je popravil Jessy -- 11.1.2006 22:59:17 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem