Živjo!
Najprej bi rekla, da je zelo žalostno kar se je zgodilo. Ali je bil to prvi Tajev napad na človeka? Res se mi zdi škoda. Dobermanov je res vedno manj ...
Glede posesivnosti ... mislim, da je precej odvisno od karakterja pasme, psa samega in tudi nas. Tako kot pri otroku, lahko zelo hitro narediš napako pri psu. Jaz zdaj vidim, pa ne me narobe razumet, ampak v psih in majhnih otrocih najdeš veliko, enakih oz. podobnih lastnostih.
Aja, še to me zanima, Gaja, ali je bil Taj vaš prvi pes?
No, glede beaglov, kot jih poznam jaz ...
bom malo skrajšala, ker sem prejle napisala že cel roman, pa bi verjetno postalo malo dolgočasno.
Je pa res, da bom verjetno kakšno stvar pozabila, saj se z Astorjem vedno kaj dogaja in je zelo "razgiban" kuža.
-Astor je zelo prijazen, luškan kuža, v album sem dala nekaj fotk ;) in tam boš malo več zvedela o njemu :)
-star je 3,5 let, hodila sva v šolo in priporočam
-glede poslušnosti ... ni 100% ampak, kdo pa je, tudi jaz nikoli nisem bila, všeč mu je bil agiliti
-rabi, zelo rabi družbo, tako pasjo kot človeško (včasih sem še nagovarjala mojega, če bi vzela še enega beagla, saj so te psi vajeni živeti v krdelu - angleži jih uporabljajo za lov na lisico, ki ga bodo baje prepovedali)
-rabi svoj prostor v hiši, ki je le njegov
-rad je, ni izbirčen
-potrebuje veliko igre in sprehodi morajo biti razgibani ne le hoja, rad ima, ko ga malo komandiraš (sedi, prostor, poleg, počakaj ...)
-točno ve, kako se lahko pri komu obnaša ... npr.ko pride moja "tašča" se dere, skače ... ker ga je tako navadila sama , pri babici pa točno ve, da je vse bolj na počasi, da se ne skače, da mora biti priden, ker potem vedno dobi priboljšek - babi pravi da je tak kokr en upokojenec:)-
-rad plava in vedno kontrolira, če smo vsi "na broju"
-rad ima otroke, ampak se lepo umakne, ko ima dovolj
-Astor nima navade, da bi talal lubčke, le nekaj jih je namenil Nejcu
-kadar pridejo znani ljudje to jasno in glasno napove
-aja, ima poseben lajež (močan,glasen, prediren...), je gonič in verjamem, da bi živali bežale pred takšnim laježem
-v gozdu mu ne pustimo da bi se preveč oddaljil od nas, da ga ne bi čakali, ko bi on jagal srne ...
-nima morilskega nagona ... se podi za mačkami, vendar le toliko časa, dokler one bežijo ... eno poletje je par dni preživel med ovcami (na otoku Rab)
-rad se crklja, ne mara se kopati v banji
-včasih kakšno kost zakoplje med rožice
-rad se vozi v avtu - poleti nujno klima
-načeloma se razume z drugimi psi in psičkami, če pa se ne, se drži zase in ne "teži", razen če je izzvan
-je zelooo radoveden in trmast, ampak sem se naučila biti jaz še bolj kot on in tako da se zelo dobro razumemo, saj le z doslednostjo kam prideš ...
-zna biti svojeglav, rad se malo sam sprehodi naokoli, vendar vedno pride nazaj, ko ga pokličeš
-hiperaktiven, tudi zahteven
-zmore pa tudi večurno ležanje z vsemi štirimi v luftu, še posebej če je zunaj deževno vreme
-vidi se, da ima svoj karakter, ima svojo voljo in včasih prerad poizkuša, do kam lahko gre
-tuli ob zavijanju gasilske, policijske sirene, pa tudi ob Bo-frostu :)-
No, to bi bilo zaenkrat vse ... če te še kaj zanima ... ti kar vprašaj, lahko se tudi kdaj dobimo, da ga vidite. Ampak, niso vsi psi enaki, kot si tudi ljudje nismo. Mi imamo Astorja zelo radi, čeprav sem jaz tudi kdaj jezna nanj, jih je tudi že dobil po riti, drugače pa je dovolj če uporabiš glas.
Mi smo imeli prej vedno labradorce in lahko rečem, da so za beagla potrebne izkušnje in vztrajnost.
Gaja, če se boste odločili za novega psa, dobro razmislite. Meni je vedno hudo in kar jezna sem, ko slišim, da se kdo naveliča psa oz. "ni šlo" in ga tako dajo stran. Halo?! Za dva beagla vem, da sta tako žalostno končala:((
Slišala sem, da beagla lahko dobiš tudi v eni povezavi z Krko, saj jih tam oz. vem, da so jih tam uporabljali za teste:zmeden: Več ne bi vedela. Malo se pozanimaj.
Pa pa Ezi :racka: