cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Priprava mlečnega kefirja

clock-img

23.06.2014, 14:00

clock-img

mami2in1

pencil-img

12

Pravijo, da je kefir najbolj "zdrav" iz svežega, neobdelanega mleka (torej tudi nepasteriziranega). Zanima me ali je "varno" piti kefir iz neprekuhanega surovega mleka, če ga delamo na sobni temperaturi? Koliko časa je še OK, da ni v hladilniku (npr. če želim malo močnejši kefir)?
Zaradi navedenih skrbi sem dala posodo z mlekom in kefirjevo gobico v hladilnik, kjer kefir po nekaj dneh še ni dozorel. Tak način je zame predolgotrajen. Pa tudi v tem primeru nisem več gotova, če je mleko/kefir še OK za uživanje, saj na mlekomatu piše, da naj mleko (ki ga hranimo na hladnem) porabimo v dveh dneh.
Naj kefir raje izdelujem iz prekuhanega mleka?

Hvala za vse nasvete in mnenja!

clock-img

23.06.2014, 14:11

clock-img

tashq

pencil-img

739

sicer za kefir ne vem,mi delamo kislo mleko.
ja,uporabimo domače mleko(babičino oz.od njenih kravuser posted image ),ga ne prekuhamo(drugače se kislo mleko sploh ne naredi) in delamo na sobni T.ko je pa narejen,ga damo pa v hladilnik in lahko počaka par dni.se ne "pokvari" in nismo "bolni" po njem.po mojem mnenju,če uporabiš "preverjeno" mleko od nekoga,ki ga poznaš in zaupaš ali na mlekomatu(kjer naj bi bilo tudi testirano mleko),ne more biti nič narobe...

< Sporočilo je popravil tashq -- 23.6.2014 14:12:21 >

clock-img

23.06.2014, 20:52

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem