cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Priprava bradavic na dojenje med nosečnostjo?

clock-img

01.11.2006, 20:15

clock-img

Anonimen

Mene zanima, če je kaka varianta, da pripravim bradavice na dojenje, že sedaj med user posted image ?
Imam namreč zeeeeeloooooo občutljive, da se jih sploh ne smem dotaknit, pa me malo skrbi kako bo to zgledalo po porodu? A obstaja kakšna krema, ki jo lahko začnem že sedaj uporabljati?

clock-img

01.11.2006, 20:44

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Jaz sem to enkrat v nosečnosti vprašala svojo ginekologinjo in mi je svetovala, da naj si vsakič po tuširanju bradavice oz. dojke obrišem z malo bolj "grobo" brisačo.
Kreme mi ni pa nobene omenila...

Lp

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

01.11.2006, 20:48

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Sem na MON-u pred kratkim naletela na članek, da se odsvetuje kakršnokoli drgnjenje ipd. bradavic, kot "priprava" na dojenje oz. manj boleče dojenje. Največ kar lahko narediš je, da si tudi dojke in bradavice masiraš. Pisalo je še, da najbolj pogosto pride do poškodb bradavic zaradi nepravilnega pristavljanja.

No tudi jaz se nisem nič "pripravljala" v tem smislu. Nabavila sem si samo lanolin, ki je pomagal-delno. Sčasoma se pa na zbadajočo bolečino navadiš. Vsaj jaz sem se.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

01.11.2006, 21:05

clock-img

eya

pencil-img

4615

Jaz se tudi nisem kaj posebno pripravljala, le Lanolin sem nabavila, tako kot Marogica. Mislim, da na začetku večino mamic bradavice zelo bolijo. Mene so tudi ful, bi najraje kar nekam ugriznila, vsakič ko je mali začel vlečt. Ampak to je po kakem mesecu minilo...

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

01.11.2006, 23:36

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Ttudi jaz se nisem posebno pripravljala na dojenje oz. utrjevanje bradavic. Prve dni dojenja so mi sicer malo popokale (pomaga Bepanten), nato pa je bilo dojenje neboleče in v užitek.

Srečno user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...


clock-img

02.11.2006, 08:23

clock-img

lexl

pencil-img

175

Hijenca, v Baby centru imajo kremo od Aventa, pa ne vem če bom prav napisala ampak je neki tko: "sutting nipple creme" ali pa nekaj podobnega. Jaz sem jo kupila in uporabljala celo nosečnost in nisem imela potem nobenih problemov z bradavicami. Uporabljala sem jo tudi celo dojenje, ker ni škodljiva za otročka. Priporočila mi jo je pa prijateljica in priporočam jo tudi jaz tebi. Je dražja, stane cca. 3.500 sit, ampak jo malo porabiš in verjemi mi, se splača.

clock-img

02.11.2006, 08:50

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Jaz sem si zadnji mesec nosečnosti bradavice že kar mazala z lanolinom. Bradavice so me bolele prve2-3 tedna dojenja, potem so se pa utrdile.

clock-img

02.11.2006, 10:44

clock-img

2 Sraki

pencil-img

1159

Baje lahko z Bephantenom že pred porodom mažeš bradavice, da jih pripraviš, če pa resnično pomaga, pa boš videla ko bo čas za to user posted image . Tako so nam svetovali v šoli za starše.

lp

clock-img

02.11.2006, 11:20

clock-img

Anonimen

A veste zakaj se odsvetuje drgnjenje bradavic v nosečnosti? Ker stimulacija v skrajnem primeru lahko pripelje celo do prezgodnjega poroda.

Jaz osebno mislim, da pred porodom nimaš kaj dosti za naredit. Vse je odvisno od tega, kako bo dojenček vlekel, pa koliko so dejansko občutljive.

clock-img

03.11.2006, 21:19

clock-img

sarazan

pencil-img

968

Tudi jaz ti odsvetujem kakšno drgnenje bradavic ali podobno. Z masažo pa lahko tudi stimuliraš kakšno prezgodnje odpiranje!

Jaz nisem imela nobene priprave. Po porodu (prvih 12 ur) sem pristavljala po svoje - nobena ne zna prvič! Seveda sem naredila celo štalo. Ena bradavica je imela že podpludbo, druga je bila pa že malo napokana. Prvo jutro mi je med. sestra svetovala mazanje z Bepanthenom (uporabljala sem ga več kot mesec, baje je še boljši lanolin) in uporabo Aventovih silikonskih nastavkov.

Z nastavki nisem še bolj "uničevala" bradavic, lepo so se pozdravile, na srečo je Sara vlekla tudi čez to, jaz sem se naučila pristavljati, po 14 dneh sva se dojili kot profesionalki user posted image . In nikoli več nisem imela težav.

clock-img

03.11.2006, 22:30

clock-img

Anonimen

Brez skrbi, ne bom si jih z brisačo drgnila user posted image , se mi ja zmeša, tok mam občutljive! user posted image  Zanimal me je sam za kremo, če lahko katero že sedaj začnem uporabljat.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem