writing-img

Priporočam za branje

clock-img

27.10.2007, 08:48

clock-img

Anonimen

naslednji roman.
Avtor:KIM EDWARDS
Naslov-HČI TIŠINE--Figlia del silenzio(tu se malo zatakne,ker jo berem v italijanščini in nisem sigurna,če je tudi v slovenščini isti naslov)
Na kratko okvirno o vsebini,ker bi bila prehuda prevajat,no prevč za prevajat.
Roman govori o paru,ki pričakuje svojega prvega otroka.V noči,ko divja snežni vihar in ni možnost odhoda v porodnišnico,mož pomaga ženi pri porodu(zdravnik ortoped)pokliče še medicinsko sestro.Tako se rodita dvojčka,najprej sin popolnoma zdrav,druga pa hči,ki pa nosi v sebi in na sebi znake Dawnov sindrom.Mož se odloči,da se je treba deklice znebit,ker je žena omamljena in ne ve nič,drugi dan pove,da je deklica umrla.Medtem pa je medicinski sestri sodelavki naročil naj otroka odda v sirotišnico.Vendar ta ženska nima srca,da bi deklico zapustila v grozljivi ustanovi,temveč jo vzame,pobegne v drugo mesto in jo kljub velikanskim težavam vzagaja naprej.
Oče deklice se žre leta zaradi dejanja,ki ga je storil,mamaica pa neskončno žaluje za izgubljenim detetom,sin,rojen zdrav pa raste v hiši žalosti...
Če želite izvedeti celo zgodbo,le pojdite po knjigo in si jo preberite,ne bo vam žal.

clock-img

27.10.2007, 17:08

clock-img

riders

pencil-img

475

Mislim, da še ni prevedena v slovenščino. Še link do nje http://www.memorykeepersdaughter.com/.

Bogve kakšen bo naslov v slovenščini, Hči tišine glede na angleško verzijo po moje ne bo.

clock-img

27.10.2007, 19:17

clock-img

Anonimen

Škoda,da so naši tako počasni.Če pa kaj kmalu pride,pa le posezite po njej.

clock-img

27.10.2007, 19:21

clock-img

Udb

pencil-img

5380

waw, to bi pa jaz tut prebrala - ampak v naši knjižnici je nimajo (angleške variante). Si bom pa skušala zapomnit naslov - ko pride.

clock-img

31.10.2007, 11:46

clock-img

Anonimen

Evo,sem jo prebrala do konca.Izredno lepa življenska zgodba,tako pristna.

Ne pozabite,vsake toliko se pozanimat,kdaj bo prevedena v slovenščino.
Se pa sprašujem zakaj še ni,kaj naši čakajo,če pa je celo v Srbiji in Črni gori,pa,da ne rečem skorj vsej Evropi.

clock-img

05.11.2007, 16:03

clock-img

Anonimen

Tolk luštov si mi nardila s to knjigo,da sem si rekla,da če nardim današnji izpit,da jo izposodim,in preberem.Izpit sem nardila,grem v knjižnjico,in nimajo knjige-ne v slovenščini,ne v angleščini.Sm mislila,da sem se zmotila pri priimku,sm šla v knjižnjici še enkrat na RR,pa je res ni.Sem pol tud vidla,da še ni prevedena v slovenščino.Jaz bi jo pa tako rada prebrala.Morda kdaj,ko se naučim italjansko...

clock-img

05.11.2007, 22:00

clock-img

Anonimen

Mislim,da so posneli celo film že po tej zgodbi.Neki čekiram spletne strani.user posted image

Zdaj iščem to knjigo v angleščini-morda jo najdem kje,za kupiti...

clock-img

06.11.2007, 09:42

clock-img

Anonimen

Jaz sem v koprski knjižnici vprašala,zakaj je samo v italijanščini,zakaj še ni v slovenščini,pa mi niso znali nič povedat.Se sprašujem,če je sploh na tržišču v original jeziku,no v angleščini.Mi smo malo za luno zgleda,glede zalaganja trga
z literaturo.Dobimo jo,ko jo že pol sveta prebere.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem