cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Priključitev ADSL-a

clock-img

23.03.2006, 13:05

clock-img

Nattka

pencil-img

249

Kupili smo modri ADSL, z možnostjo samopriključitve za 1 SIT.
Zdaj pa se je pojavila težava pri priključitvi, ker imamo v hiši dva telefona in to ni več tako enostavno. Priključitev, za katero dobiš navodila, je opisana samo za primer enega telefona v hiši in je čisto enostavna. Ampak na problem priključitve z dvemi telefoni v hiši, pa ni nihče opozoril  in zdaj bi na telekomu radi skoraj 10.000,00 SIT za priključitev, kar se meni zdi ogromno. Zanima me, če se komu sanja, kako naj to uredim brez njih. Menda je potrebno samo prerezati kabel in na oba konca monitirati dva taka plastična jezička. da potem kabel lahko vklopiš kamor paše.
Kakšne ideje?user posted image
Prosim, za kakšen dober nasvet.
Hvala in LP

clock-img

23.03.2006, 13:09

clock-img

Anonimen

Če sta to dva telefona z isto št., potem ne bi smelo biti težav. Po moje lahko to priklopiš samo na en telefon, raze, če želite priklopiti tudi več računalnikov, potem pa je stvar malo bolj zakomplicirana. Malo pomisli, morda pa imaš kakšnega kolega, ki mu to ne bi bilo problem zvezati.

clock-img

23.03.2006, 13:16

clock-img

dix

pencil-img

897

Ni tako enostavno kot si sama rekla, če prerežeš kabel moraš imeti posebne klešče da daš tisto plastiko gor. Dobi se pa poseben razdelilec, ki ga vtakneš v modem in imaš tako pol 2 telefona naenkrat, ampak če se na to ne spoznaš ali nimaš koga ki se spozna boš pač morala plačat tistih 10 jurjev, žal.

clock-img

23.03.2006, 14:41

clock-img

markoh

pencil-img

30

Verjetno imaš ta dva telefona z isto številko. Če sta oba na isti številki, mora nekje obstojati povezava, kjer se en kabel razdvoji v dva (za vsak telefon po eden). Preden gre povezava na dva telefona je kabel le en in povežeš, kot imaš v navodilih za en telfon.

Nikjer ne piše ali imaš ISDN ali ne. Če imaš ISDN in gor dve številki, je zgodba podobna.

Če pa imate analogne telefone in dve števlki, morate ADSL priklopiti na tistega, za katerega ste zaprosili ADSL.

Kar se tiče tistega cvikanja kablov in montiranje konektorjev na kabel pa je malo večji problem, ker nimaš klešč za pritrjevanje vtičev na kabel. Mogoče si klešče lahko kje sposodiš. Po mojem jih imajo v vsaki tele ali računalniški trgovini, kjer ti tudi naredijo kabel. Problem je, ker ne moreš kabla nesti v trgovino, da ti namontirajo konektorje, ker imaš kabel pritrjen v stanovanju. Če dobiš kje klešče, naj ti tudi pokažejo, kako se z njimi ravna in, katera žička paše v katero luknjico.

clock-img

28.03.2006, 12:26

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Najprej razloži kako imate dva telefona: ista št,...

clock-img

28.03.2006, 17:11

clock-img

mačica

pencil-img

85

Mi mamo tud dva telefona in ADSL samo s te razliko da je monter montiral. Imam pa izkušnje z delavci telekoma in niso tak bav bav razen če ne narajmaš na res zateženega - jest sm mela dvakrat tak primer k sm računalnik selila v drug prostor pa k smo neki zmutili pa ni delalo pa so mi tud rekli da je ura dela mislm da 8000 če hočm da pride - no k je pršu sem mu hit eno kavo skuhala in je vse naredu še kable mi je potegnu pa stisnu konektorje z kleščami pa nč ni naloga pisov in tud nč računov!
Baje če pokličeš na telekom in rečeš da samo rabiš nekoga za stisk konektorjev nč ne računajo - pol pa ga še mal zaposliš in pojamraš pa je rešeno! Mal se je treba znajdt!
Probaj...
lp
Mačica

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem