Uf, madona, tole se pa hudo sliši! Si ne predstavljam, kako ti mora bit! Ronja je danes malo jokala, ker je bila 2 meseca prej iz vrtca in še v drugo skupino je šla s 1.9., pa mi je bilo hudo... Da bi tole trajalo 2 leti, se mi glih utrga!
Sem se pa pogovarjala na morju z eno mamico, katere starejša hči se ni nikoli navadila vrtca in je ves čas jokala - vsa leta, ko je bila not. Vendar oni niso probali zamenjat, jaz na tvojem mestu bi probala, ker če se v 2 letih ni navadila in še kar vsak dan joka, potem vprašanje, če se bo zdaj navadila. Mogoče ji bi bilo lažje vse na novo, mogoče se res ne ujame s to skupino, ne vem...
Pogovori se z njo, če bi bila za, da gre v drug vrtec. POvej ji, da v en vrtec bo morala hodit, ker pač vidva morata v službo in da ni nujno, da ji bo drugi vrtec ful všeč, ampak da če se tu ne ujame, si pripravljena probat zanjo. Pa boš videla, kaka bo reakcija.
Imam možnost jo dati v drug vrtec, ki je malo oddaljen od nas...pa me je strah kar tako prepisovati, kaj če ne bo bolje, po drugi strani tudi slabše ne more biti?
Če imaš možnost in če skoraj ne more bit slabše, po moje nimaš dosti za pomišljat... Prepis vrtca je gotovo traumatičen za otroke, ki so se v prejšnji skupini dobro ujeli. Za tiste, ki se pa niso, je pa verjetno vseeno boljši... Nimam nobene izobrazbe s tega področja, ampak tako po tem, kar si napisala, bi rekla, da probaj, saj zgubit nimaš kaj... Mogoče bo kaka vzg. kaj več vedela... Vprašaj pelin.