cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Prenosniki, internet

clock-img

17.01.2006, 14:49

clock-img

Anonimen

Pozdrav,

prosim za pomoč. Zanima me namreč vsa procesija, ki je potrebna za to, da bi imeli doma prenosnik z internetom.
Sedaj imamo samo telefon.
Ali je potrebno kakšno vrtanje v steno zaradi kakšnih priključkov, kako sploh dobiš internet, kaj moraš paziti pri nakupu prenosnika, kdo naloži programe.... vse informacije dobro ampak res dobrodošle.

Lp

clock-img

17.01.2006, 23:22

clock-img

superfly

pencil-img

186

Hm, nekako takole:
greš v trgovino kjer prodajajo računalnike in računalniško opremo, poveš zakaj rabiš računalnik in skupaj s trgovcem izbereta optimalno konfiguracijo rečunalnika. (ali pa kupiš kakšnega v akciji, če nisi preveč zahteven/a) Zraven kupiš še operacijski sistem (po vsej verjetnosti delaš sedaj na Windowsih) in pa programsko opremo, ki jo rabiš (če imaš možnost dobit inštalacijske cdje pa lahko seveda to storiš znatno ceneje, ampak psssssst, to se ne dela ;-)) To je kar se tiče računalnika. Doma ga priklopiš na električno omrežje, vklopiš in inštaliraš software (če ti ga ne bo že trgovec, sicer pa pokličeš kakšnega najstnika, oni danes to že vse obladajo)
Sledi izbira ponudnika internetnih storitev (če imaš namen internet veliko uporabljati ti predlagam ADSL ali VDSL povezavo). Vso strojno in programsko opremo za vzpostavitev internetne povezave pa dobiš od ponudnika internetnih storitev, ki ti proti plačilu tudi vse inšatira. Povezava se vzpostavi preko že obstoječega telefonskega priključka in načeloma ni potrebno vrtanje v stene ????

Če sem ga kje mimo usekala me stručkoti prosim popravite.

lps

clock-img

19.01.2006, 09:17

clock-img

tehnofil

pencil-img

3160

Ja, dodal bi še to: Zakaj prenosnik, ki je dražji s slabšo konfiguracijo. Če računalnika ne boste res prenašali nevem kam - za nujne stvari. Je ceneje imeti lokalno mašino.

clock-img

19.01.2006, 09:23

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

Nikakor se ne strinjam s tehnofilom.
Jaz imam prenosnik in zdaj, ko sem noseca bi brez njega le redko uporabljala internet. Tudi moj moz, ki ni nosec se velikokrat spravi na zofo, se udobno namesti in dela.

Neprenosniki so neprakticni, ker zasedejo plac, so stacionarni in si zato zacementiran na tisto mesto, ne mores bit v druzbi z njim - npr. moz pece palacinke, zena pa mu bere smesne poste iz RingaRaja, da o tem, da ce nisi glih v formi za sedet (mene v nosecnosti precej matra hrbtenica), ne mores delat z racunalnikom.

Ob tej priliki bi precej svetovala, da nabavite wireless, ker je res ZAKON!!! Od povsod se da delat in nobenega kabla. Meni kombinacija prenosnik + wireless omogoca prav prijetne jutranje urice v tem casu nosecnost, ko bo otrok bo najbrz podobno. Poleg tega prenosniki dosti manj hrescijo od stacionarcev.

clock-img

23.01.2006, 15:58

clock-img

walter

pencil-img

13

Sicer bi jaz tudi toplo priporočal nabavo cenejšega stacionarnega računalnika, ampak glede na to kak poceni se že da dobit prenosnika... Je pa res, da se morate podrobno pogovorit za kaj boste mašinco uporabljali...

Vsekakor pa pred nakupom preverite Ceneje.si

clock-img

27.01.2006, 14:17

clock-img

Anonimen

jaz imam prenosnik in brezžični internet.user posted image user posted image

Ni je boljše variante. Nič ne rabiš vrtati, samo razdelilec rabiš. Potem si pa lahko v splnici, v dnevni, kuhinji..., na kavču.

Moj ima tudi službeni prenosnik. Pa ga nosi tudi domov,ker ima veliko za delati. Tako ima službeni in domači mail. Tako lahko tudi doma odgovori na maile, za katere v službi ni imel časa oz. obratno.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 27.1.2006 14:25:06 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem