cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Prekomerno pridobivanje teže

clock-img

29.11.2007, 12:16

clock-img

rokapi

pencil-img

168

Prosim za nasvet, oz. vaše izkušnje.

Noseča sem v 14. tednu (dvojčki po IVF ET postopku). Zredila sem se že 10 kg. Pred nosečnostjo sem tehtala 59 kg, visoka sem 167 cm.
Moram povedati, da v času nosečnosti jem normalno. Ne pretiravam s sladkarijami ali čim podobim. Vendar, če bo šlo tako naprej, bo enostavno preveč. Kaj svetujete? Kako je pri vas teža napredovala? Ali naj hujšam?

clock-img

29.11.2007, 12:19

clock-img

ELMA

pencil-img

2029

Jaz sem v prvi nosečnosti dobila 29 kg ...Bila sem grozna , zdaj sem spet noseća ,in v šestih meseci sem dobila 10 kg.

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

clock-img

29.11.2007, 12:22

clock-img

ELMA

pencil-img

2029

Mislim da sploh v nosečnosti nesmete hujšati,se boste pa po porodu hujšali!

Vse, kar je res-ne rabimo povedat, ampak vse, kar povemo mora- biti res.

clock-img

29.11.2007, 12:35

clock-img

*alja*

pencil-img

1889

IZVIRNO SPOROČILO: ELMA

Mislim da sploh v nosečnosti nesmete hujšati,se boste pa po porodu hujšali!

Ja meni so tudi vsi tako svetoval. Jas pa mlada in naivna sem verjela. Sam kilogrami itak niso tak problem, se jih res pol nekak rešiš - mogoče, ampak vse drugo (strije ki popokajo, men so ful,...).

Tako da boljše da paziš kar ješ, ni potrebna dieta, ampak znerno jest, ne za 2.

Če pa teža narašča zaradi drugih problemov (sladkorna al kaj podobnega boš pa itak dobila primerno dieto)

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

clock-img

29.11.2007, 13:33

clock-img

Ancy

pencil-img

614

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*
Tako da boljše da paziš kar ješ, ni potrebna dieta, ampak znerno jest, ne za 2.

Predvsem to. Stara šola je učila, da mora nosečnica jest za 2, v resnici pa je treba jesti samo bolj kvalitetno in ne za 2.  Če si samo do 14.tedna pridobila kar 10kg je to kar veliko, zato malo pazi kaj ješ ali pa si zapisuj ker mogoče tako čez dan izgleda kot da normalno ješ pa potem ko pogledaš kaj vse poješ le ni tako. Če pa je vseeno dokaj normalen seznam pa povprašaj ginekologijo. Še vedno pa ti ostane tolažba '' saj nosim 2'' user posted image

clock-img

03.12.2007, 20:06

clock-img

katka28

pencil-img

1083

Jaz sem se do 20 tedna zredila za 9 kg ampak pravi G, da je vse v najlepsem redu.
Nikakor pa se ne priporoca hujsanje v nosecnosti. Bos videla, da ko bos za dvema skakala okoli sploh ne bos vedela kdaj so kile sle...

clock-img

03.12.2007, 20:13

clock-img

emaa

pencil-img

7450

katka28 ni čisto res, ker vse kar z letanjem pridobiš zgubiš s tem, ko ješ zvečer (vsaj jaz), ker vmes ni časa za pošten obrok, ker te stalno nekdo gnjavi, hoče jesti s tabo. Pa sem se jaz do 22 tedna zredila za 1kg, vse skupaj za 12kg. Jih imam še 3-4 viška. Pa še nekaj viška že od prej. 

clock-img

04.12.2007, 05:30

clock-img

Eva2008

pencil-img

122

Nekje sem prebrala, vendar je pisalo za nosečnice z enim otrokom, da je nekje normalno pridobiti do 12 kg. Za nosečnice z dvojčki pa malo manj kot 1x več. Okrog 20 kg. Jaz sem sedaj v 12t in sem pridobila 1 kg. Me zanima, kdaj jih bom še 19? Najbrž kar naenkrat nekje do 7. meseca. Sicer gre pa potem večina kg dol, ko moraš tekat za user posted image user posted image . Nič se sekirat zaradi teže. Eni več, eni manj. Glavno, da so user posted image user posted image  zdravi.

Eva & Boštjan = 14.6.2008 bo dan D. Bomo štirje.
Nekaj se dogaja. Bo najbrž prej.

Bivša kanta.

clock-img

04.12.2007, 09:05

clock-img

Afnica

pencil-img

766

Jaz sem do 22. tedna pridobila le 4kg. Nato pa do 31. tedna, ko sem rodila 30kg. Vzrok: zatekanje.
Dvanajsti dan po porodu sem bila na nuli. Sem jih pa nekaj pridobila sedaj, ker jem zvečer, ko se pri nas otroci umirijo. Pa tudi čez dan pojem nekaj na hitro, ponavadi sladko. user posted image

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

clock-img

04.12.2007, 10:58

clock-img

piškamiška

pencil-img

215

Pozdravljena,

jaz sem v 34. tednu in sem na +14kg. Pazim se sploh ne in jem koliko mi paše in kaj mi paše. Trudim se pa jesti normalno, raznovrstno hrano. So bili pa skoki tam okoli 20 tedna in okoli 30. tedna.

Pravijo, da ni ravno najbolje, če se prevec zredis, sploh pri dvojčkih, je pa res, da smo vse drugačne in naša telesa drugače odreagirajo na user posted image .

Ti pa odsvetujem hujšanje in se raje posvetuj s svojo  G glede teže.

lpuser posted image user posted image

clock-img

14.12.2007, 23:52

clock-img

patricija4

pencil-img

22

Jaz sem rodila v 37 tednu in sem se zredila za 14 kg, glavno da imata otroka dovolj teže.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem