cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Prehrana nosečnice

clock-img

05.01.2009, 12:32

clock-img

TomTaylor

pencil-img

6915

Iz prve nosečnosti se ful spomnim, da sem se izogibala majoneze,  sirov in raznih suhih mesnin, tat.biftka, pršuta in svežega domačega mleka.

Zdaj sem cca. 5tednov noseča in na zgornja živila čisto pozabim. Za Silvestra sem se napokala z biftkom, in se šele kasneje spomnila, da ga ne bi smela. Danes pa sem v službi za malico snedla sendvič s pršutom (iz avtomata, ampak svež) in sem se, ko sem ga pojedla, spet spomnila, da je bil notri pršut!....Zdej, da bi se ful sekirala, je brezveze (čeprav se sekiram), kar je je...moram pazit vnaprej.

Ali mi lahko prosim katera poda kakšen link ali pove, ali bi bolezen, ki se skriva v teh prepovedanih "jedeh" in ki ogroža plod, prej "okužilo" mamo in posredno preko mame plod? Oz. ali sama ne morem vedeti, da se je po zaužitju "prepovedane" hrane plod kakorkoli okužil, ne da bi se prej "okužila" ali zbolela sama? (npr. bi bruhala, imela drisko,...)

Upam, da razumete, kaj me zanima?

clock-img

05.01.2009, 14:13

clock-img

manna

pencil-img

2556

Ja pri salmoneli in listeriozi bi verjetno bruhala in imela drisko. Nevem pa kako je s toksoplazmo - pri tej mislim da ni znakov. Tudi meni je malo nenavadno, da se teste za toksoplazmo dela samo 3x v celi nosečnosti ? torej sem lahko tudi tri mesece okužena, pa niti ne vem?!
Sicer pa po drugi strani - kaj vse sem že v svojem življenju pojedla doma pa v tujini..od raznih kebabov, mesa, domačih klobas, pa raznih packarij..pa nisem dobila tokse. Pa jo menda ne bom zdaj ko se tako pazim?!!

clock-img

08.01.2009, 10:20

clock-img

minizvezdica

pencil-img

3

Pozdravljene mamice in bodoče mamice!
Jaz sem drugič noseča. Prvič sem rodila fantka,težkega 3,5kg user posted image ! Zdaj sem v 32 tednu nosečnosti in naša "lulika" naj bi bila prelahka,poleg tega sem slabokrvna - prvič v življenju.... user posted image . Kaj mi lahko svetujeteuser posted image

Lepo pozdravljene!

clock-img

08.01.2009, 10:38

clock-img

Šaki

pencil-img

2459

za slabokrvnost:lahko piješ sirup legofer.tko kt jz samo meni je res zanič.
lahko si pa s hrano izboljšaš.temna zelenjava,temno meso,rdeča pesa.slive.špinača.blitva,sadje.

♥ moja dva zaklada ♥

clock-img

08.01.2009, 10:56

clock-img

minizvezdica

pencil-img

3

user posted image , hvala

clock-img

14.01.2009, 13:13

clock-img

petruscha

pencil-img

565

Jaz se v nosečnosti nisem izogibala nobeni hrani. jedla sem čisto vse, le da sem povečala količino sadja. Mogoče se je potrebno pazit le hrane, ki se hito pokvari in tiste, ki dlje časa stoji (kakšne hladne omakice, prelivi, :::). Suhih salam se nisem odrekla, tudi majoneze ne, samo previdna sem bila glede rokov.

clock-img

18.02.2009, 14:41

clock-img

monty

pencil-img

421

draga avtorica teme, vse kar te zanima, msilim, da je to toksoplazma nejdeš v temi toksoplazma! pa lepo nosečnost.

in ni se za igrat na karto verjetnosti s suhim mesom in biftkom pa sploh ne!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem