cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Prehrana med dojenjem

clock-img

15.06.2005, 10:56

clock-img

Anonimen

V materinski šoli so nam našteli,česa vse ne smemo jesti med dojenjem (sadje,zelenjava...).In srečujem mamice,vse obupane,da jim je tudi patronažna prepovedala cel kup živil...
Kaj ste ve črtale z jedilnika?
Pri hčeri sem se odpovedala samo tisti hrani,ki je napenjala in sva se ful dobro dojile.Zdej pa res ne vem...

clock-img

15.06.2005, 11:30

clock-img

Mojca P.

pencil-img

688

Brez panike. Ni treba vsega crtat iz seznama, saj potem mulcek nima od kod dobit vitamine, da bo zdrav, velik, mocen.
Crtaj strocnice, svinjino, mogoce hruske, zelje...ostalo pa normalno jej. Popij veliko tekocine, se najbolje da tudi ti pijes bebe caj in to je to!
Preverjeno je, da ce so krci mocni tudi ce je mamica samo kuhan krompir (ki definitvno ne napenja), krci pri otrocku ne minejo...se pravi niso nujno povezani s prehrano mamice!

clock-img

15.06.2005, 12:10

clock-img

mia-1

pencil-img

147

Po moje tud sam tisto spusti kar napenja.Jest jem vse razen tega kar napenja in paradiznika pa ga nic ne zvija.Kolegica je na koncu jedla sam se kruh pa ga je vseeno napenjal-potem se je odlocla da bo jedla normalno pa ga je vseeno cez cas pa ga je minilo.Po moje tudi ni zdravo da zenska ne je zelenjave, sadja. Otroku nic ne rabi ce ima mama slabo kri zaradi prehrane.Poznam zensko, ki je prevec pretiravala s prehrano in na koncu sama pristala v bolnisnici.LP

clock-img

15.06.2005, 12:26

clock-img

Anonimen

V normalnih količinah lahko ješ vse - tudi sadje in zelenjavo, tudi fižol in zelje, saj ga ne boš pojedla pet kil naenkrat ali pač :zmeden2:

clock-img

15.06.2005, 12:56

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Nam so pa glih ba mat. šoli rekli,,da lahko jemo vse:zmeden2::zmeden2:
No jaz se izogiobam samo preveč začinjeni hrani in tisti ki napihuje!

clock-img

15.06.2005, 20:51

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Vsekakor je potrebno ločiti prvi teden in prvi mesec pri dojenju. Ena mamica je v porodnišnici jedla vse, veliko svežega sadja - njen otroček je stalno jokal.
Prvi mesec sem se res držala bolj kompotov, teletine, piščanca, juhe (ne a la knor variante), manj mastno in manj začinjeno, ne gaziranih in umento narejenih pijač. Ko pa otrokova prebava (do)zori, pa lažje prenaša tudi ostala jedila.

(Aja tudi kruh napenja, posebej svež, vsaj mene!)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem