cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Prehrana in dojenje

clock-img

09.05.2005, 20:32

clock-img

zi&mm

pencil-img

312

Pozdravljene :nosecka: in mamice;

no, da povem; ko sem bila marca v materinski šoli so nam povedali glede prehrane eno zadevo; nakar se pogovarjam s kolegico, ki je bila v materinski šoli aprila in ugotoviva, da kar so nam rekli, da lahko jemo so njim rekli, da ne smejo oz.naj ne bi jedle :zmeden2:
Mene sedaj zanima (po vsej tej zmedi :zmeden: ) kaj od sadja in zelenjave lahko ješ v prvih 3tednih in kaj kasneje; glede mesa pa naj bi jedli piščančje, puranje, goveje, je tako? kako pa je z mlečnimi izdelki?
groza, niti v materinski ne govorijo več pravilno in pol si prepuščen sam sebi; še dobro, da ste ve punce tukaj tako prijazne in vedno pripravljene pomagati/svetovati, malo darilce za zahvalo :rozica::rozica::rozica:

lp

clock-img

09.05.2005, 20:36

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Jaz sem jedla od začetka vse, s tem, da mesa nikoli ne jem. Tako svetujejo svetovalke za dojenje. Mali ni imel niti krčev niti kakih pikic.

clock-img

09.05.2005, 20:37

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Da se ne bo preveč čudno bralo: svetujejo jesti vse, torej raznoliko prehrano, pri mojem ne-jedenju mesa nimajo one nič zraven:)-.

clock-img

09.05.2005, 20:40

clock-img

tinatona

pencil-img

2613

Pozdravljena!

Jaz prve tri tedne nisem jedla svežega sadja, ampak samo kompote in čežano. Od mesa jem pa vse, razen svinjine. Se pa izogibam živilom ki napenjajo (fižol, zelje, grah...).

LP Tina

clock-img

09.05.2005, 20:57

clock-img

zi&mm

pencil-img

312

Sej, to je to; ene pravijo da lahko ješ vse, paziš naa živila, ki napenjajo druge spet govorijo da prve 3tedne ješ eno hrano pol po 3t ješ drugo tako da so me sedaj čisto zmedli;
a ima katera kakšen link al tel od teh svetovalk za dojenje? da malo pokličem in povprašam...sej :duda: se mora nekako navadit na določene vrste prehrane, najprej preko materinega mleka kasneje pa sam...

clock-img

09.05.2005, 21:11

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

na monu so številke na postih od LLLKarmen, gor so tudi vsi nasveti na dolgo in široko

jaz sem jedla vse normalno, jem tudi meso, nobenih krčev ali alergij

clock-img

10.05.2005, 15:30

clock-img

Anonimen

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.htm

Upam da ti bo odprlo. To je vse predavanje (10x) iz šole za starše v Ljubljani. Tudi o prehrani nekaj piše.
LP
Tasha

clock-img

11.05.2005, 13:25

clock-img

blaži

pencil-img

35

jaz sem že v porodnišnici drugi dan po porodu dobila za jest solato iz zelja in luščenega fižola ter govedino. sem samo gledala debelo???? pa sem vprašala kako to da smo to dobili, ker so nam to v materinski šoli odsvetovali.pa so mi povedali da ni popolnoma nič narobe če ješ vse v normalnih količinah potem nima kaj bit. pa res. sedaj je moja punčka stara 3 mesece, jem vse v normalnih količinah in je bilo do sedaj vse ok. krčeke pa sma imele samo 14 dni pa še to zelo malo. želim ti veselo materinstvo LP
:duda::rozica:

clock-img

11.05.2005, 13:27

clock-img

blaži

pencil-img

35

glede sadja pa je tako : jej ga vedno pred obrokom , ker po obroku v želodcu zgnije in napenja.

clock-img

11.05.2005, 13:49

clock-img

zi&mm

pencil-img

312

Hvala dekleta :rozica: :rozica:
sem tudi sama nekaj prebrskala po netu in si prebrala; no bomo vidli kako bo pri naju to potekalo, ko pride :duda: na svet...

pozdravček z :morje:

mili (le še 7dni :nosecka: )

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem