cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Pregled pri psihologu za 3 letnika

clock-img

06.11.2005, 22:32

clock-img

Kimy

pencil-img

23

Živjo,

mene pa zanima kako zgleda obisk psihologa pri 3.letnem otroku. Zelo me je strah, da bodo kej komplicirali, saj je naša punčka zelo sramežljiva....sej s časoma se navadi na ljudi...kakšne naloge ti dajejo tam, kaj kej sprašujejo, karkoli? Kakšna izkušnja mogoče?

Hvalauser posted image

clock-img

06.11.2005, 22:43

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Kolikor se spomnim je bilo pri nas v MB tako, da je otroka njaprej pregledal pediater, nato so te poslali do zobozdravnika, na koncu pa si izpolnil nekaj pol z vprašanji o razvoju tvojega otroka. Nekega posebnega spračevanja ni bilo vsaj ne kar se psihologa tiče, ki ga slph nismo videli, temveč smo sestri oddali izpolnjene pole. Nič posebnega, podobno kot pri pediatru, so bili vsi prijazni in so znali z otrokom.
Brez skrbi, so dali vsi 3-letniki skoz, pa bo tudi tvoja punčka.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

06.11.2005, 22:48

clock-img

Kimy

pencil-img

23

Pediatra smo že imeli, moramo pa še k psiholgu. Upam, da bo vse ok.user posted image

clock-img

06.11.2005, 23:02

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Mogoče sem se narobe izrazila. Nismo bili pri našem peediatru, temveč je bil to splošen pregled, kjer je nastopal "nevtralen" pediater, zbozdravnik in psiholog(ki ga nismo videli).

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

06.11.2005, 23:06

clock-img

Kimy

pencil-img

23

Mi smo bili pri svoji pediatrinji, tako da moramo drugam k psihologu.user posted image

clock-img

07.11.2005, 15:47

clock-img

African queen

pencil-img

1430

Mi smo bili pri psihologu septembra(v okviru sistematskega pregleda).Ne se bat,ni nič kaj takega.Najprej sem mogla nek vprašalnik izpolnit,dokaj obsežen glede otrokovega vedenja.Potem pa psihologinja to pregleda,če je kaj takega se pogovorite z njo.Potem je spraševala o izobrazbi staršev,če je otrok zakonski ali nezakonski,kakšen je bil porod itd.
Potem pa otroku postavlja vprašanja:če pozna barve,naredit mora stolp iz kock(potem jih zložit nazaj v škatlico)narisat mora krog,vodoravno črto,potem mu pokaže en list na katerem so narisani:človek,konj,ptiček in muca in ga vpraša kdo mijavka,kdo govori,kdo leti in koga jahamo..

Otrok od ene gospe,ki je bila pred mano, ni hotel sodelovat,pa ga je naročila za drugi dan.

clock-img

08.11.2005, 16:31

clock-img

Kimy

pencil-img

23

Hvala, Sarita....user posted image

clock-img

08.11.2005, 16:39

clock-img

Anonimen

Tukajle še malo poglej, če boš našla kaj uporabnega:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=392215&mpage=1&key=sistematski%2Cpregled&#392315

clock-img

08.11.2005, 20:24

clock-img

African queen

pencil-img

1430

Tisti Denverjev test, ali kako se mu reče ,smo mi delali pri višji med.sestri preden smo šli k pediatrinji(najprej smo pa bili pri psihologinji,ker je bilo pri pediatrinji zelo veliko otrok,pa so nas malo razporedili),zgleda približno isto kot pri psihologinji,le da mora otrok še skakat po eni nogi,skočit sonožno,vreči žogo..potem pa je moral narisat kar mu je ukazala in potem ga je spraševala zakaj rabimo določene stvari:npr.zakaj rabimo svinčnik itd.

clock-img

08.11.2005, 20:26

clock-img

African queen

pencil-img

1430

Aja,tako je v otroškem dispanzerju v Novi Gorici,očitno ni povsod isto.Moj starejši otrok v Ljubljani ni šel k psihologu,ker so ga takrat ukinili,si šel le na posebno željo staršev...

clock-img

08.11.2005, 20:44

clock-img

Kimy

pencil-img

23

Sploh nism vidla, da je ena podobna tema že odprta, sm nova na forumu...si bom prebrala...hvala....user posted image

clock-img

08.11.2005, 23:16

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Pri nas pa tega sploh ni.Samo za vid so ga sprobali in povedat je moral,kaj je narisano.Še k zobozdravniku se moraš sam naročit.user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem