cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Predkupna pravica?

clock-img

07.03.2007, 08:15

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Pozdravljeni!

Če je pri prodaji nepremičnine le ta solastninska, je treba solastniku nuditi prednost pri odkupu oziroma predkupno pravico. Ker prodajamo stanovanje in nam je "naš" solastnik ponudil nesprejemljivo nizko ceno, bomo prodali drugemu kupcu. Po pravilih bi naj predložili solastniku hiše kupoprodajno pogodbo, kjer so razvidni pogoji nakupa (cena....). Kaj se zgodi, če je on noče podpisati ali s tem zavlačuje....(nagaja) in a je potrebno to pogodbo izročiti njemu osebno ali se lahko priporočeno pošlje?

Prosim za vaše izkušnje!

Hvala!!!
Cuma

clock-img

07.03.2007, 08:27

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

o šit, upam da vama ne bo prav nagajal.user posted image

Glede težave pa najbolje da gresta na posvet v eno nepremičninsko agencijo. kar se tiče pošiljanja poštem pa bi mu jaz vse pošiljala priporočeno s povratnico. Da imata dokazila da sta ga obvestila in da je prejl obvestilo. Če bo že nagajal.user posted image user posted image

clock-img

07.03.2007, 08:30

clock-img

rija

pencil-img

15589

Kot prvo se mora strinjati z ceno, vsaj pri zemljiščih je tako. Če cene ne sprejme, mislim, da lahko prodaš drugemu. Idi do ene notarke, ki ti bo svetovala.

Vse pošto pa mu strogo pošiljaj preko pošte, s povratnico. Ničesar mu ne dajaj v roke, ker to v morebitnih sodnih postopkih nima teže.

...vox populi...

clock-img

11.03.2007, 17:40

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Hvala punci za odgovora. Kot izgleda, sem med zelo redkimi v taki situaciji...user posted image

clock-img

11.03.2007, 18:00

clock-img

Anonimen

Točno tako, vse (pogodbo) mu moraš poslati priporočeno s povratnico. On ima zakonsko določen rok, v katerem ti mora odgovorit, če ti ne odgovori v tem času, potem pomeni, da ne bo kupil. Cena, ki mu jo ponudita, mora ostati taka pri drugem kupcu, če jo znižata (ker ne bost amogl az ato ceno prodati), morata spet ponuditi to ceno najprej solastniku. V primeru, da prodata za manj kot pa sta njemu ponudila, vaju lahko toži in bo dobil tožbo.
Kolikšen je ta rok v katerem se ima čas izjasniti ali bo kupil ali ne, pa sem že pozabila.

Če to izpolnita, potem nimata nobenih sranj in vama tudi v prihodnosti nima kaj nagajat.

evo tle sem našla, rok je 30 dni. http://nepremicnine.info/news.php?id=13979

je pa res najbolje da se ornk pozanimate pri notarju ali pravniku!!!!!

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 11.3.2007 18:11:20 >

clock-img

11.03.2007, 19:55

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

nima te kajzabavat. Ti daš to ceno, mu pošlješ ponudbo, pošlješ priporočeno (če ne dvigne njegova stvar), po roku pa ga lahko komot prodaš. Če reče ja potem podpišeš z njim pogodbo ti da aro,... pazi da bo to v ponudbi (pogoji odkupa), potem pa prodaš drugemu. Ko prodaš onemu priporočeno pošlji pogodbo (kopijo), če hoče videti original pa naj pride k tebi in to je to.

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

clock-img

11.03.2007, 20:24

clock-img

Anonimen

A ni s predkupno pravico tako, da prodajalec ne sme prodat pol po nižji ceni kukr je ponudil predkupnemu upravičencu.. se mi ne da t zakona brat, sam za kmetijska zemljišča vem da je tako. in če predkupni upravičenec zavrne lhko prodaš komurkoli po enaki ali višji ceni kukr si ponudil predkupnemu upravičencu.

clock-img

12.03.2007, 05:24

clock-img

Anonimen

Ja pikec to sem že jaz napisala, da ne sme cene spremenit na nižjo, če pa jo, pa mora spet nazaj ponudit nižjo ceno solastniku. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem