cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Prdenje in napenjanje

clock-img

13.12.2005, 21:51

clock-img

nana 27

pencil-img

2670

Pozdrav vsem forumkam!

 
Upam, da mi boste lahko kaj pomagale z izkušnjami.
 
Naš fantek je star 7 tednov in že kmalu po rojstvu (10 dni) smo zaradi pomanjkanja mojega mleka prešli še na dodajanje; in sicer smo začeli z Aptamilom Pre, vmes smo poskusili tudi z Bebo 1, ki ga je zaprla. Pred dvema tednoma pa smo pričeli z Aptamilom 1 in najprej je kazalo dobro, zdaj pa imamo ogromno joka. Malega napenja cel dan, da je ves rdeč in joka ob prdenju. Kaka oz.  se muči s kakanjem dvakrat na dan in kakec je bolj redek (prej je bilo v njem več sesirjenih koščkov). Mleka poje veliko za njegovo starost in po obroku še naprej išče hrano in joka. Ker sem sama imela vetrove, sem napenjanje pripisala moji prehrani in zato sem za nekaj dni izključila dojenje, da vidimo, ali je krivo moje ali adaptirano mleko. Sama si mleko ves čas pridno črpam. 
 
Zanima me, po kolikem času se vidi, kdo ali kaj je krivec za otrokove težave.  Aptamil 1 se mi tudi ne zdi dovolj kalorično mleko, saj mali joka in zahteva hrano tudi na uro, čeprav je imel polni obrok. Da je lačen vidim, ko histerično grabi dudo (včasih se hoče prisesat tudi na roko), kot da bi bila flaška in steguje glavico in usta v levo in desno. Najprej sme mislila, da ima v želodčku še zrak od hranjenja in sem ga večkrat dvignila, da bi ga podrla, a se je mali prisesal kar na moj vrat. Naj povem, da poje okrog 10 obrokov od 60 do 120 ml, tako da pri teži malo več kot pet kilogramov poje na dan od 600 do 850ml umetnega mleka poleg dojenja (mojega mleka je zelo malo, kar vidim pri črpanju). Nam sploh ne uspe otroka nahecat, d abi pojedel manj obrokov (tudi s čajem ne), ker enostavno zahteva hrano in jo tudi v momentu popije. Zadnje tri dni ga samo nosimo po rokah in trepljamo po ritki. Mogoče mu uspe zaspati petnajst minut čez dan pa še to na moji rami. Ob prdenju se zdrzne in joka. Ves dan se revež napenja, da je ves rdeč v glavo. Kaj bi bilo krivo? Zelo razmišljam, da bi kupila drugo mleko, če se bo tole nadaljevalo še nekaj dni. Bi bil boljši Hipp?

clock-img

14.12.2005, 00:35

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Podobne težave sem jaz imela z našim Vidom,od rojstva do starosti 10 dni,ko so mu odkrili alergijo na mleko.
Začelo se je pa tako.Tretji dan po c.r,sem prvič imela otroka cel dan pri sebi.Otrok je bil non stop prikljopljen na zizo.Nato pride noč.Otrok se spet dere.Ga podojim,čez pol ure spet jok,ga podojim.Nato kličem sestro,da mi prinese dodatek.Otrok popije in zaspi.Čez eno uro ,spet jok.Zgodba se ponovi.Tako je trajalo,še en cel dan.Meni se je že skoraj mešalo.Otrok je na vsake dve ure jedel pri meni ,pa še 70ml po flaški.Nato ponoči pride sestra.in mi reče,da ne more biti lačen.Pravim,da je.Obrne ga ,on zasesa njeno roko.Nič ji ni bilo jasno.Nato,ko smo prišli domov se je stanje samo še slabšalo.V treh dneh se mu je pojavila huda driska,nenasiten je bil.Po vsakem obroku,je driskal.Pa marmorirano kožo je dobil.Pri starosti 10 dni,mi je na račun tega poledel cca120ml po flaški.Nato sem klicala pediatrinjo.ker mi patronaža ni znala svetovati,pa še na teži je zgubljal.Nato ga peljem v LJ in ostane na neonatalnem oddelku,kjer ugotovijo alergijo na mleko.

Kako sem se razpisala.Tako se je pri nas začelo.Taka je naša zgodba.Poanta tega mojega sporočila je,da ni nič ostalo v otroku,zato je bil pa vedno lačen.
Lahko pa tamalemu res ne paše mleko..

< Sporočilo je popravil KODA -- 14.12.2005 0:37:48 >


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem