Nejcko najboljš bo, da ga PO HITREM POSTOPKU spraviš do veta. Tud naši se je takrat mrena začela pojavljat - začetna faza. Mi smo na žalost upali, da se ne bo širilo naprej - še danes ne vem zakaj In ko se je to z leti večalo in večalo (to gre po letih in ne po dnevih, torej zelo počasi) smo se le odločli, da povprašamo, kaj se da rešit in takrat je blo že prepozno. Čisto slepa je postala šele pred kakšnim letom, prej je še nekaj vidla. Ker to gre res počasi in postopoma. No, tudi naglušna je takrat postala, ni pa še čisto oglušela. Moram povedat, da ima dneve oz. trenutke, ko še zazna senco, če naprimer gleda človeka proti svetlobi, ne pa vedno. Tudi sliši še na momente oz. če se res močno zaderemo v njeni bližini, drugače pa ne.. Ampak kot sem rekla, v domačem okolju se še čisto znajde in še ni hude panike.
Pa še to: kot sem že rekla, se mrena res dela zeeeeloooo počasi in če si zdej opazila prve znake, bo trajalo še najmanj štiri leta, da mu bo mrena čisto prekrila oba učka. Do takrat bo pa še veselo tekal na okoli in ne bo panike. Verjemi. Ker pač vedno izostrijo vid, ki jim je na razpolago in se osredotočijo nanj.
Glede operacije: moraš vedet, da tudi če mu bojo zdej odstranl tole mreno, bo zagotovo mrena šla naprej.. žal je tko, da proti temu nič ne moremo. Torej če se mu zdej dela na enem učku in mu le-to odstranijo, se mu bo začela delat čez čas na drugem in potem spet na tem itn.. to pač pride od starosti in če mene vprašaš je res najbolje naravi pustit svojo pot, kot 'trpinčit' kužka in ga tolikokrat dajat pod narkozo.. tudi to zelo škoduje, sploh pri kužkih, ki so že v letih.. to je bil tudi razlog, zakaj mi naše nismo hotel matrat še s tem..