živjo,
CR sem imela v Postojni marca 07 zaradi nenapredovanja poroda, ker sem reva, sem prosila splošno anastezijo in danes mi je neskončno žal, ker nimam občutka, da sem rodila ...
sicer pa ... takoj po CR je mož dobil v roke Maksa, skupaj z babico sta ga stehtala, izmerila, fanta sta se pocrkljala in me na hodniku počakala, da so me prepeljali na intenzivno ... ker sem bila v splošni, se tega ne spominjam prav dobro ... naslednji dan in pol sem odležala na intenzivni, rodila sem v nedeljo zvečer, v ponedeljek dopoldne sem prvič videla Maksa
... cel ponedeljek sem odležala, priklopljena na infuzijo, opremljena s katetrom ... v torek zjutraj sem prvič vstala, sestra mi je pomagala pri umivanju, dobila sem prvo pravo hrano (no, ja) ... dopoldne sem šla na oddelek ...
bolečine: najnižji prag za bolečino imam, pa me šivi niso boleli ... edino kašljanje in smehanje mi je delalo neznanske težave
... vsak dan imaš možnost dobiti protibolečinske ampak jaz jih res nisem rabila, bi jih pa tudi za domov dobila, če bi bilo potrebno ... ocena od 1-10: 1
obiski: ko si na intenzivni, je bolj kot ne kriza ... oče lahko pride pogledat otroka, do tebe pa teoretično ne more ... ne vem kako je sicer ampak mene in Maksa so sestre prepeljale na hodnik, kjer naju je počakal mož in smo se eno uro samo stiskali in lupčkali
... prvič skupaj vsi trije ...
nega: prvič se stuširaš, ko prideš na oddelek ... "flajšter" imaš čez cel trebuh, zmočiš ga lahko, brazgotine itak ne vidiš ... mislim, da ti pred odhodom domov rano 1x previjejo, šivi razpadejo sami od sebe
brazgotina: sploh ni tako hudo ...
... mogoče pomaga malo mazat s Contrakelom (alinekajtakega)
zvarki: nič sploh
ustrežljivost osebja: na intenzivni in na oddelku je bp ... ok ... motilo me je, da sem sama naštudirala dojenje ... na intenzivni si sestra ni vzela časa, jaz pa si nisem upala prosit za pomoč ... na oddelku pa ... če nisi
preveč sitna, je vse ok ... pa če nimaš preveč sitnih cimer seveda ... mene je doletelo slednje in zaradi res tečne punce, so vse sestre in babice delale velike ovinke mimo naše sobe ... ampak pustimo to ...
dodatne ugodnosti: s previjanje začneš dan ali dva kasneje (dotlej za to skrbijo sestre) ... "ful fajn" je tudi, da dva ali tri dni po prihodu na oddelek ješ samo bel gres s kakavom ...
okrevanje: moj CR je bil res "carski" ... cimra v sobi je rodila po naravni poti, bila fejst šivana in zato čist preč ... jaz sem tretji dan šla normalno po stopnicah, brez večjih težav sem skrbela za otroka, ga dojila, dvigovala, pestovala, sedela po turško ...
kako bi naslednjič: upam, da CR naslednjič ne bo potreben ... če pa le, bo s spinalno ... pa na kako fejst cimro upam
evo, razpisala sem se in zraven obujala neskončno lepe spomine ... držim pesti zate ... le pogumno ... zdravega dojenčka ti želim