cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Posledice dojenja na mami

clock-img

29.11.2005, 11:04

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Ojla,

zanima me, kakšne so postale vaše kraljice mlekarne po koncu dojenja.
Sama zaenkrat še dojim in mi jih dojenje spravlja v katastrofalno stanje - toliko strij, da so čisto rdeče od takrat, ko sem imela navale mleka; občutljive na dotik, gravitacija deluje, za mehkost sem itak pričakovala. Skoraj ne prenesem, da se mi jih mož dotakne.

Kako je pri vas? Je kaka srečnica, ki nima nobenih "posledic"?

V materinski šoli so rekli, da prsi ne uniči dojenje, ampak nosečnost. No, do poroda so bile moje čist fenomenalne user posted image , tako da se ne bi strinjala....
Pa rečeno je bilo tudi, da z dojenjem izgubljaš kile ko za stavo... no, saj vse kile od nosečnosti sem izgubila v 3t, ampak potem pa naslednjih 5m čisto nič več...

Kako kaj držijo tele trditve pri vas?

Prosim, ne pridigajte o tem kako naj bom srečna da sploh lahko dojim in tako naprej, in da zdravje mojega otroka ni nič v primerjavi s povešenimi joški in debelo ritjo, vsega tega se zavedam (zato tudi dojim), rada bi se samo pomenila o drugi plati.

clock-img

29.11.2005, 11:07

clock-img

Anonimen

ja moje so mal bl povešene kot so ble pa že prej :) mam pač velike id puščam dolge :) strij nimam frišnih mam jih ene par od prej k sem bla najdebelejša v lajfu :) drgač pa zdej k sem noseča spet posatjajo bolj polne in nova groza sledi! :)

clock-img

29.11.2005, 11:10

clock-img

PBJ

pencil-img

2189

Jaz polno dojim že 4,5 in zaenkrat (že trkam) nimam nobenih posledic na prsih, razen tega, da me ena bradavica grozno peče, druga pa je čist ok.
Tudi pred porodom nisem imela nič kaj povečane, šele tri tedne po porodu so postale malce večje in polnejše. Eni se čudijo, da sploh imam mleko, ko so prsi bolj miniuser posted image

lp

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

clock-img

29.11.2005, 11:17

clock-img

fricka

pencil-img

751

Ne bo tako hudo. Jaz zdaj ne dojim en mesec in postale so skoraj normalne velikosti in popolnoma nobenih bolečin ni več. Mogoče si jih včasih malo namaži z oljem, da ne bo še več strij. Kile so pa pri meni še vedno problem.

clock-img

29.11.2005, 11:52

clock-img

tiktak

pencil-img

268


IZVIRNO SPOROČILO: pupa25

Ojla,

zanima me, kakšne so postale vaše kraljice mlekarne po koncu dojenja.


user posted image user posted image user posted image

Še nisem nehala dojit, sem samo nadomestila 2-3 obroke za gosto hrano. Pa se že zdej pozna. Kako bi rekla, postale so zrelejše (mehkejše), lahko bi rekla, da so končno odrasle (zrasle v dolžino)user posted image .user posted image .
Kar se kil tiče, jaz po porodu nisem zgubila nobene razen 2 kg, ko je bila Ela stara ene 5 al 6 mesecev, pa še te, ker sem črtala vse sladkarije. Žal nisem med srečnicami, ki jim dojenje topi kilograme.user posted image

clock-img

29.11.2005, 11:57

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

prvič sem se zredila 20 kg in po pol leta izgubila vse odvečne kg, dojila 16 mesecev in niti malo se mi ni poznalo, da sem dojila user posted image

tokrat sem na 30kg + user posted image  a na joškah se mi nič ne pozna (no, velikost je večja user posted image   o kakšnih strijah ni ne duha ne sluha user posted image ) je pa res, da sem skoz v modrcu, čez dan v tistem s kostjo, za spanje pa v športnem user posted image  

clock-img

29.11.2005, 11:58

clock-img

MarijaPo

pencil-img

1807

Sama sicer se ne dojim, ker se nisem rodila. So se mi pa od zacetka nosecnosti do zdaj (sem v 15. tednu) zvecale iz A kosarice na C in tud ze bolj dol lezejo - gravitacija in to. Zgledajo ful polne.

Kar pa se tice zdravja otroka in to... Sama nisem bila dojena niti en dan, ker me mama ni mogla dojit in ni bilo neke sile - nimam popolnoma nobene alergije in tudi nobene kronicne bolezni, enako je z mojo sestro, ki tudi ni bila dojena.
Imam pa moza, ki je alergicen na vse kar obstaja na tem svetu, pa je bil lepo dojen.
Po moje sicer neke statistike so, vendar se ni za sekirat. Moja teta nalasc ni dojila, da bi imela lepe joske in jih pac ima. Ce ti gre na jetra to, da bos imela joske do kolen, potem pac nehaj dojit, da ne bo se slabse.

Pa fino se imejte!

clock-img

29.11.2005, 11:59

clock-img

Anonimen

Lep pozdrav vsem skupaj!
Jaz dojim že enajsti mesec,pa nimam nobenih problemov s strijami.Po mojem je to odvisno od vsake posameznice posebej kakšno kozo ima,zato bi ti tudi jaz predlagala čimveč mazanja s kremami proti strijam,čeprav jih zdaj ko so nastale ne boš mogla spravit stran.Sem tudi slišala,da se po dojenju vrnejo v bolj normalno stanje,zato šr malo potrpi,mogoče bo kakšna sprememba ko nehaš dojit.Glede kilogramov je pri meni isto,na začetku sem jih izgubila 10,pol pa niti deka več.čeprav dojim in pazim kaj jem.Sem pa tudi čula,da ko bom nehala dojit,da bojo šle kile dol.Ma me prav zanima!
No dosti ti nisem pomagal,sem ti pa moje probleme napisala

clock-img

29.11.2005, 12:11

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Pricakovati iste dojke po dojenju je iluzija. Spremenijo se in to je dejstvo. Preden sem zacela dojiti sem vedela v kaj se spuscam. Saj se koneckoncev spremeni volumen dojke, zaradi tega je dojka tezja in se povesi. Ko mleko izgine ostane volumen isti, postanejo mehkejse.

Pri meni je se slo tako dalec da imam eno vecjo od druge, ker je na eni vec sesal. Pa sem bila vcasih najbolj ponosna na svoje zize. Skoz sem jih kazala v raznih dekoltejih. Ene par ljudi mi je reklo, da se bom sekirala glede razlike in velikosti. Pa se ne.. Zdaj so prioritete druge. In ce bi to, da lahko dolgo dojim otroka pomenilo to, da si jih moram odrezat, bi si jih pa odrezala.. Ne moremo imeti lepih josk in veliko zdravih otrok.. To pac ne gre.. user posted image

clock-img

29.11.2005, 12:14

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Hm...ja tut jst nism lih najbolj ponosna nanje...strije so sicer blede(še od prej), ampak so pa katastrofalno mehke in povešeneuser posted image user posted image ..do 5 mesece je bilo vse ok...potem pa kr naenkrat user posted image ...kaj čem, pravojo da se potem to malo popravi, bomo vidli...

clock-img

29.11.2005, 12:15

clock-img

HuAnita

pencil-img

5576

Kiloglarmi so se mi topili prve tri mesece, ko sem prišla na prednosečniško težo. Od takrat sem spet pridelala 3 kg, če pa vse za škodilačko zmažem...user posted image user posted image
Zizaland je bil med nosečnostjo sila bohoten (pa imam xxs 'velikost'), zdaj, po 14m dojenja so še najbolj podobne ušesom kakšnega kužka (tanke, raztegnjene...)user posted image user posted image
Strij nimam, trkam zaenkrat. Je pa res, da nič ne skrbim za prsi, ker je moja mama dojila tri otroke in ima prsi ne ravno 1A, ampak 1B pa zagotovouser posted image  In si muslim, da sem mogoče to podedovalauser posted image  Mi je zaupala recept, ki se ga držim: tuširanje z mlačno vodo, od spodaj navzgor po prsih... Tako naj bi se utrjevale, kaj pa vem.

clock-img

29.11.2005, 12:24

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Bravo anonimna, da tako dolgo dojiš.
Glede mazanja pa takole - sama sem pač nagnjena k strijam in sem se s tem tudi že sprijaznila. Med nosečnostjo sem se pridno od 7t naprej vsak dan 2x mazala s kremami proti strijam. Pomagalo je - do 10 dni pred porodom, ko mi je popolnoma popokal spodnji del trebuha, ker se je tamala spustila. Takrat sem pa jokala ko dež, res mi je bilo hudo, tako sem se trudila... pa na prsih sem imela strije že prej in na bokih in riti, lepo zbledele, sem upala, da se bodo vsaj trebuha usmilile... no pa se niso. Pa saj ni panike, ker vsaj zbledijo.

Glede kil so pa pomoje to ene hude natege. Kar hujšat bo treba, ko nehamo, ni druge variante.

MarijaPo, dejstva so jasna - dojenje zelo pozitivno vpliva na otroka in če je mamica sposobna in voljna dojiti, pa ima dovolj mleka, naj doji, dokler jima z otrokom to ustreza. Sama sem bila bolj malo dojena, pa se mi je poznalo na imunskem sistemu, bila sem zelo bolehna kot otrok in imam hudo alergijo. Saj mi ni všeč, v kaj se bodo obrnile moje joške, ampak tu res ne morem bit egoist - plusi za mojega otroka daleč prevagajo estetsko pomanjkljivost, ki bi sčasoma itak prišla. Kar pa še ne pomeni, da ne smem malo pojamrat, a ne user posted image ?

clock-img

29.11.2005, 12:46

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

malce mlahave- ko so prazne, dokler se še dojiva, ko so pa polne pa so trde kot beton. se že počasi "preklapljamo" na dodatek. prejšnjič je bilo enako, po končanem dojenju, so ostale dojke enake kot prej, nobene razlike, tudi velikost je ostala nespremenjena pred, med in po nosečnosti in dojenju....

clock-img

29.11.2005, 12:58

clock-img

Sofi

pencil-img

528

Moje prsi so prvi dve striji pridelale že v nosečnosti, dojenje jih je prispevalo še nekaj, pa sem se sprijaznila z njimi, kaj pa čem, jih vsaj drugod po telesu nimam. Trenutno še dojim, pa se že na trdoti zelo pozna, ko mi jih sprazni, so čisto mehke in nekaj podobnega pričakujem tudi v bodoče, pa kaj. Dobri modrci to skrijejo in delajo čudeže, partner jih ima rad takšne ali drugačne (ker so moje in že komaj čaka, da mali toliko zraste, da bodo zopet samo njegoveuser posted image ), drugi pa nimajo priložnosti opazovat jih v Evinem kostumu, razen na morjuuser posted image .
Kile, ja te me bolj morijo. Po skoraj štirih mesecih sem še vedno na isti kilaži kot pri prihodu iz porodnišnice, kar pomeni +9. No pazim pa res ne pri hrani, razen kar se malega in napenjanja tiče, jem kadar mi paše in koliko mi paše (paše pa dosti in pogostouser posted image ). Dojenje mojih kil ne topiuser posted image .
Bo potrebna kakšna dieta po prenehanju dojenja, upam da bo ratalo.

LP

clock-img

29.11.2005, 13:06

clock-img

darja72

pencil-img

614

Ooo, Jana73 si me ful potolažila glede kil. Ker prvič sem tudi jaz pridelala dvajsetaka in zdaj drugič zgleda, da bo ta številka še višja. Upam, da bo tako kot po prvi nosečnosti - minus kile po enem letu.
lp

clock-img

29.11.2005, 13:26

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.11.2005, 14:08

clock-img

beti 1

pencil-img

1684

Hja, če bi rade mele zelo podobne zize po koncu dojenja kot pred nosečnostjo morate bit rojene pod srečno zvedzdo, al pa se ne preveč sekirat za kakšen dodaten kilogram. Dojke so normalno 90% iz maščobe, med nosečnostjo se od začetka povečajo na račun dodatne maščobe in večjega odstotka vode, v zadnjih dveh mesecih pa še na račun razvoja mlečnih žlez. Če dolgo dojite in ob tem še malo pazite na težo se maščoba, ki je prej polnila kožo porabi in posledica so bolj mehke in viseče dojke. Sploh ko nehaš dojiti in se še mlečne žleze zmanjšajo, ampak potem se maščoba počasi nazaj nabere, po izkušnjah drugih to traja vsaj leto dni.
Jaz sem si par mesecev po prenehanju dojenja prvič kupila moderček kopalk z dodatno blazinico, ker je bila razlika od nosečnosti in dojenja tako velika, da me je blo kar groza pred prvo nosečnostjo 75b, vmes 80C (bi mi bli tud D prav, ma mi je blo žal denarja), po prenehanju dojanja, ko sem v 2 mesecih zraven zgubila 3-4kg (56kg pri 168cm), pa 75b, ampak z blazinico. Ko so se zadeve ravno začele izboljševati sem pa spet zanosila, tko da,...

clock-img

29.11.2005, 15:01

clock-img

Petra P.

pencil-img

336

user posted image
Moje so bile že prej ogromne in imam strije že iz najstniških let. No, naš malček ni stanja nič poslabšal. Zdaj se že kake tri mesece ne dojimo in dva dni po dojenju ni bilo nobene razlike več - vsaj ne da bi jaz opazila. No, moj se pa tudi pritožuje samo, da so sedaj manjše user posted image  (beri: še vedno ogromne).

clock-img

29.11.2005, 15:06

clock-img

petraz

pencil-img

1328

Jaz še vedno dojim (6.5 mesecev),kakšne bodo posledice bomo videliuser posted image  Na srečo nisem dobila nobenih strij user posted image .Glede kilogramov pa je takole; zredila sem se za 17kg, v 5.tednih (po porodu) sem izgubia 14kg, sedaj pa imam že nekaj časa te "kile"... Ne mislim pa se odpovedati sladkarijam in podobnim rečem...

clock-img

30.11.2005, 10:09

clock-img

A-N-J-A

pencil-img

2557

Mi se še vedno polno dojimo,tko da kaj bo pol ne morem rečt,čeprav slutimuser posted image .
Glede strij,pa takole,dobila sem jih v porodnišnici,tam ene drugi dan,ko je bil naval mleka,ampak samo po desni,ki je večjauser posted image .So pa po celi okrog in okrog,ampak so čisto tanke.
Glede kil,imam 3- od pred nosečnosti v kateri sm se zredila 16user posted image .Ja pa nisem med srečnicam,ki jim dojenje topi kg,samo naša Ela je alergikuser posted image in mami ne sme vse jest.
Pa ravno zanč,ko sem se kopala in sem bila dol sklonjena mi je user posted image reku,da mam že mal podobne unim črnkam iz Afrikeuser posted image user posted image .

clock-img

30.11.2005, 10:18

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pupa25
Kako je pri vas? Je kaka srečnica, ki nima nobenih "posledic"?

Evo mene user posted image
Po porodu šla dol še v minus s kilami!
Jaz sem pred dojenjem imela sicer dve kraljični (75B), med dojenjem dve vladarici 90C, zdej pa zgleda, da bomo nekje pri 80 ostal user posted image
Kar se pa strij tiče, pa hvala bogu jih ni. Nikjer.

Hmmm, mogoče zato, ker živim na Barju pa je več vlage user posted image user posted image

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem