cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Posebna salama in alergija na jejce

clock-img

03.08.2005, 09:16

clock-img

mojcapr

pencil-img

457

Zanima me če dajete svojim otročičkom, ki so alergični na jajce posebno salamo (poliko ali ptujsko). Na deklaraciji ni nič takšnega kar ne bi smela jesti, samo na dietnem listu pa je izključena. A katera ve zakaj? Moja mala jo je že jedla preden smo izvedeli za alergijo in ni imela nobenihz problemov. Kaj pa ve?

clock-img

03.08.2005, 09:26

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Tudi mi jo ne dajemo ker je na negativni listi v njej so sestavine,ki niso priporočljive to so v glavnem konzervansi,ki podaljšujejo rok uporabe.

clock-img

03.08.2005, 11:20

clock-img

Annny

pencil-img

4837

Salam, hrenovk itd. se izogibaj, ker je v njih morje konzervansov!

clock-img

09.08.2005, 15:45

clock-img

nat30

pencil-img

48

Nekatere posebne salame, hrenovke(npr. Golica)ipd. izdelki vsebujejo lecitin oz. E322. E322 je sicer pri nas oznaka za lecitin iz beljaka in za sojin lecitin. Torej, če piše le E322, nikoli ne veš, za katero vrsto lecitina gre. Namreč, če je otrok alergičen na jajca, zlasti na beljak, potem tudi lecitina ne sme uživati, razen, če vemo, da izdelek vsebuje sojin lecitin. Včasih se splača na izdelku prebrati sestavine v tujem jeziku: zgodi se namreč, da v slovenščini piše E322 (pa ne veš, pri čem si), v katerem drugem jeziku pa sojin lecitin.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem