cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Poroka na Korziki

clock-img

13.07.2009, 10:11

clock-img

Ksantipa77

pencil-img

230

Zanima me, če katera ve kako se lahko poročiš na Korziki. Katere papirje rabiš in kje jih dobiš.
Vsakega odgovora bom zelo vesela.

clock-img

13.07.2009, 10:56

clock-img

zimbra

pencil-img

529

Evo, tole sem našla na netu za poroko v tujini na splošno:

"Za pripravo veljavnega obreda v tujini boste verjetno morali pripraviti določene dokumente in se dogovoriti za pomoč pri opravljanju obreda. Pripravili smo kratek povzetek zahtev, ki so v glavnem skupne v vseh državah:Predložiti boste morali naslednje dokumente:
- veljaven potni list za obdobje deset let,
- izvirnik rojstnega lista,
- potrdilo o samskem stanu in overjene pripadajoče dokumente, če ste ločenec ali vdovec.Za tekočo izvedbo poročnega obreda:
- preverite in zagotovite si datum obreda in si priskrbite pisno potrdilo osebe, ki bo opravljala obred,
- pozanimajte se, koliko rezidenčnih dni je treba pred poroko preživeti v državi, da lahko tam opravite veljaven obred. Glede tega ima vsaka država svoje zahteve (v Franciji se zahteva štirideset rezidenčnih dni, Ciper zahteva tri delovne dni pred poroko, na Malti rezidenčnih dni ne zahtevajo),
- preverite, komu je treba predložiti dokumente pred obredom in koliko časa po obredu je treba zakon prijaviti pri lokalnem matičnem uradu,
- preverite ali mora biti pri obredu prisoten prevajalec, če ne razumete domačega jezika. "
Več informacij dobiš na portalu e-uprava: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1180&sid=193&faqid=33

Kje pa se želita poročiti? V hotelu, na upravni enoti, kaj bolj posebnega? Najbrž bosta potrebovala kako pomoč od domačinov (če koga tam poznata) ali vsaj od kakšne turistične agencije, saj bo potrebno nekaj priprav tudi pred samo poroko na mestu samem.

clock-img

13.07.2009, 11:20

clock-img

Ksantipa77

pencil-img

230

Nimam pojma, sva šele včeraj govorila o tem, pa mi je rekel, naj se pozanimamuser posted image
Mi pa glede na tvoj izpis slabo kaže:

pozanimajte se, koliko rezidenčnih dni je treba pred poroko preživeti v državi, da lahko tam opravite veljaven obred. Glede tega ima vsaka država svoje zahteve (v Franciji se zahteva štirideset rezidenčnih dni, Ciper zahteva tri delovne dni pred poroko, na Malti rezidenčnih dni ne zahtevajo),

Na Korziki vsekakor ne bom 40 dniuser posted image

clock-img

13.07.2009, 11:38

clock-img

zimbra

pencil-img

529

Ksantipa preden izgubiš ves pogum se pozanimaj na e-upravi. Res ne vem če so ti podatki, ki sem ti jih poslala še veljavni. Glede na to da smo zdaj člani EU mogoče to ne velja več... Glede na to da za prehod meje ne potrebuješ več potnega lista (in žiga v njem) res ne vem, kako preverjajo da si v Franciji 40 dni. Jaz bi vsekakor poklicala na UE in se pozanimala. A se želita poročiti prav na Korziki? Kaj pa kakšna druga država? Kar nekaj je še lepih držav podpisnic Haaške konvencije kjer je poroka veljavna tudi v Sloveniji.

clock-img

13.07.2009, 12:22

clock-img

Ksantipa77

pencil-img

230

gre se zato, da je vedno govoril, da se bo poročil samo, če se bova kje v tujini. Letos gremo na dopust na Korziko in ker januarja čakamo dojenčka, sem izkoristila prilikouser posted image

clock-img

13.07.2009, 13:12

clock-img

zimbra

pencil-img

529

user posted image Potem pa res moraš pohiteti. Pa čestitke za dojenčka. user posted image

clock-img

13.07.2009, 14:43

clock-img

Ksantipa77

pencil-img

230

ja hvalauser posted image

S Korziko v glavnem ni nič, sem preverila in moraš biti celo 3 mesece tam, da ti dajo dovoljenje za poroko.
Ostane mi druga destinacija al pa poroke ne bouser posted image
Bomo videli, kako mi ga bo uspelo prepričati doma....

clock-img

13.07.2009, 15:59

clock-img

end1

pencil-img

1598

naj vaju poroči kapetan na trajektu.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem