Tudi jaz vama čestitam! Joj, pred tabo so takšni lepi trenutki - niti mislit si ne moreš, kako lebdiš tisti dan!!!
Midva sva bila bolj šparovna, kar se tiče poroke, saj si je nisva mogla privoščit preveč razkošne. Zato sva vzela kar ONE MAN BAND BRACO, ki nama ga je priporočil en gostilničar.
Ej, nimam besed! Pripravil je taki repertoar, da dol padeš. Igral je klaviature, pa harmoniko. Plačala sva mu 35.000 SIT, ampak po moje si je zaslužil več.
Animacijo je pa prevzela moja prijateljica, ker sem vedela, da bo naredila taki žur...
Tudi v cerkvi sva imela pevca - pel nama je Peter Januš (darilo najinih prič - hvala A. in D., to je bilo najlepše darilo, kar sva jih lahko prejela!!!). Čeprav ga prej nisem nikoli slišala in sem se malo bala, kako bo izpadlo vse skupaj, ti povem, da ko sem ga zaslišala v cerkvi pet, so se mi vlile solze. Tako sem jokala, da se mi je zdelo, da bom celo začela hlipat. Še zdaj se mi orosijo oči, pa tudi na smeh mi gre, sploh ko se spomnim, da mi je priča rekla, da moram zdaj nehat jokat, ker ona več nima robčkov s seboj!!! Bilo je nepopisno lepo...
Kar se tiče cvetja, sem plačala za šopek okoli osem tisoč, kar je bila zelo ugodna cena. Avtov nisva imela okrašenih, ker se niti nismo veliko vozili. Danes bi to spremenila, pa bi vsaj navezala balone. Samo so mi jih odsvetovali, ker naj bi popokali že med vožnjo, tako da jih niti nismo gor vezali.
Evo, tu je cena moje poroke.
nevestina obleka - 50.000 (ker sem si jo izposodila)
ženinova obleka - 42.000 (kupljena po znižani ceni)
ženinova kravata in srajca - 15.000
nevestini čevlji - 13.000
svatba v gostilni - 140.000 (pijača in hrana)
vabila - 11x 130 SIT = 1400 (izdelala sva jih sama)
nevestina frizura - 8.000 (upoštevala 2x obisk pri frizerju - izdelava pramenov in frizure)
nevestin makeup - 1.500 SIT
nevestina priprava obraza in telesa (solarij, puljenje obrvi, nega obraza...) - 15.000
fotograf - 20.000
snemalec - snemal nama je prijatelj, ki nama je poleg tega dal še darilo
muzikant - 35.000 (one man band Braco)
nevestin šopek + cvetje + naprsni šopki - 15.000
poročna torta + okras - 16.500
civilna poročna taksa - 7.500
podvezica - 1.500
nogavice - 1.500
spodnje perilo (nevesta in ženin) - 7.000
ogrlica za nevesto - 3.500
kravatna igla za ženina - 2.500 (ker jo bo nosil samo tokrat, nisva kupovala zlate)
prstani - 38.000
plesni tečaj - 22.000
dekliščina - 10.000
fantovščina - 15.000
Skupaj je prišlo okoli 500.000. Ampak midva sva morala šparat na vsakem koraku...
< Sporočilo je popravil puncica -- 9.10.2006 10:04:21 >