Pozdravljene!
Tudi jaz sem 29.9.05 rodila v SG z epiduralno. Z samim postopkom sem bila zelo zadovoljna, vstavljanje katetra še čutila nisem. Me je pa bilo precej strah, ker sem na forumih zasledila, da je nekatere ravno to vstavljanje bolelo menda bolj kot porod.
Treba pa je vedeti, da vsaka ima svojo zgodbo, ene imajo visok prag bolečine, druge manj. Čeprav sem pa mnenja, da je res veliko, če ne največ odvisno od samega osebja. In lahko naletiš na zelo slabo smeno drugič spet na zelo dobro, tako pač je.
Kar se tega tiče, sem jaz bila razočarana, ker sem ponoči imela "smotane" sestre. In zakaj? Mali mi je namreč zamenjal noč in dan (kar sem napovedala že doma, ker je ponoči tako brcal, podnevi pa nisem čutila njegovih gibov), to pomeni da je celo noč bil buden, se jokal, in neprestano hotel jesti pa se mi zdi, da se nikoli ni najedel in kar je bilo najslabše, ko je bil pri meni v postelji, je bil tiho, takoj ko sem ga položila v malo posteljico pa je jokal. Spala nisem dva dni po porodu in lahko si samo mislite kako izmučena sem bila, podnevi pa nikakor nisem mogla spati. Šlo mi je na jok, jezna sem bila na cel svet in najbolj zato, ker sem celo noč slišala kako sestre čvekajo tam v svojih sobah in itak da slišijo otroka da se joče, pa ni nikogar blizu. Ko sem ga pa pustila pri sebi spati, da sem 3 min lahko oči zaprla, je pa prišla, ga vzela in me okarala, češ naj ne bo mali zraven. Sej razumem, da ne more bit. Ampak tako izmučena, tako zaspana sem bila, pa nič spala, da mi je pasalo, da sem malo zaprla oči, ker tiste postelje otroške enostavno ni maral. In non stop sem ga dojila in to povedala, pa bi lahko vsaj dodatek mu dale, če je bil nenasiten. Prinesla je glukozo al kaj je že tist ko mu po taki brizgi dajo, pa itak ni nič pomagalo. Podnevi pa so bile sestre vse OK.
Pač pride tako. Aja in kar se mi je najbolj zamerlo. Ker sem pač 1. rodila, nisem niti vedela, da jih prve dni ne previjamo same, ker pa je bil ob pol noči cel moker, tako je bil polulan, sem se hotela lotit previjanja sama, nakar sem raje poklicala sestro (ravno to brez življenja v sebi), pa mi tamalega nazaj zavije v mokre plenice in reče, da naj pustim pri miru, da ponoči se otroci ne previjajo!!?? Hallo? Kje je tu logika? Celo noč sem si mislila, če bo mali zjutraj samo enkrat zakašljal, jo tožim, ker mi je otroka prehladila!
Pač ene boljše ene precej slabše!
Želim vam vsem lepe trenutke in čim manj zapletov!
LP