Baby blue, praktično ničesar ne potrebuješ. Jaz sem na Jesenicah rodila pred točno 14 dnevi, torbo sem pa skoraj nedotaknjeno odnesla domov.
Potrebovala sem samo:
- copate (pa še te bi mi dali tam, če ne bi imela svojih - sicer bolj priporočam kakšne natikače, ker je pri tušu običajno vse mokro po tleh),
- en mali 'povštrček' (za vsak slučaj sem ga vzela s seboj in mi je zelo prav prišel pri porodu in tudi potem v sobi),
- energijske bonbone (dextro) za moč,
- vodo,
- CD-je (sva malo prepevala z bodočim očkom do poroda),
- telefon in polnilec,
- fotoaparat in rezervne baterije,
- kozmetiko (kar pač redno uporabljam, nepogrešljiv je bil tudi vlažen WC papir),
- silikonske nastavke za dojenje (sicer sem dobila najprej njihove, ki so bili super - takih nisem zasledila v nobeni trgovini, ampak sem se potem raje kar na svoje navadila - sem jih imela za vsak slučaj s seboj, ker imam zeloooo občutljive bradavice),
- dokumente: materinsko, napotnico za porodnišnico, dokazilo o očetovstvu, zdravstveno izkaznico in denarnico.
Vse ostalo dobiš v porodnišnici: neomejeno vložkov vir 80, nastavke za dojenje, črpalko (če seveda to potrebuješ), mrežaste hlačke (5 kom, pa verjetno ni problem dobiti še kakšnih), spalno srajčko (lahko zamenjaš tudi 3 v enem dnevu, če želiš), vse za dojenčka...
Celotno bivanje - od prihoda do odhoda - je bilo super. Porod je bil enkratna izkušnja, res idealen. Epiduralna je super prijela, nobenih glavobolov ni bilo kasneje (mi je anesteziolog že ob vstavi katetra rekel, da jih ne bo :). Na oddelku so pa tudi priskočili na pomoč vedno, ko si želel. Je pa res zadnje čase malo bolj na tesno tudi na Jesenicah. Dober glas se očitno širi :) Zadnji dan so nas kar hitro odpustili, ker so imeli napovedanih 5 porodov...
Upam, da bo tudi pri tebi vse šlo brez težav.
Potrebuješ le še stvari za domov: tisto, kar boš oblekla ti in kar bo oblekel dojenček.