cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Porodniška, če sam plačuješ prispevke...

clock-img

24.08.2006, 02:58

clock-img

Anonimen

Živjo!
Zanima me, če katera ve, kako je s porodniško, če si sam plačuješ prispevke za pokojninsko in invalidsko zavrovanje (ali to šteje samo za pokojninsko dobo ali še kaj drugega).
Sem namreč dve leti po faksu in delam še honorarno (prevajam in nekaj učim) in si plačujem te prispevke. Tako si lažje organiziram čas. Zdaj pa sem nažalost nenačrtno (kljub kontracepciji) zanosila in ne vem, kaj naj naredim. Po moje tu v prispevkih je samo tisti minimalc za pokojnino in nič drugega. Torej bom, če se odločim za otroka, dobivala tistih 40 jurjev, al kako?
LP

clock-img

24.08.2006, 06:43

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Če ne plačuješ tudi prispevkov za starševsko varstvo, potem na žalost res ne.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

24.08.2006, 13:00

clock-img

fricka

pencil-img

751

Prispevke za starševsko varstvo npr. v s.p.-ju ne plačujemo, pa vseeno dobimo porodniško. Tvoja porodniška je pogojena z tvojimi vplačili prispevkov. Verjetno plačuješ ali najnižjo pokojninsko ali pa najnižjo zajamčeno. Tako je lahko tvoja porodniška od cca 90.000,00 SIT do cca 120.000,00 SIT. Jaz sem plačevala najnižjo pokojninsko in imela okoli 120.000,00 SIT. Najbolje, da vprašaš na DURSU. Ali pa zračunaj: takšen bruto kot si vplačevala boš tudi dobila.

clock-img

24.08.2006, 17:09

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Prispevke za starševsko varstvo npr. v s.p.-ju ne plačujemo, pa vseeno dobimo porodniško.

Zanimivo user posted image  Mogoče imate vi kakšne privilegije, ampak mi jih obračunavamo in plačujemo in sicer 0,2% od zavarovalne osnove.
Si me tako presenetla, da sem si šla še ekstra pogledat obračun.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem