Pozdravljeni!
Vidim, da se je razvila vroča debata o zakonu, ampak na žalost ne moremo vplivati kaj veliko na to. Mogoče so mislili, da bomo pozabili na to razliko v OD, ampak jaz nisem in ne bom pozabila Upam, da dobim izplačano tudi razliko. Počakam lahko le na odločbo in se potem na njo pritožim, dokler pa je ne dobim, pa imam tudi jaz roke zavezane. Pritožim se lahko na ministrstvo,ampak je to tisti organ, ki zavlačuje na vseh možnih mestih, se pravi, da bi s tem postopek še bolj zavleklo.
Vem da je šlo za namerno zavlačevanje postopka in to po "ukazu"-(če se lahko tako izrazim) ministrstva, CSD je imel roke zavezane, četudi so se socialne delavke kar se da najbolj potrudile, da bi te vloge rešili ročno, niso dobile dovoljenja ministrstva, da le-to naredijo. Verjemite, gospa s CSD je klicala vpričo mene na ministrstvo, kjer so ji dali napotek, da mi vlogo naj rešijo od 1.6.2012 naprej, ter, da naj napiše uradno izjavo, da mi razlika OD pripada od 1.4.2012 naprej, ter da bo zadeva rešena v najkrajšem možnem času. Socialne delavke pa ne morejo delati na svojo pest, ker jih lahko stane službe....nažalost
Ne krivim CSD-ja, ker so se res potrudili, krivim pa našo gnilo državo, ki ni sposobna nadgraditi programa v enem letu oz. ga noče, ker potem tudi denarja ne treba dati. Najbolj pa je absurdno to, da ne dobimo tistega, kar nam po zakonu pripada.
Saj tudi, da omenim, letos dodatka za velike družine tudi ni bilo marca, kot vsa leta doslej od kar je sploh obstajal in bo komaj septembra-oktobra, tudi po odločitvi ministrstva, če sploh bo. Tudi za reševanje tega, še baje ni ustreznega programa za obdelovanje vlog. Pa še to, da tudi tukaj gledajo dohodek družine se mi zdi absurdno, kaj še le pri pomoči za novorojenčka. Najbolj so ogulili družine in otroke. Mislim, da nam država hoče povedati, da naj ne imamo več otrok, je treba šparat, da bodo meli poslanci več! Tudi plačilo vrtca so nabili do daske, v službo moramo iti, da lahko delamo za minimalca in jim potem polovico plače damo, da nam pazijo na otroke,če pa ne bomo delali, pa ne bomo meli penzije.... Začaran krog
Škoda je smo to, da smo Slovenci preveč potrpežljivi in pustimo, da z nami lahko manipulirajo po lastni volji. Vsi bi morali stopiti skupaj in temu narediti konec, ampak ne bomo, ker bomo pa raje počakali, da se komu ne zamerimo Ne, da bi koga žalila, ampak res smo butasti narod, seveda z mano vred
Iz nas so naredili reveže, ki komaj shajajo čez mesec, da plačamo položnice in imamo kaj otroku za dati v usta, za drugo nam marsikateremu ne ostane!
Vsa mnenja so dobrodošla
Pa lepo pozdravljeni!